Sport

Dinamo, meci crucial în Champions League pe terenul lui Flensburg! Cum arată calculele la calificare

Dinamo joacă pe terenul lui Flensburg în etapa a şaptea din EHF Champions League. "Dulăii" vin după victoria de senzaţie cu Veszprem şi au nevoie de un succes şi în Germania în lupta pentru calificare.
16.11.2021 | 22:39
Dinamo meci crucial in Champions League pe terenul lui Flensburg Cum arata calculele la calificare
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost în primele meciuri din EHF Champions League un “Robin Hood” al grupei B. Le-a luat punctele granzilor Vive Kielce şi Veszprem şi le-a cedat echipelor mai slab cotate Motor Zaporoje, respectiv Porto.

Dinamo, meci crucial în Champions League pe terenul lui Flensburg!

“Dulăii” au obiectivul de a se califica în play-off-ul competiţiei, acolo unde merg primele şase clasate din cele două grupe. Pentru moment, Dinamo este pe locul 6 cu patru puncte şi “dubla” cu Flensburg se dovedeşte a fi crucială.

ADVERTISEMENT

Meciul tur se dispută în Germania, miercuri, de la ora 21:45. Nemţii au avut un start de coşmar în competiţie, dar au revenit pe linia de plutire în ultima etapă, când au învins clar Motor Zaporojie.

Xavi Pascual: “A trecut meciul cu Veszprem. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci în parte”

Astfel, echipa lui Maik Machulla a revenit la doar un punct de locul şase ocupat de Dinamo. “Dulăii” speră să repete evoluţia excelentă din meciul cu Veszprem şi să obţină două puncte mari în Germania.

ADVERTISEMENT

Înainte de acest meci, Xavi Pascual a spus că focusul trebuie să fie pe fiecare joc în parte: “A trecut meciul cu Veszprem, acum urmează cel cu Flensburg. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci în parte, să muncim. 

Este foarte important să intrăm concentraţi, să ne facem treaba. Linia se trage la sfârşit când vom vedea unde ne situăm”, a spus Xavi Pascual înaintea meciului.

ADVERTISEMENT

Christian Dissinger: “Când vine vorba de concentrare, trebuie să tratăm fiecare meci cu maximum de seriozitate”

Christian Dissinger este jucătorul care îi cunoaşte cel mai bine pe cei de la Flensburg. Interul dreapta din Germania a jucat timp de trei ani la rivala din campionat: THW Kiel. Handbalistul atrage atenţia asupra faptului că Dinamo trebuie să fie la fel de concentrată în toate meciurile:

“Când vine vorba de concentrare, trebuie să tratăm fiecare meci cu maximum de seriozitate. Nu cred că ar trebui să fim mai puţin serioşi în Liga Naţională şi mai concentraţi în Champions League. Ar fi greşit. 

ADVERTISEMENT

Dacă nu câştigăm titlul noi la anul nu mai jucăm în Champions League, asta trebuie să înţelegem. Şi trebuie să ajungem la un nivel în care să fim concentraţi 100% indiferent de meci”, a spus Dissinger.

Returul se joacă săptămâna viitoare!

Dinamo a pierdut la limită două meciuri importante în această grupă, în dauna contracandidatelor la poziţiile 5-6. “Dulăii” au cedat cu 26-27 în faţa celor de la Porto şi cu 27-28 în deplasarea de la Zaporoje.

De săptămâna viitoare începe returul. “Dulăii” vor evolua tot împotriva lui Flensburg, urmând ca apoi restul meciurilor din faza grupelor să se dispute între ianuarie şi martie 2022.

Clasament: 

Dinamo, meci crucial în Champions League pe terenul lui Flensburg! Cum arată calculele la calificare
Clasament grupa B
  • 4 puncte a adunat Dinamo până acum 
  • 10 victorii consecutive are Dinamo în Liga Naţională
ADVERTISEMENT