Sport

Dinamo – Flensburg, primul meci disputat cu fani în tribune?! De ce depinde totul. Exclusiv

Raed Arafat a anunțat faptul că fanii vor avea din nou acces pe stadioane. Primul meci disputat cu spectatori în tribune ar putea fi Dinamo - Flensburg, însă totul depinde de decizia Guvernului.
22.11.2021 | 21:07
Dinamo  Flensburg primul meci disputat cu fani in tribune De ce depinde totul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Joi, 25 noiembrie, este prima zi în care fanii ar putea reveni în tribune, după o lună în care arenele sportive au fost închise ca urmare a restricțiilor împotriva răspândirii coronavirusului.

Astfel, primul meci care s-ar putea disputa cu tribunele populate va fi cel dintre Dinamo și Flensburg din EHF Champions League. Meciul va avea loc joi, de la ora 19:45, în Sala Dinamo, fiind primul din returul competiției.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Flensburg, primul meci disputat cu fani în tribune?! Oficialii dinamoviști așteaptă un semn de la Guvern

Din informațiile FANATIK, oficialii celor de la Dinamo sunt gata să permită accesul fanilor, însă așteaptă o decizie a Guvernului în acest sens, după anunțul lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat a anunțat o relaxare a restricțiilor și că fanii vaccinați în schemă completă vor avea din nou acces în tribune, în limita a 30% din capacitatea arenei. În plus, spectatorii trebuie să poarte masca pe tot parcursul evenimentului și trebuie să păstreze distanța.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a anunțat relaxarea măsurilor: “Participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă”

„Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive, pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, să poată fi realizată doar în intervalul orar 05:00 – 21:00, cu participarea spectatorilor de până la 30 la sută din capacitatea maximă, asigurarea distanței de minimum un metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de la vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării, deci cei trecuți prin boală.

ADVERTISEMENT

Toate trebuie să fie translatate printr-o hotărâre de guven, care urmează să fie emisă cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare”, a spus Raed Arafat în cursul zilei de vineri.

Joi ies din vigoare restricțiile votate în luna octombrie privind închiderea stadioanelor!

Pe data de 22 octombrie au fost aprobate restricțiile care închideau pentru o lună arenele sportive începând cu 25 octombrie. Pe 25 noiembrie expiră aceste restricții, însă în acest sens este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește măsurile de relaxare, există și o controversă. Raed Arafat a menționat intervalul orar 05:00 – 21:00, în care este permis accesul spectatorilor. Asta înseamnă că meciurile a căror desfășurare trece de ora 21:00, nu pot fi disputate cu fani în tribune.

Controversă! Ultimul meci al zilei se dispută fără fani?!

Această decizie contravine cu interesele televiziunilor care au programat cel mai interesant meci al zilei la ora 20:30, în intervalul de maximă audiență. Însă, asta înseamnă că fanii nu vor avea dreptul să asiste la aceste partide.

Și echipele din Liga 1 speră să poată aduce fani în tribune începând din acest weekend. Cele mai interesante confruntări din campionatul intern sunt Dinamo – FC U Craiova și Universitatea Craiova – FCSB.

  • 30% din capacitatea arenelor poate fi ocupată conform noilor măsuri
  • 28 de zile au trecut de la ultimul meci desfășurat cu spectatori în România
ADVERTISEMENT