Fotbal intern

DINAMO. „Am fost un idiot cînd am venit!” Ce meserie vrea să urmeze

Nicolae Mitea a împlinit 30 de ani, însă nu-i trece prin cap să agaţe ghetele în cui deşi nu are echipă de mai multe luni....
24.03.2015 | 15:01
DINAMO Am fost un idiot cind am venit Ce meserie vrea sa urmeze
ADVERTISEMENT

Nicolae Mitea a împlinit 30 de ani, însă nu-i trece prin cap să agaţe ghetele în cui deşi nu are echipă de mai multe luni.

“Vreau să mai joc fotbal. Aş putea să fac asta încă patru ani. Îmi doresc să îmi găsesc o echipă de fotbal, să demonstrez că nu sînt istorie în acest domeniu. De ce nu joc, de ce nu sînt în lotul vreunui club, asta este o nedumerire pentru mine. Oricum, am vorbit cu nişte prieteni din Olanda şi mi-au spus că au discutat cu cîteva echipe de acolo care mă vor chema la probe”, a spus Mitea.

ADVERTISEMENT

“Am ales Dinamo, deşi am avut oferte de la Lazio, AS Roma şi Genoa”

Atacantul regretă că a ales cu sufletul şi a revenit la Dinamo, în 2008, moment în care avea oferte din Seria A. “La 23 de ani am decis să mă întorc în ţară, la Dinamo, lucru pe care o să îl regret cît o să trăiesc. Dacă gîndeam ca acum, nu m-aş fi lăsat niciodată să fac prostia aia şi eram probabil undeva, sus, ca fotbalist. Mi-am luat atunci adio de la orice şansă de a reveni în fotbalul mare. A fost greşeala vieţii mele. Am fost şi accidentat des, iar cei din jur nu au ştiut să îmi ofere încrederea de care aveam nevoie. Sînt două categorii de fotbalişti: norocoşi şi nu prea. Eu sînt în cea din urmă. Şi nici nu m-am ajutat atunci cînd aş fi putut. Am ales cu sufletul, nu cu capul. Nu ştiu de ce am fost atît de idiot. Am fost dorit de Lazio, AS Roma şi de Genoa. Iar eu, deştept, am ales Dinamo. Dacă aş putea da timpul înapoi, m-aş duce fără să mă gîndesc de două ori la Lazio. Fraţii Becali m-au sfătuit încă de atunci să fac asta, dar eu am luat o decizie fatală”, a spus Mitea.

“Încă mai trăiesc din banii cîştigaţi la Ajax”

Mitea susţine că apariţiile în ziarele şi emisiunile de tip tabloid nu i-au dăunat carierei. “Eu încă trăiesc din banii pe care i-am cîştigat în perioada în care eram la Ajax. Dar neavînd echipă, m-au tentat diversele oferte venite din partea televiziunilor. Aveam ceva de făcut. Nu ştiu dacă mi-au dăunat apariţiile cu pricina. Am fost mereu un jucător cuminte, la locul lui, care nu s-a certat cu vreun coleg sau cu antrenorul. Nu am pierdut nopţi niciodată, ci am tratat serios fiecare antrenament, cantonament, meci şi recuperare. Nu mă face vagabond faptul că am o iubită sau că apar la televizor. În niciun caz”, a spus Mitea.

ADVERTISEMENT

“Mi-ar plăcea să fiu impresar”

Atacantul a dezvăluit că s-a gîndit la viitor şi că şi-ar dori să devină impresar. “Trebuie, ca orice om, să fac ceva să trăiesc. Ori, eu nu am vreun talent special. Am investit nişte bani în imobiliare, dar s-a dovedit a fi o afacere foarte proastă. Am pierdut suma respectivă. Mi-aş dori să fac ceva, să am o preocupare, să nu mă mai gîndesc la ce a fost şi la ce ar fi putut să fie. Cred că mi-ar plăcea să fiu impresar, dar e destul de mult de muncă. Ai examene de dat, de luat, ai de învăţat. Nu oricine poate să devină agent de jucători”, a spus Mitea pentru prosport.ro.

“Îi apreciez pe Sănmărtean şi pe Zicu”

Mitea a vorbit despre fotbaliştii preferaţi, despre nivelul Ligii 1, dar şi despre situaţia de la fostul său club, Dinamo. “Sînt doi jucători pe care i-am apreciat mult de cînd mă ştiu: Sănmărtean şi Zicu. Mi se pare că mă asemăn cu ei şi că se aseamănă cu mine, că avem valori apropiate. Nu se chinuie nici unul cu o pasă, cu o centrare. Asta înseamnă să ai talent. Toţi trei avem. Iar nivelul Ligii 1 mi se pare slăbuţ de tot. Bine, nici condiţiile pentru fotbalişti nu sînt în regulă, dar asta e. Aici trăim, asta avem. E o diferenţă imensă faţă de ce vedem la televizor. Nu există termen de comparaţie între fotbalul nostru şi al altora. Iar situaţia lui Dinamo nu e deloc bună. Nu e nici cum mi-aş dori eu, nici cum şi-ar dori suporterii. De foarte mulţi ani, Dinamo nu mai e Dinamo. Nu sînt eu în măsură să vorbesc despre ce se întîmplă acolo. Nu mai joc, dar echipa o să-mi rămînă întotdeauna în suflet. Că am 30 de ani, mai nou, sau că am 70. Sper să îşi revină cîndva”, a spus Mitea.

ADVERTISEMENT
Tags: