Sport

Dinamo – Fuchse Berlin, thriller! Nemții au antrenor de 26 de ani: “Cum de îl ascultă malacii ăștia?”

09.12.2020 | 11:13
Dinamo - Fuchse Berlin, thriller! Nemții au antrenor de 26 de ani:
Dinamo - Fuchse Berlin, thriller! Nemții au antrenor de 26 de ani: "Cum de îl ascultă malacii ăștia?".
ADVERTISEMENT

Dinamo și Fuchse Berlin au încheiat la egalitate, scor 26-26, într-un meci din EHF European League. Germanii au dominat autoritar pe tabelă, însă Dinamo a reușit să egaleze în ultimul minut și a smuls un punct mare împotriva favoritei din grupă. 

Deși lumea handbalului este focusată pe turneul final din Danemarca, Dinamo dădea ultima reprezentație a anului din EHF European League pe teren propriu împotriva celor de la Fuchse Berlin. Și “dulăii” aveau mare nevoie de puncte după un parcurs cu multe probleme în competiție.

ADVERTISEMENT

Boxele din Sala Dinamo bubuiau la maximum în contrast cu ninsoarea liniștită de afară care a accentuat atmosfera de sărbători, dar în același timp și traficul din Capitală. În sală au fost aproximativ 100 de oameni, printre spectatorii de lux aflându-se și Oana Manea, care îi antrenează pe copii în proiectul Dinamo Handball Academy, dar și Makrem Missaoui și Octavian Bizău, “dulăii” răniți.

Dinamo – Fuchse Berlin, thriller! Cântecele din boxe, oprite de arbitri

Chiar dacă dinamoviștii sperau să creeze un infern în sală prin cântecele galeriei redate în boxe, planul le-a fost zădărnicit de cei doi arbitri din Macedonia de Nord care au oprit jocul după primele 2 minute și le-au cerut organizatorilor să oprească ambianța. Astfel, ambianța a fost de meci amical, cu excepțiile în care persoanele acreditate făceau galerie pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Nemții, foarte masivi, atât în joc, cât și fizic, au fost conduși de pe bancă de noua senzație a handbalului german: Jaron Siewert. Un băiat subțirel, cu ochelari și care le dă indicații uriașilor de 2 metri din echipă. Da, antrenorul nemților are 26 de ani și a preluat în acest an șefia lui Fuchse Berlin după ce a reușit promovarea în Bundesliga cu Tussem Essen.

“Antrenorul are 26 de ani. Uită-te la el. Cum de îl ascultă malacii ăștia?”

Fost jucător la Fuchse Berlin, Siewert este antrenorul principal al echipei la doar 26 de ani. Lucru remarcat și de câțiva spectatori aflați la meci: “Antrenorul are 26 de ani. Uită-te la el. Cum de îl ascultă malacii ăștia?”

Iar când spunea de cuvântul malaci arăta spre uriașul Jakov Gojun, croatul cu o înălțime de 2,04 metri și 110 kg, în vârstă de 34 de ani, care se apleca să îl asculte pe tânărul de 26 de ani, subțirel și cu ochelari de pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT
Antrenorul celor de la Fuchse Berlin
Antrenorul celor de la Fuchse Berlin, Jaron Siewert

Pe teren, lucrurile nu s-au petrecut bine pentru Dinamo. “Dulăii” au fost în urmă mai mereu. Nemții au condus aproape toată repriza, diferența maximă fiind de patru goluri. Meritul echipei lui Constantin Ștefan este că a ținut aproape, deși în prima repriză scorul a fost egal o singură dată, 10-10.

Fuchse, mereu în controlul meciului!

Nemții nu s-au lăsat intimidați și au continuat să atace. La cabine, Fuchse a intrat cu un avans de două goluri, scor 12-14. În partea secundă am avut aceeași desfășurare cu nemții în controlul jocului și “dulăii” încercând mereu să revină.

Elevii lui Constantin Ștefan au reușit să mai egaleze o dată la 18-18, însă Fuchse a apăsat din nou pedala de accelerație și s-a desprins până la un maximum de patru goluri: 18-22. Însă, în acest meci Dinamo a avut meritul de a nu renunța niciodată.

ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit incredibil în final de meci!

Și în final au fost răsplătiți pentru asta. În ultimele 3 minute, nemții și-au pierdut imaginația în ofensivă și în ciuda time-out-ului cerut de tânărul antrenor în disperare de cauză, s-au văzut egalați în ultimul minut. S-a încheiat 26-26.

Un rezultat bun pentru Dinamo, care are de tras pentru calificarea mai departe în competiție. Fanii le lipsesc celor de la Dinamo care au obținut o singură victorie pe teren propriu în cele trei meciuri disputate în EHF European League.

Finalul unui an frustrant pentru “dulăi”

A fost ultimul meci al anului pentru echipa lui Constantin Ștefan. Un an în care le-a fost refuzată o confruntare de vis în optimile Ligii Campionilor cu PSG din cauza pandemiei și, ca premiu, singura echipă neînvinsă din sezonul trecut de Champions League a fost trimisă în EHF European League, competiția de rang doi, nou-înființată de federația europeană.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Fuchse Berlin 26-26

Dinamo: Gavriloaia 7, Humet 6, Vujici 3, Mamdouh 3, Negru 2, Hebo 1, Botea 1, Bannour 1, Kuduz 1, Mousavi 1. Antrenor: Constantin Ștefan

Fuchse: Lindberg 6, Holm 4, Kopljar 4, Drux 2, Koch 2, Wiede 2, Simak 2, Matthes 2, Vujovici 1, Michalczik 1. Antrenor: Jaron Siewert

  • 1 victorie are Dinamo în această ediție din EHF European League
  • 7 goluri a marcat Gavriloaia, cel mai bun marcator al lui Dinamo în acest meci

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE