Sport

Dinamo, gaură de 60.000 de euro după ultima decizie a lui Hagi! Afacerea din care “câinii” nu au câștigat niciun euro. Exclusiv

Dinamo a păstrat 30% dintr-un viitor eventual transfer al lui Robert Moldoveanu, însă decizia lui Gică Hagi i-a lăsat pe "câini" cu buza umflată.
27.12.2022 | 11:55
Dinamo gaura de 60000 de euro dupa ultima decizie a lui Hagi Afacerea din care cainii nu au castigat niciun euro Exclusiv
Gică Hagi şi Robert Moldoveanu. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La începutul anului, Dinamo l-a cedat gratis pe Robert Moldoveanu la Farul Constanța. Atacantul în vârstă de 23 de ani a fost dorit de Gică Hagi, care a vrut neapărat să îl aibă la echipă.

Dinamo, gaură de 60.000 de euro după ultima decizie a lui Hagi! Robert Moldoveanu, pus pe liber

Însă, după doar un an la echipă, antrenorul Farului Constanța a decis să se despartă de cel poreclit “Balon”, care a rămas liber de contract. Iar această decizie îi afectează şi pe cei de la Dinamo, care sperau la bani din această afacere.

ADVERTISEMENT

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate în momentul mutării, Dinamo şi-a păstrat un procent de 30% dintr-un viitor transfer al lui Robert Moldoveanu, mai ales că atacantul este în continuare un jucător de perspectivă, informaţia fiind confirmată şi de agentul Giovanni Becali:

“Gică Hagi l-a dorit foarte mult pe Moldoveanu, de mai mult timp. Dinamo păstrează și 30 la sută dintr-un viitor transfer”, a declarat agentul atacantului, la începutul anului, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cota atacantului este de 200.000 de euro

Cotat la 200.000 de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com, Robert Moldoveanu este în acest moment jucător liber de contract. Iar asta înseamnă că Dinamo nu mai poate activa nicio clauză dintr-o viitoare mutare.

La un calcul simplu,  “paguba” dinamoviştilor se ridică la 60.000 de euro, cât ar fi trebuit să încaseze în cazul unui transfer la valoarea pieţei. De altfel în ultimele trei sezoane doar doi jucători au plecat pe bani de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo a vândut doar doi jucători pe bani în ultimele trei sezoane: Deian Sorescu şi Ricardo Grigore

Iarna trecută, “câinii” l-au vândut pe Deian Sorescu la Rakow pentru 800.000 de euro, iar în vară, Ricardo Grigore a fost cumpărat de FC U Craiova pentru suma de 50.000 de euro. Fundaşul central a fost şi el unul dintre jucătorii apreciaţi de Gică Hagi.

După retrogradare, Gheorghe Hagi i-a transferat de la Dinamo din postură de jucători liberi de contract pe Gabi Torje şi Vlad Morar. Cei doi sunt în continuare în lotul liderului din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Robert Moldoveanu a evoluat în 10 meciuri din acest sezon, şapte din SuperLiga şi trei din Cupă. A marcat un singur gol, în confruntarea din campionat dintre Farul şi CS Mioveni, scor 2-1.

  • 23 de ani are Robert Moldoveanu
  • 200.000 de euro este cota de piaţă a lui Moldoveanu
ADVERTISEMENT