Sport

Dinamoviștii nu se bucură de problemele contracandidatei Gaz Metan Mediaș: „Noi vedem rivalitatea altfel”

Suporterii dinamoviști deplâng soarta contracandidatei Gaz Metan Mediaș și susțin că meciul direct din următoarea etapă trebuie să se decidă pe teren.
15.02.2022 | 00:05
Dinamovistii nu se bucura de problemele contracandidatei Gaz Metan Medias Noi vedem rivalitatea altfel
ADVERTISEMENT

Chiar dacă ar putea profita de problemele cu care se confruntă contracandidata Gaz Metan Mediaș, dinamoviștii afirmă răspicat că duelul contând pentru etapa cu numărul 27 din Casa Pariurilor Liga 1 trebuie să se decidă pe teren și chiar se arată dispuși să-i sară în ajutor.

Dinamoviștii nu vor răul Gazului. Mesaj de susținere înaintea meciului direct

Prin intermediul paginii de Facebook dedicate proiectului DDB, suporterii alb-roșilor și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația critică a uneia dintre echipele aflate în lupta pentru evitarea retrogradării și au subliniat că rivalitatea nu poate fi înțeleasă altfel decât „în termenii ei sportivi, în sensul cel mai profund a ceea ce înseamnă competiția”, motiv pentru care partida programată vineri, 18 februarie, de la ora 19:55, pe arena din „Ștefan cel Mare” trebuie neapărat să aibă loc.

ADVERTISEMENT

AM TRECUT PE AICI. Și știm cât e de greu pentru un suporter care își vede echipa amenințată de faliment. Nu ne putem bucura de necazurile altora. Vedem tot felul de titluri de ziar prin care Dinamo este prezentată ca beneficiară a depunctării lui Gaz Metan.

În ultimii ani am fost deseori în aceeași situație. Transferuri blocate și riscul de a fi depunctați. De fiecare dată zecile de mii de dinamoviști s-au mobilizat și au plătit datoriile.

ADVERTISEMENT

Am făcut-o în locul acționarului majoritar, care avea obligația să plătească. Ne-am aflat mereu acolo, pe marginea prăpastiei, ținând cu brațele noastre Dinamo să nu cadă. Pe marginea hăului unde interesele, proasta gestionare și corupția au împins clubul.

„Ne dorim ca meciul cu Gaz Metan să se joace pe teren”

Când era vorba despre Dinamo, nimeni nu vorbea despre alte echipe care ar beneficia de pe urma necazurilor noastre. Știm că avem mulți dușmani, DAR NOI VEDEM RIVALITATEA ALTFEL, în termenii ei sportivi, în sensul cel mai profund a ceea ce înseamnă competiția.

ADVERTISEMENT

Ne dorim ca meciul cu Gaz Metan să se joace pe teren. Îi înțelegem pe jucătorii de la Mediaș și știm că nu le este ușor să joace doar în schimbul promisiunilor. Suntem alături de ei și de suporterii din Mediaș, un oraș care nu are prea multe bucurii în afară de fotbal.

De-a lungul timpului, ne-am oferit să ajutăm suporterii altor cluburi cu ceea ce știm să facem. Le putem împărtăși din experiența noastră, le putem arăta chiar și greșelile pe care noi le-am făcut, pentru a nu le repeta și ei.

ADVERTISEMENT

Ca deschizători de drumuri, suntem gata oricând să susținem orice grup de suporteri din țară, care are dorința de a pune bazele unui proiect prin care fanii să salveze clubul”, au transmis fanii din DDB.

Situație critică la Gaz Metan Mediaș. Nouă jucători și-au reziliat contractele

Nu mai puțin de nouă fotbaliști ai Gazului au renunțat la salariile restante și i-au convins astfel pe cei din conducere să le rezilieze contractele. Este vorba despre Octavian Vâlceanu, Răzvan Trif, Răzvan Grădinaru, Ioan Filip, Gabriel de Moura, Vlad Morar, Mihai Lixandru, Patricio Matricardi și Răzvan Horj.

Chiar dacă perioada de transferuri se încheie la miezul nopții, aceștia pot semna fără probleme cu alte echipe, din postura de jucători liberi de contract. Unii dintre ei se află chiar și în vizorul lui Dinamo. În cazul în care nu vor reuși să-și găsească noi angajamente în decurs de 5 zile, cu toții se vor întoarce, însă, la Mediaș.

Până acum, doar Ronaldo Deaconu și-a ales, însă, viitoarea destinație. Curtat de Farul lui Gică Hagi, dar și de formații din Germania sau Polonia, acesta a acceptat oferta celor de la Shaanxi Chang’an Athletic – mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar – și va evolua în eșalonul secund al Chinei.

ADVERTISEMENT