Sport

Dinamo – Gaz Metan Mediaș 4-0. Gură mare de oxigen pentru „câini” în lupta pentru evitarea retrogradării. Cum arată clasamentul

Dinamo a obținut o victorie categorică împotriva lui Gaz Metan Mediaș, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării, și are șanse din ce în ce mai mari să prindă măcar un loc de baraj
18.02.2022 | 21:45
Dinamo  Gaz Metan Medias 40 Gura mare de oxigen pentru caini in lupta pentru evitarea retrogradarii Cum arata clasamentul
Cristian Maxim si Mirko Ivanovski in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Gaz Metan Medias, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, vineri 18 februarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-02-2022
20:36

Marin Dună anunță dezastrul pentru Gaz Metan: „Nu au cum să se salveze”

Rămas să pregătească jocul cu Dinamo după plecarea lui Ilie Poenaru, Marin Dună a lăudat calitățile individuale ale juniorilor din lotul lui Gaz Metan Mediaș, dar s-a arătat extrem de sceptic în privința șanselor ca echipa să se salveze de la retrogradare. Cu atât mai mult cu cât neplata datoriilor va duce la noi depunctări.

E greu să analizez jocul acum, pentru că nu ar fi o analiză corectă având în vedere situația. Iancu a arătat lucruri bune. A jucat foarte bine, sigur, el s-a pregătit cu noi. Maxim a jucat foarte bine, chiar și Șteau. Sunt jucători de perspectivă, cu calități, dar nu trebuiau aruncați toți odată în focul acestei bătălii din Liga 1.

E greu, vor mai pleca din ei pentru că au memorii. Mie îmi pare rău. Se formase un grup bun acolo, cu care sunt sută la sută convins că scăpam de retrogradare. Sper ca din vară, pentru că acum nu mai sunt șanse ca Mediaș să scape de retrogradare, autoritățile să facă ceva.

Nu se întrevede niciun viitor. Din toate declarațiile care se dau, asta se înțelege. Nu știu dacă se mai vrea sau nu să se țină echipa. Se îndreaptă către un dezastru. Ar fi păcat. Am trecut a doua oară prin așa ceva. E destul de greu, dar nu noi controlăm factorul financiar.

Nu au cum să se salveze. Se vor mai lua puncte săptămâna viitoare. Probabil își vor pune un antrenor. Pot juca acești copii în continuare, dar nu pot progresa. Vor arăta lucruri bune în continuare, dar fiecare individual.

Am și spus înaintea meciului că nu avem cum să arătăm bine, dar, spre surprinderea mea, am avut multe momente bune. A venit și greșeala lui Iancu, pentru care nu îl poate certa nimeni, a venit golul trei și de acolo s-a rupt totul”, a declarat Marin Dună la flash-interviu, potrivit digisport.ro.

18-02-2022
20:29

Jucătorii Gazului, au ajuns la capătul răbdării: „Suntem într-o situație dramatică”

Mihai Dobrescu, unul dintre puținii jucători cu experiență rămași în lotul Gazului, a vorbit despre situația critică pe care o traversează echipa. Niciunul dintre colegii săi nu și-a mai primit salariul de luni bune.

E prima oară în sezonul ăsta când luăm patru goluri. Dar suntem un lot subțire. Nu putem să avem pretenții de la juniori. Suntem într-o situație dramatică.

Așteptăm, cu Nasser Chamed, decizia de la Comisii pe 23 februarie. Noi putem să semnăm cu alte echipe, pentru că ne-am depus memorii încă din perioada de transferuri.

Noi jucătorii nu avem nicio explicație, nu ști ce se va întâmpla mai departe la această echipă. La noi a ajuns un singur salariu. Dar restanțe încă sunt 3-4 luni, plus bonusuri. E greu să te mai motivezi”, a declarat fundașul de 29 de ani la Digi Sport, imediat după meciul cu Dinamo, pierdut fără drept de apel, scor 0-4.

18-02-2022
19:50

Cum arată clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 după Dinamo - Gaz Metan Mediaș 4-0

Dinamo a profitat de problemele prin care trece Gaz Metan Mediaș și a învins-o categoric, cu 4-0, rezultat în urma căruia s-a apropiat la 6 puncte de locul de baraj ocupat chiar de adversara din această seară. Distanța care se va înjumătăți după terminarea sezonului regulat.

18-02-2022
17:54

Dinamo - Gaz Metan Mediaş 4-0 (Ivanovski 20, Bordușanu 38, Torje 73 pen., 76)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 76: GOOOL DINAMO! Același Torje înscrie cu un șut superb, din vole, la colțul lung.

Min. 73: GOOOL DINAMO! Bani este faultat în careu de Dobrescu, iar Torje transformă cu siguranță lovitura de la 11 metri.

Min. 70: Evoluție foarte slabă a lui Dinamo în partea secundă, care nu și-a creat nici măcar o singură ocazie de gol în 25 de minute.

Min. 38: GOOOL DINAMO! Scăpat din marcaj, singur pe 16 metri, Bordușanu înscrie cu un șut plasat.

Min. 32: Cosmin Matei reia cu capul peste poartă, după o centrare a lui Andrei Radu.

Min. 20: GOOOL DINAMO! Cosmin Matei șutează din marginea careului mare, iar Ivanovski deviază mingea în poartă din 6 metri.

Min. 13: Buzbuchi respinge în corner șutul la colțul scurt al lui Pierret.

Min. 10: Ivanovski preia pe piept și șutează din întoarcere, din vole, de la marginea careului mare, dar Buzbuchi reușește să rețină în doi timpi.

Min. 1: A început partida.

18-02-2022
17:02

Echipele de start la Dinamo - Gaz Metan Mediaş

  • Dinamo: Cristiano – Buleică, Patriche, Jovanovic, A. Radu – Rodriguez, Pierret, Ivanov – Bordușanu, Ivanovski, C. Matei. Rezerve: Fara, Giafer, Grigore, Moura, Grădinaru, Torje, Bani, Borcea, Carp. Antrenor: Flavius Stoican
  • Gaz Metan: Buzbuchi – Maxim, Matricardi, Kanda, Dobrescu – Iancu, Chamed – Costea, Harfaș, Șteau – Gașpar. Rezerve: Grosz, Câmpean, Covaci, Noian, Mathaus, Tala, Ursu, Domșa. Antrenor: Marin Dună

Meciul Dinamo – Gaz Metan Mediaş are loc vineri, 18 februarie, cu începere de la ora 19:55, în cadrul etapei a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1. Se întâlnesc două echipe cu mari probleme.

Dinamo se află pe penultimul loc, cu numai 13 puncte, iar medieşenii sunt deasupra lor, cu 22 de puncte, însă cu perspectiva de a mai pierde din zestre prin depunctări succesive pentru neplata jucătorilor si a oficialilor plecaţi de la club.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Dinamo – Gaz Metan Mediaş

Confruntarea Dinamo – Gaz Metan Mediaş se dispută vineri, 18 februarie, de la ora 19:55 pe stadionul „câinilor”, din Şoseaua Ştefan cel Mare, în etapa a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1. Este un meci extrem de important pentru Dinamo, care va căuta să profite de gravele probleme financiare ale oaspeţilor, nevoiţi să apeleze la mulţi juniori pentru a completa lotul, şi să obţină acea victorie ca o Fata Morgana, după care aleargă de luni de zile.

Accesul spectatorilor la meci se va face în continuare respectându-se protocolul sanitar, care spune că se pot umple tribunele în procent de 50 la sută din capacitatea locurilor şi că la intrare trebuie prezentat ori certificatul COVID ori rezultatul unui test negativ PCR de 72 de ore sau antigen de 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Dinamo – Gaz Metan Mediaş

Partida Dinamo – Gaz Metan Mediaş se joacă vineri, 18 februarie, de la ora 19:55, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în etapa a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1 şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

La Bucureşti este o zi frumoasă, cu o maximă de 14 grade iar la ora partidei vor fi în jur de 5-6 grade, optim pentru desfăşurarea partidei. Nu există pericole de precipitaţii. Jocul de pe stadionul Dinamo a fost încredinţat unei brigăzi de arbitri avându-l la centru pe Sebastian Colţescu din Craiova.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Dinamo – Gaz Metan Mediaş

Este un capitol la care ambele echipe au adevărate pomelnice incluzând numele jucătorilor care nu pot evolua în acest meci. La Dinamo avem toate categoriile de absenţi. Suspendaţi sunt Aloe, Răuţă şi Ehmann, accidentaţii se numesc Eşanu, Mihaiu şi Azankpo, Steliano Filip a fost reprimit în lot dar e în urmă cu pregătirea, iar Chesneau şi Kainourgios au fost lăsaţi în afara lotului.

La Mediaş, au plecat nouă jucători în această săptămână, iar trei dintre ei vor îmbrăca tricoul lui Dinamo. Este vorba de Gabriel de Moura, Răzvan Grădinaru și Vlad Morar, deja aflați la noua echipă, cărora li s-ar putea adăuga şi Irobiso, care va deveni liber pe 23 februarie. Pe lângă cei plecaţi antrenorul Marin Dună, şi el aflat la ultimul meci, îl mai are suspendat pe Francisco.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Dinamo – Gaz Metan Mediaş

  • Dinamo: Cristiano – Buleică, Patriche, R. Grigore, A. Radu – J. Rodriguez, Pierret – C. Matei, Ivanov, I. Borcea – Ivanovski. Antrenor: Flavius Stoican
  • Gaz Metan Mediaș: Buzbuchi – Kanda, Matricardi, Mathaus, Dobrescu – Ed. Avram, Șteau – Chamed, Gașpar, Harfaș – P. Costea. Antrenor: Marin Dună

Dinamo începe să spere pe spatele Mediaşului

Situaţia dramatică de la Mediaş ar putea fi salvarea nesperată a dinamoviştilor de la retrogradarea directă. La acest moment, distanţa care îi separă pe „câini” de alb-negri este mare, de nouă puncte, dar ea s-ar putea micşora prin rezultatul direct de vineri seară dacă Dinamo va reuşi să învingă şi prin posibilele depunctări ale clubului din judeţul Sibiu, care a pierdut deja primele două puncte pentru neplata lui Ronaldo Deaconu, jucător plecat în acestă iarnă, liber de contract. Şi, culmea, Dinamo profită şi cu jucători de la rivala de astăzi.

Dacă Gaz Metan va continua să fie depunctată, măcar de două ori, Dinamo se va putea apropia la o distanţă care să îi permită în play-out să spere în mod justificat la ieşirea de pe penultimul loc, urmând a vedea dacă poate rămâne în primuil eşalon după ce îşi va măsura forţele în dublă manşă cu una dintre ocupantele locurilor 3 sau 4 din play+off-ul de promovare din Liga 2.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – Gaz Metan Mediaş

În mod normal acesta ar fi fost un meci pentru care cotele ar fi fost echilibrate, ba poate cu o tendinţă uşoară în favoarea oaspeţilor., Dar lucrurile s-au schimbat în mod spectaculos acum şi cota la victorie pentru câini a devenit una modică, între 1,25-1,30. Un gol marcat de oaspeţi ajunge la cota 2,20, pentru că e greu de spus cine ar putea înscrie din acest lot decimat.

Istoricul partidelor directe la Bucureşti este unul destul de stufos începând din anul 2000 încoace. Ultimul meci, jucat în  2021, a revenit câinilor, cu 2-1, dar cu un sezon mai devrem,e câştig de cauză au avut medieşenii. În general tradiţia jocurilor directe arată un număr totuşi destul de limitat de goluri, rare fiind partidele în care s-a înscris de patru sau mai multe ori.

ADVERTISEMENT