Fotbal intern

Dinamo, gură de oxigen după meciul cu Voluntari! FCSB, ultima victimă a “câinilor” pe teren propriu

21.11.2020 | 14:57
Dinamo gura de oxigen dupa meciul cu Voluntari FCSB ultima victima a cainilor pe teren propriu
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat cu 3-0 la Voluntari și obține prima victorie pe teren propriu după opt luni de zile, iar câinii roșii speră că pot redresa situația sportivă dezastruoasă în meciurile care urmează.

Dinamo nu a mai câștigat pe teren propriu de nu mai puțin de opt luni, timp în care a jucat zece partide, ultimul succes fiind chiar în fața celor de la FCSB, scor 2-1, pe 16 februarie 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, dinamoviștii ajung la 9 puncte în campionat și se aproapie la 7 puncte de primul loc de play-off și mai salvează aparențele după cel mai slab început de sezon din istoria clubului din Ștefan cel Mare.

Dinamo reușea ultima victorie pe teren propriu chiar împotriva FCSB-ului: 16 februarie, 2020

Dinamo – FCSB, scor 2-1, a fost ultimul meci cu spectatori disputat între cele două echipe pe Arena Națională, iar dinamoviștii deschideau scorul în minutul 37, după un gol de poveste al lui Andrei Sin, exilat acum la echipa a doua a clubului. FCSB rămânea din minutul 5 al prelungirilor primei reprize în 10 oameni, după eliminarea lui Iulian Cristea, dar reușea să egaleze prin Florin Tănase, după un penalty acordat în minutul 45+9. În minutul 59, Valentin Lazăr înscria golul victoriei dinamoviste, ultima reușită pe teren propiu în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, FANATIK „a săpat” și mai adânc și a descoperit că ultima victorie fără gol primit a lui Dinamo, a fost pe 1 februarie 2020, 2-0 împotriva Astrei Giurgiu, pe stadionul din Ștefan cel Mare, în etapa a 23-a.

Borja Valle se dovedește a fi unul dintre puținii jucători ai lui Dinamo care nu au uitat fotbalul și ajunge la cota 5 goluri marcate în tricoul alb-roșu, după dubla din meciul cu Voluntari, aproape jumătate din cele 12 reușite ale „câinilor roșii” din acest start de sezon fiind marcate de spaniol.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu a mai obținut o victorie atât de clară de un an de zile!

Chiar dacă în ultimele 11 partide pe teren propriu, Dinamo a reușit 2 victorii: cu FCSB și Astra Giurgiu, dinamoviștii nu au mai reușit o victorie atât de categorică în Casa Pariurilor Liga 1, la cel puțin 3 goluri diferență, precum cea cu Voluntari, de aproape un an de zile, de la meciul câștigat cu Chindia Târgoviște pe 4 decembrie 2019, scor 4-1.

Ba mai mult, dacă mergem pe firul statisticilor, reiese că ultima victorie a lui Dinamo cu 3-0 a fost în 2018, când dinamoviștii reușeau să se impună tot pe teren propriu, pe 26 august 2018, în fața celor de la AFC Hermmanstadt.

ADVERTISEMENT

Cum arată cele mai importante victorii ale dinamoviștilor din ultimul an:

  • 20 noiembrie 2020: Dinamo – FC Voluntari 3-0
  • 16 februarie 2020: Dinamo – FCSB 2-1, ultima victorie pe teren propriu
  • 1 februarie 2020: Dinamo – Astra 2-0, ultima victorie fără gol primit
  • 4 decembrie 2019: Dinamo – Chindia Târgoviște 4-1, ultima victorie la 3 goluri diferență
  • 26 august 2018: Dinamo – AFC Hermannstadt, ultima victorie cu 3-0

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: