Fotbal intern

Dinamo – Hermannstadt 1-1 în Liga 1. Deian Sorescu i-a salvat pe “câini” în primul meci din epoca spaniolă

24.08.2020 | 22:27
Dinamo  Hermannstadt 11 in Liga 1 Deian Sorescu ia salvat pe caini in primul meci din epoca spaniola
ADVERTISEMENT

Dinamo – Hermannstadt 1-1 s-a jucat în prima etapă din Liga 1. “Câinii” au fost conduşi la pauză, după ce Jo a înscris în minuutl 31. Deian Sorescu a egalat din penalty în minutul 59 şi putea să dea lovitura pe finalul meciului, însă portarul sibienilor a fost pe fază.

Dinamo – Hermannstadt 1-1 (Sorescu 59 / Jo 31) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 59 / GOOOOOOL Dinamo!!! Deaian Sorescu a egalat din penalty.

Min. 31 / GOOOOOL Hermannstadt!!! Jo deschide scorul cu un şut din interiorul.

Min. 24 / Ad. Bălan putea să deschidă scorul, dar nu a lovit bine mingea din faţa porţii lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 august, ora 20:04 / Au fost anunţate echipele de start:

Dinamo: Straton – Ehmann, Puljic, Bejan – G. Creţu, Răuţă, Vl. Achim, Sin – Sorescu, Neicuţescu, Fabbrini. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Hermannstadt: Cristiano – Vodă, Scarlatache, I. Stoica, Buşu – R. Pires, Dâlbea – B. Iordache, Jo Santos, Buzan – Ad. Bălan. Antrenor: Ruben Albes

ADVERTISEMENT

Dinamo a rămas în primul eşalon doar ca urmare a faptului că FRF a decis schimbarea sistemului competiţional de la 14 la 16 echipe şi astfel a mai fost în pericol de a retrograda doar ocupanta ultimului loc în play.-out, Chindia Târgovişte, dar şi aceasta s-a salvat după barajul cu Mioveni, locul 3 în barajul de promovare din Liga 2.

Dacă nu ar fi fost această decizie câinii ar fi experimentat în premieră cel puţin un an de şedere în a doua divizie, deşi ar fi fost nedrept din punct de vedere sportiv, pentru că au rămas cu cinci partide nedisputate, ca urmare a cazurilor de COVID care au afectat echipa în două rânduri.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Hermannstadt Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Dinamo – Hermannstadt se joacă luni, 24 august, de la ora 21:00, pe Arena Naţională, în continuare fără spectatori şi va fi condusă de cunoscutul purtător de ecuson FIFA Istvan Kovacs. Jocul este televizat în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport şi Look Plus, dar puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Marea noutate este că Dinamo a intrat într-o nouă eră după vânzarea clubului de către Ionuţ Negoiţă unui grup de investitori spanioli. Momentan a fost menţinut în funcţie ca antrenor Gigi Mulţescu, însă este aşteptat din moment în moment să revină Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Dinamo, zero la transferuri, Hermannstadt foarte activă

Însă apariţia ibericilor nu a rezolvat, cel puţin până acum, marile probleme. Datoriile au rămas neachitate, iar calitatea lotului actual lasă enorm de dorit. În acest moment Dinamo nu are lot pentru play-off şi dacă nu se vor face achiziţii de bună calitate e clar că echipa va lupta din nou pentru supravieţuire, în play-out.

De cealaltă parte se află Hermannstadt, club activ în scurta perioadă de pauză în plan de mercato. Antrenorul Ruben Albes are la dispoziţie un lot clar peste ce este în curtea lui Dinamo şi, firesc, vine cu intenţia de lua cel puţin un punct din acest meci.

Sibienii nu au luat niciodată punct cu Dinamo la Bucureşti

Este adevărat că sibienii şi-au vândut principalul om de gol, atacantul croat Gabriel Debeljuh, la CFR Cluj, pe o sumă modică, 250.000 de euro, însă este singura pierdere, completată imediat prin aducerea portughezului Fabio Fortes.

Oarecum paradoxal, pentru bookmakeri Dinamo este echipa uşor favorită, cu o cotă de 2,35, faţă de 2,85 cât au primit sibienii. Aceasta sugerează un mare echilibru al partidei. Poate că au în vedere faptul că din 2018 încoace, anul promovării lor, cei de la Hermannstadt au jucat de trei ori acasă la Dinamo şi au pierdut toate meciurile.

ADVERTISEMENT