Fotbal intern

Dinamo îl vrea pe Gabi Tamaș. “Noi am avea nevoie de un jucător ca el!”

28.03.2019 | 15:51

Gabi Tamaș trece prin momente dificile în Israel, după ce a fost arestat până duminică pentru că a condus sub influența alcoolului cu peste 205 km/h. Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo București, a dezvăluit că îl vrea la formația din Ștefan cel Mare pe fundașul român, dar crede că acesta ar trebui să meargă să joace în Arabia Saudită până se va retrage.

Dinamo îl vrea pe Gabi Tamaș

“Eu l-am avut aici şi au fost câteva situaţii neplăcute, ruşinoase la nivelul acesta. Îmi pare foarte rău, pentru că e un băiat foarte bun, şi ca om, şi ca jucător, dar are problema asta. Şi e foarte greu. Trebuie să îl ajutăm toţi, să nu sfârşească foarte rău. Da, dacă a plecat. Era bine dacă venea în Arabia Saudită, acolo se liniştea sigur. Dar preşedintele a aflat de problema pe care o are şi a vrut să evite problemele.

Mie chiar îmi pare rău, pentru că eu îl cunosc şi e un suflet bun. Normal că e un jucător foarte bun, noi am avea nevoie de un jucător cum e Tamaş, dar ar fi mai bine să îşi găsească un contract în Arabia Saudită, are şi o vârstă. Mai bine să rămână în străinătate. A trecut mult timp de când nu auzisem”, a declarat Mircea Rednic, într-o conferinţă de presă.

Gabi Tamaș și Sergiu Radu în meciul Național – Dinamo

Gabi Tamaș are 80 de meciuri în tricoul lui Dinamo

Gabi Tamaș a ajuns la Hapoel Haifa în vara anukui 2017, după ce a fost dat afară de la FCSB, iar în acest sezon a jucat în 23 de meciuri pentru gruparea din Israel, marcând două goluri. Fundașul român în vârstă de 35 de ani a jucat în două rânduri la Dinamo București, echipă de la care a fost cumpărat cu 2 milioane de euro de Galatasaray în iulie 2003. A revenit în Ștefan cel Mare în august 2008 sub formă de împrumut până pe 1 decembrie 2009.

Pentru Dinamo București, Gabi Tamaș a jucat în 80 de meciuri și a înscris 4 goluri. Fundașul în vârstă de 35 de ani a mai evoluat pentru FCSB, West Bromwich Albion, Celta de Vigo, AJ Auxerre, Spartak Moscova, Doncaster Rovers, Galatasaray SK, Watford FC și Cardiff City.