Fotbal intern

Dinamo, în blocaj psihic după șirul de eșecuri: „Trebuie să ne unim ca grup! Nu asta e valoarea noastră!”. Exclusiv

07.04.2021 | 09:03
Dinamo in blocaj psihic dupa sirul de esecuri Trebuie sa ne unim ca grup Nu asta e valoarea noastra Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut cu 0-1 meciul cu CFR Cluj, după un meci făcut praf de centralul Marcel Bîrsan, care i-a lăsat pe “câini” în 9 oameni încă din prima repriză. Echipa lui Gigi Mulțescu trece printr-o perioadă neagră cu doar două puncte adunate în ultimele 9 meciuri. 

Jucătorii au arătat o altă atitudine în meciul cu CFR Cluj și chiar au rezistat până în final de meci cu doi oameni mai puțin pe teren. Însă, golul lui Omrani din minutul 80 a adus victoria ardelenilor, iar Dinamo se scufundă și mai mult în clasament.

ADVERTISEMENT

Dinamo, blocaj psihic! Doar 2 puncte în ultimele 9 etape! Ultima victorie: 31 ianuarie

“Câinii” nu au mai câștigat de pe 31 ianuarie când se impuneau pe terenul celor de la UTA Arad cu 1-0. De atunci a urmat un șir de șapte eșecuri și doar două egaluri în Casa Pariurilor Liga 1: 0-0 cu Sepsi și 1-1 cu Voluntari.

Seria neagră i-a coborât pe dinamoviști până pe locul 14, cu doar un punct mai mult decât Hermannstadt, echipă aflată pe primul loc retrogradabil în liga secundă. Pe “câini” îi așteaptă un play-out greu în care trebuie să supraviețuiască pe prima scenă.

ADVERTISEMENT

În vestiar situația nu este deloc grozavă. Jucătorii își dau seama că nu asta este valoare lor și în ciuda tuturor problemelor, cu un astfel de lot Dinamo ar trebui să se salveze fără probleme de la retrogradare. Nu este însă cazul.

Jucătorii speră să scape de presiune cu o victorie în campionat!

Din informațiile FANATIK, jucătorii pun rezultatele proaste pe baza unui blocaj psihologic pe care speră să îl depășească rapid. Ei sunt siguri că o victorie pe plan intern ar mai lua din presiunea care apasă pe umerii lor.

ADVERTISEMENT

Atitudinea din meciul cu CFR Cluj dă speranțe dinamoviștilor, însă punctele nu se adună și asta rămâne în continuare o problemă. Două puncte în ultimele 9 etape sunt extrem de puține, iar în ultima etapă a sezonului regulat, Dinamo dă peste Academica, echipă care se bate la play-off.

“Trebuie să muncim pe plan psihic pentru că este clar că există un blocaj”

Managerul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae, a explicat pentru FANATIK că obiectivul imediat este ieșirea din această criză de rezultate: “Este o problemă mare la nivel psihologic. Suferim pentru că nu avem constanță în evoluții.

ADVERTISEMENT

Am alternat evoluțiile bune cu multe evoluții modeste. Trebuie să ne unim ca grup pentru că noi ne dăm seama că nu asta este valoarea noastră. Jucătorii luați individual sunt mai valoroși decât locul ocupat de Dinamo în clasament.

Trebuie să muncim pe plan psihic pentru că este clar că există un blocaj. Vrem să ajungem să jucăm măcar finala Cupei României și un loc cât mai bun în play-out”,  a spus managerul sportiv pentru FANATIK.

Dinamo joacă vineri, de la 20:30 cu Academica Clinceni, iar apoi va urma un play-out cu o manșă unică de 9 etape. “Câinii” se află acum pe loc de baraj, iar obiectivul la finalul sezonului e ca echipa să iasă din zona retrogradării.

  • 2 puncte a adunat Dinamo în ultimele 9 etape
  • 16 înfrângeri a înregistrat Dinamo în acest sezon 
ADVERTISEMENT