Sport

Dinamo, în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin?! EHF face anunţul vineri, dar polonezii spun că ”dulăii” au primit wildcard

18.06.2020 | 17:52
Dinamo in grupele Ligii Campionilor la handbal masculin EHF face anuntul vineri dar polonezii spun ca dulaii au primit wildcard
ADVERTISEMENT

Echipa de handbal masculin Dinamo București are șanse mari să evolueze în sezonul viitor în faza grupelor Ligii Campionilor, competiție care va fi reformată din temelii.

Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal va lua vineri o decizie în privința echipelor care vor primi wild-card pentru sezonul viitor, dar presa poloneză anunță că Dinamo se află printre ele.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aceaastă informație se va oficializa, dinamoviștii vor avea un parcurs de vis în sezonul viitor, urmând să întâlnească în faza grupelor șapte dintre cele mai puternice formații ale Europei.

Dinamo va primi wildcard pentru grupele Ligii Campionilor handbal masculin

Conform Przeglad Sportowy, a anunțat că echipa poloneză Wisla Plock nu va primi wildcard pentru grupele Ligii Campionilor la handbal masculin din cauza drepturilor de televizare, considerent pentru care Dinamo va fi admisă.

ADVERTISEMENT

La acest capitol, România stă foarte bine, pentru că nu mai puțin de trei televiziuni s-au mobilizat pentru a achiziționa drepturile TV. Conform polonezilor, cele șase formații care vor primi wildcard sunt Pick Szeged, Elverum, HBC Nantes, Celje, Meshkov Brest și Dinamo.

Până recent, Liga Campionilor s-a desfășurat cu 28 de echipe la start, 16 incluse în două grupe de elită și alte 12 în grupe secundare, acolo unde a evoluat în general și campioana României în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Din toamnă, cea mai importantă competiție la nivel de cluburi se reduce strict la 16 echipe, restul de 12 urmând să întărească noua European Handball League.

Dinamo a solicitat wildcard pentru Liga Campionilor, după ce a crescut constant, iar în ultimul sezon, chiar dacă a evoluat în grupele secundare, a fost singura echipă din competiție fără înfrângere. După 9 victorii și trei remize în grupe, ”dulăii” ar fi trebuit să întâlnească PSG, dar ”dubla” s-a anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest moment sunt deja calificate zece formații pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor: PGE VIVE Kielce, PPD Zagreb, Aalborg, FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, THW Kiel, Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprem, Vardar Skopje și FC Porto.

ADVERTISEMENT