Fotbal intern

Dinamo, în proces cu Cosmin Contra și Javi Reyes. Fanatik a dezvăluit la începutul anului ce bani cer

29.01.2021 | 13:32
Dinamo in proces cu Cosmin Contra si Javi Reyes Fanatik a dezvaluit la inceputul anului ce bani cer
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra (45 de ani) și Javi Reyes (50 de ani) au deschis procese în comisiile FRF și doresc salariile neplătite până în acest moment de echipa din ”Ștefan cel Mare”. 105.000 de euro este suma pe care o solicită cei doi.

Dinamo poate avea pe 11 februarie o nouă datorie mare de plătit. Pentru această dată este programat un termen în litigiile deschise de Cosmin Contra și Javi Reyes, tehnicianul și preparatorul fizic pe care Dinamo i-a avut până în luna decembrie a anului trecut. Informația v-a fost prezentată pe 11 ianuarie, în exclusivitate, de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor de la Dinamo a purtat în această perioadă discuții cu fanii din asociația ”Doar Dinamo București”.Aceștia i-au spus să ajute echipa, să contribuie la evitarea falimentului prin renunțarea la salariile pe care trebuia să le ia.

Cosmin Contra și Javi Reyes au deschis un proces pentru a-și primi banii de la Dinamo

Contra a avut în contract o clauză care i-a permis să se judece cu fosta sa formație direct la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne acceptă asemenea procese doar pentru a analiza contracte întregi, nu se ocupă cu litigii mărunte, pentru obținerea câtorva salarii restante.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu merge în Elveția ca să ducă și mai mult echipa spre faliment, Contra a apelat la comisiile Federației și a cerut să-i fie plătite salariile până pe 3 decembrie, data la care a părăsit clubul. Contra are de luat de la Dinamo banii pentru 3 luni (75 de mii de euro).

Fostul antrenor de la Dinamo câștiga 25 de mii de euro pe lună. Suporterii din DDB au vorbit  cu el și au încercat să-l convingă să renunțe și la procesul acesta, să nu mai ceară niciun ban, pentru că a fost antrenor și jucător al lui Dinamo. Contra nu a fost însă de acord cu propunerea: “Și eu am fost păcălit de noua conducere, cum ați fost păcăliți și voi! Nu e posibil să antrenez gratis, nu așa am stabilit!” 

ADVERTISEMENT

105.000 de euro ar trebui să le dea Dinamo celor doi foști antrenori

Tot pe 11 februarie se va desfășura un termen de judecată în procesul cu Javi Reyes. Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, departamentul din federație care se ocupă de asemenea cazuri, va avea sarcina de a analiza dacă ibericului i se cuvin 30 de mii de euro. La fel ca în cazul fostului antrenor, Reyes solicită salariul pe 3 luni.

Spaniolul, un colaborator la care Cosmin Contra ținea destul de mult, avea un salariu de 10.000 de euro pe lună. Doar Thomas Neubert, de la FCSB, mai încasează atâția bani dintre preparatorii fizici care au fost în campionatul României de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Două succese, tot atâtea remize și 6 eșecuri a bifat Cosmin Contra pe banca lui Dinamo în cele 10 partide de Liga 1 în care a fost antrenorul echipei din ”Ștefan cel Mare”.

Cosmin Contra are în palmares două trofee. Antrenorul a câștigat Cupa României cu Petrolul Ploiești, în sezonul 2012-2013 și cu Dinamo, în stagiunea 2016-20017. Tehnicianul născut la Timișoara le-a antrenat de-a lungul carierei sale pe Poli Timișoara, Getafe, Fuenlabrada (Spania), Petrolul, Guangzhou R&F (China), Alcorcon (Spania), Dinamo (în două rânduri), dar și naționala României.

Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul LPF i-a declarat liberi de contract pe Andrei Sin și Andreas Mihaiu, iar Dinamo trebuie să le plătească și lor salariile pentru perioada septembrie – decembrie 2020.

ADVERTISEMENT