Dinamo, colegă de top cu Chelsea şi Juve. La ce excelează "câinii"

Dinamo, Liga 1 Betano, CIES Football Observatory, jucatori straini

Dinamo Bucureşti a terminat turul pe locul 7 în Liga 1 Betano. "Câinii roşii" nu au mai câştigat niciun meci în ultimele cinci etape, jocul prestat de Vasile Miriuţă fiind criticat. Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost cunoscut ca unul care scotea pe bandă rulantă jucători tineri, însă lucrurile nu au mai stat la fel în ultimele sezoane.

CIES Football Observatory a realizat un top al echipelor din primele 33 de campionate ale Europei în funcţie de minutele jucate de fotbaliştii străini. Pe primele trei locuri ale ierarhiei se regăsesc doar formaţii din prima ligă a Ciprului. Apollon Limassol, Anorthosis Famagusta şi AEK Larnaca sunt cluburile unde s-au regăsit cei mai mulţi jucători străini în primul "11". În topul celor de la CIES Football Observatory se regăseşte şi Dinamo Bucureşti, singura echipă din Liga 1 Betano prezentă în ierarhie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Câţi fotbalişti străini a folosit Dinamo în actualul sezon

Conform topului, formaţia din Şoseaua Ştefan ce Mare se află pe locul 90. Peste jumătate din minutele jucate de fotbaliştii dinamovişti, mai precis 62,4 %, sunt trecute în dreptul jucătorilor străini. Cifrele nu sunt întâmplătoare, mai ales în condiţiile în care Dinamo Bucureşti a transferat în ultimele sezoane mai mulţi stranieri decât jucători autohtoni.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

În actualul sezon, Dinamo Bucureşti a folosit 14 jucători străini din cei 25 de fotbalişti care formează lotul "câinilor roşii". Jaime Penedo, May Mahlangu, Diogo Salomao şi Adam Nemec sunt jucătorii străini care au evoluat cel mai mult pentru formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cei patru fotbalişti au bifat, fiecare, câte 13 meciuri pentru echipa de pe locul 7 din Liga 1 Betano. În topul CIES Football Observatory se mai regăsec Arsenal, Manchester City, Napoli, Manchester United, Juventus sau Chelsea.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933