Fotbal intern

Dinamo, încă o șansă! Spaniolii care vor clubul au fost la Ministrul de Interne Marcel Vela. Soluția neașteptată propusă de acesta pentru un… nou Dinamo!

17.07.2020 | 17:15
Dinamo inca o sansa Spaniolii care vor clubul au fost la Ministrul de Interne Marcel Vela Solutia neasteptata propusa de acesta pentru un nou Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamo primește ceva oxigen la terapia intensivă unde a ajuns după carantina în care a fost băgată de cazurile de infectare cu coronavirus SARS-CoV-2 a șase dintre jucători la începutul săptămânii.

După lupte seculare care au durat ceva mai mult de o lună, au sosit, în sfârșit, la București, reprezentanți ai spaniolilor interesați să cumpere Dinamo, care au trimis cei 100.000 de euro, neurmați și de diferența până la 500.000 cerută de patronul-cămătar Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

Juan Jose Melero Marin, Pablo Cortacero, aproape că nu mai are importanță cine și de unde dă banii pentru un Dinamo aflat în moarte cerebrală dacă ne gândim la actuala conducere, important este să se rezolve măcar impasul financiar până la cel pandemic și cel sportiv.

Dinamo, încă o șansă! Spaniolii care vor clubul au fost la Ministrul de Interne Marcel Vela. Soluția neașteptată propusă de acesta pentru un… nou Dinamo!

Reprezentanții spaniolilor s-au întâlnit astăzi cu ministrul de Interne Marcel Vela, însoțiți fiind de „capul lor de pod” în România, acum director tehnic la Dinamo, Cornel Țălnar, avocatul care-i reprezintă aici, Pavel Dorin Șerdean, prieten cu Țălnar, și viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, care, ca un adevărat suporter dinamovist ce s-a declarat, a afirmat că dacă Primăria Sectorului 2 obține „custodia” stadionului Dinamo, va împlini visul suporterilor de a construi o arenă nouă în Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

De altfel, discuțiile dintre spanioli și ministrul Vela au gravitat în jurul spinoasei probleme a stadionului, conform prosport.ro,  primul obiectiv al ibericilor în cazul în care se vor înțelege finalmente cu Ionuț Negoiță în privința cumpărării clubului.

Ministrul Marcel Vela pare decis să-i sprijine pe spanioli pentru a scoate pe Dinamo din groapa în care a adus-o Negoiță, părerea sa fiind că patronul-cămătar de la Rin ar trebui să renunțe la orice pretenție financiară din partea potențialilor cumpărători.

ADVERTISEMENT

În caz că Negoiță nu va fi de acord, cum este nu numai posibil, dar și probabil, Marcel Vela a venit cu o propunere pe cât de neașteptată, pe atât de, hai să-i spunem interesantă: să se facă un nou Dinamo, patronat de spanioli și susținut de… Ministerul de Interne! Prin intermediari particulari probabil, pentru că, din câte se știe, UEFA nu mai permite susținerea echipelor de „organe de partid și de stat”, ca înainte de 1989.

Suporterii acționari din Programul DDB/PCH au fost „săriți” de la convorbiri, în ciuda memorandumului semnat de Ionuț Negoiță

S-a discutat și problema stadionului, varianta construirii unuia nou pe velodrom și urgentarea găsirii unei soluții, Dan Cristian Popescu fiind cel mai interesat să contribuie la rezolvarea acestei probleme.

ADVERTISEMENT

Ciudat este faptul că, deși în memorandumul semnat cu numai câteva zile în urmă de Ionuț Negoițăîn parteneriat cu suporterii din Programul DDB/PCH este clar stipulată obligativitatea ca la negocieri să participe reprezentanți ai fanilor acționari, boardul DDB/PCH nu a fost anunțat de venirea spaniolilor și nu a avut niciun membru la întâlnirea amintită.

  • 800.000 de euro vrea Ionuț Negoiță să recupereze de la potențialii cumpărători ai lui Dinamo, bani datorați de club mai multor firme ale patronului-cămătar
ADVERTISEMENT