Fotbal intern

Dinamo încă speră la cupele europene! Planul DDB ca echipa să poată juca în Europa. Exclusiv

04.03.2021 | 13:46
Dinamo inca spera la cupele europene Planul DDB ca echipa sa poata juca in Europa Exclusiv
Dinamo încă speră la cupele europene! Planul DDB ca echipa să poată juca în Europa. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo trece printr-o situație dificilă din punct de vedere sportiv, dar și financiar. Suporterii acționari de la DDB sunt singurii care aduc bani în club și tot ei sunt cei care s-au mobilizat să strângă banii pentru obținerea licenței. În ciuda problemelor, Dinamo speră la Europa și fanii din DDB și-au impus să facă tot ce ține de ei ca echipa să aibă drept de joc în Conference League. 

Din punct de vedere sportiv lucrurile nu stau deloc bine la Dinamo. Viitorul s-a distrat în “Groapă” în ultima etapă și s-a impus cu 5-0. Echipa lui Jerry Gane a căzut pe locul 13 în Casa Pariurilor Liga 1 și va evolua în play-out.

ADVERTISEMENT

Dinamo încă speră la cupele europene! Cupa României, obiectiv primordial

Astfel, tot focusul este pe Cupa României. După ce i-au eliminat pe rivalii de la FCSB, Cupa a devenit un obiectiv primordial pentru “câini”, mai ales că drumul spre fazele finale le este netezit de eliminarea favoritelor. Doar Universitatea Craiova a mai rămas în joc dintre granzi.

Dinamo poate ajunge în semifinale dacă va învinge joi pe Dunărea Călărași, echipă din eșalonul secund. Astfel, echipa lui Jerry Gane se poate apropia la doar doi pași de câștigarea Cupei României și calificarea în cupele europene.

ADVERTISEMENT

“Câinii” au o șansă la Europa și din play-out! Cum s-a schimbat regulamentul

Însă, chiar dacă Dinamo nu va câștiga Cupa României mai are o șansă și din campionat să ajungă în cupele europene. Oricât de fantezist ar suna această variantă în acest moment, noul format al Ligii 1 dă o șansă și echipelor din play-out să se lupte pentru un loc de Europa.

Dinamo nu mai are șanse să joace în play-off, însă dacă va încheia pe locul 7 sau 8 sezonul se va califica în zona barajelor de Europa. La finalul campionatului vor avea loc două meciuri de baraj pentru ultimul loc care duce în Conference League.

ADVERTISEMENT

Primul dintre ele se va disputa între locul 7 și locul 8, pe terenul echipei mai bine clasate. Câștigătoarea acestui duel va evolua într-un alt meci de baraj cu locul 3 sau 4 (în funcție de câștigătoarea Cupei României) pentru ultimul loc de Europa.

DDB vrea să obțină licența până la 31 martie. Asta ar însemna și dreptul de joc în Europa!

Chiar dacă șansele de a evolua în Europa sunt mici, suporterii acționari din DDB țin să plătească datoriile până la data limită de 31 martie. Echipele care iau licența până la această dată au dreptul de a participa în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Pentru formațiile care nu reușesc să plătească datoriile și să ia licența până la 31 martie, participarea în cupele europene nu este posibilă. Aceste formații au termen încă o lună pentru a lua licența și de a evolua în Liga 1 și în următorul sezon.

Dinamo, în grafic pentru plata datoriilor

Fanii acționari din DDBau pornit în urmă cu două săptămâni o campanie de strângere de fonduri pentru obținerea licenței. Targetul suporterilor este să strângă 862.000 de euro până la data de 26 martie.

Din informațiile FANATIK, lucrurile sunt în grafic pentru “câini” și sunt șanse mari ca Dinamo să obțină licența până la 31 martie, care ar permite și o eventuală participare în cupele europene. Însă, acest obiectiv rămâne unul foarte greu de atins, evoluțiile echipei fiind îngrijorătoare.

Răzvan Burleanu a anunțat o modificare a regulamentelor de licențiere în acest sezon pandemic. Astfel, cluburile vor putea să își amâne plata a cel mult 15% din datoriile de anul trecut până la 30 iunie. Asta dă mai mult spațiu de manevră cluburilor și, implicit, celor de la Dinamo, aflați în plin proces de strângere a fondurilor pentru licență.

Situația financiară la Dinamo s-a îmbunătățit după ce controlul a fost preluat de fani. Jucătorii și-au renegociat contractele și sunt aproape la zi cu banii, iar lucrurile arată bine și în ceea ce privește obținerea licenței. Problema de rezolvat este cea sportivă. În ultima vreme, Dinamo a avut evoluții foarte slabe și rămâne de văzut dacă Jerry Gane va putea redresa corabia.

  • 862.000 de euro trebuie să strângă fanii pentru plata licenței
  • 13 este locul ocupat de Dinamo în clasament 
ADVERTISEMENT