Fotbal intern

INTERVIU. Indianul şi-a schimbat programul: “Vin pentru DERBY!”

DINAMO. Sanjeev Kumar este indianul care vrea să investească la formaţia din Ştefan cel Mare, aşa cum FANATIK.RO a anunţat pe 22 octombrie (vezi detalii aici)....
23.11.2016 | 14:01
INTERVIU Indianul sia schimbat programul Vin pentru DERBY
ADVERTISEMENT

DINAMO. Sanjeev Kumar este indianul care vrea să investească la formaţia din Ştefan cel Mare, aşa cum FANATIK.RO a anunţat pe 22 octombrie (vezi detalii aici).

DINAMO. Omul de afaceri a acceptat un dialog cu FANATIK.RO în care a vorbit despre planul său de a investi în echipa “cîinilor”, proiectul prin care vrea să revoluţioneze şi academia de copii şi juniori a clubului.

ADVERTISEMENT

Cum vreţi să reinventaţi Dinamo?

Cel mai important lucru este să ne asigurăm că acest club este capabil să aibă rezultate, să îi mulţumim pe fani, iar pentru asta are nevoie de jucători puternici. Există mai multe moduri prin care acest lucru s-ar putea realiza, precum aducerea de jucători valoroşi, de calitate înaltă. Putem aduce şi jucători pe bază de împrumut din campionate puternice din Europa, precum Portugalia, Italia şi Spania.

DINAMO. “Îl vom aduce pe Rivaldo alături de noi!”

Ce rol va juca echipa a doua a clubului?

Clubul are nevoie să creeze jucători foarte buni şi talentaţi la academie, deoarece ne interesează să punem în valoare şi jucătorii de la echipa a doua. Jucătorii au nevoie să creadă că au un viitor la club, de aceea modul în care se va lucra cu ei este extrem de important. Iar aici Adrian Mutu va juca un rol foarte important, de fapt el este personajul cheie aici, pentru că el va fi cel care trebuie să le ofere curaj şi siguranţă pentru a putea apoi să aibă rezultate, atît pentru ei, cît şi pentru suporteri. Clubul trebuie să gestioneze şi să aibă în vedere binele jucătorilor. Apoi, în mod evident, clubul are nevoie de un stadion bun. Vrem să facem schimburi de experienţe, să mergem să vizităm cluburile din Asia, să organizăm meciuri amicale.

ADVERTISEMENT

În ce mod veţi investi în Dinamo?

Una dintre variante este să facem un parteneriat cu Ionuţ Negoiţă, în care să împărţim cheltuilile şi cîştigurile pentru implementarea strategiei noastre şi apoi, uşor, să cumpărăm clubul. Clubul are nevoie de capital, de aceea este nevoie de un plan de afacere bine pus la punct, în legătură şi cu banii necesari susţinerii clubului. Avem mai multe idei despre cum să facem lucrurile de acum înainte, precum aducerea lui Rivaldo alături de noi, să-i sprijine moral pe jucători.

Cîţi bani veţi investi?

Echipa noastră lucrează acum la finanţe. Vrem ca acest club să fie bine susţinut, iar noi vom investi timpă de 2-3 ani. Important ca planul de afacere să fie foarte bine construit, avem un plan de ansamblu destul de bun şi o echipă bună care să pună în aplicare acest plan.

ADVERTISEMENT

DINAMO. “Vreau să vin la derby!”

Cu cine v-aţi întîlnit pînă acum?

M-am întîlnit de cîteva ori cu Ionuţ Negoiţă şi sînt de părere că este un om alături de care poţi lucra pe termen lung. Sînt oameni buni la club, care fac tot ce le stă în putinţă pentru echipă. M-am întîlnit şi cu Ioan Andone, tot el mi-a prezentat doi jucători. Evident, m-am întîlnit şi cu Adi Mutu. Implicarea noastră în club va fi prin intermediul companiei Delamore. Mutu este cu siguranţă o legendă fotbalistică, iar prezenţa lui va motiva foarte bine jucătorii.

Care credeţi că este cel mai bun jucător pe care îl are Dinamo?

Dacă răspund la întrebarea asta, aş putea avea probleme cu jucătorii. Este ca şi cum ai întreba un tată care dintre copiii lui este preferatul său. Aşa că prefer să trecem la următoarea.

ADVERTISEMENT

DINAMO. “Am primit mesaje pline de ură!”

Ce ştiţi despre derby-ul Dinamo-Steaua? Veţi fi prezent la meci?

Nu sînt în acest moment în România, dar planul meu este să revin în Bucureşti la finalul lunii. Am fost plecat în călătorii de afaceri între Dubai şi India în ultimele zile. Da, ştiu, meciul este pe 30 noiembrie. Am încercat să lucrez la programul meu pentru a vedea dacă pot fi prezent la acest meci. Tocmai m-am întors dintr-o călătorie de afaceri şi vom vedea. Voi încerca din răsputeri să fiu prezent acolo.

Cum credeţi că veţi fi primit de fani?

Nu ştiu. Am primit foarte multe mesaje încărcate cu ură în ultimul timp. Oamenii au dreptul la propria opinie. Am mai primit un mesaj în care mi s-a spus că avionul meu se va prăbuşi înainte ca eu să aterizez în România. Nu înţeleg de ce atîta ură şi negativism. Ne-am pierdut capacitatea de a ne respecta reciproc. Înţeleg că oamenii spun multe lucruri la supărare, dar ce nu înţeleg eu este de ce totul ia o turnură atît de negativă? Ne luptăm toata viaţa într-un fel sau altul, putem să ne comportăm frumos unii cu ceilalţi, pentru că pînă la urmă cu toţii ajungem să sfîrşim.

În cît timp poate Dinamo să joace, în sfîrşit, în Liga Campionilor?

Asta este o întrebare foarte dificilă. Ne gîndim la o strategie cuprinsă între doi şi trei ani. Cred că aşteptarea unui rezultat pozitiv nu este abordarea tocmai corectă. Trebuie să începem de jos şi avem mult de muncă.

ADVERTISEMENT