Sport

Dinamo, îngropată de jucătorii spanioli! Suma imensă cerută de Aleix Garcia

Dinamo e strânsă cu ușa de jucătorii spanioli, care cer compensații salariale de peste un milion de euro, ultimul pe listă fiind Aleix Garcia.
16.07.2021 | 18:38
Dinamo ingropata de jucatorii spanioli Suma imensa ceruta de Aleix Garcia
ADVERTISEMENT

Interdicția la transferuri nu numai că nu a fost ridicată de FIFA, dar clubul a fost notificat din nou pentru neplata unor datorii, de data asta către fostul mijlocaș al alb-roșilor și al lui Manchester City, Aleix Garcia.

Mijlocașul de 24 de ani, rămas liber de contract după despărțirea de Eibar, cere nu mai puțin de 300.000 de euro și a câștigat deja procesul intentat împotriva „câinilor” la FIFA.

ADVERTISEMENT

O nouă lovitură pentru Dinamo! Suma uriașă pretinsă de jucătorii spanioli

După ce Dinamo a primit interzis la transferuri din cauza procesului câștigat de Isma Lopez, problemele pare că se adâncesc din ce în cei mai mult. Lucru pe care l-a anunțat chiar administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan.

„Am primit vești proaste, pe lângă acel proces, cu Isma Lopez, a venit o informare cu Aleix Garcia, o sumă foarte mare. Avem mai multe căi de atac. Am făcut întâmpinare la FIFA și am informat de realitatea de la Dinamo, de la insolvență până la acele contracte ce au fost făcute de unii ce nu au bagat bani la club”, a spus oficialul dinamovist.

ADVERTISEMENT

E foarte probabil ca răspunsul celor de la FIFA să fie unul negativ. În acest caz, conducerea alb-roșilor poate ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, însă unde ar mai avea de așteptat alte 30 de zile până la deblocarea situației: „Ne vom adresa la Tas, dacă nu se rezolva la FIFA. Fiecare zi care trece, e o mare pierdere. Nu sunt speriat de sume, că nu mă sperie nimic în general. Dar sunt poveri foarte grele”, a mai precizat Mureșan la prezentarea oficială a lui Dario Bonetti.

Dinamo, datoare vândută spaniolilor cu peste un milion de euro

Borja Valle și Rene Hinojo sunt primii jucători spanioli care au dat în judecată clubul și au primit o decizia din partea FIFA. Cei doi pretind nu mai puțin de 420.000 de euro de la Dinamo, deși au făcut înțelegeri cu DDB-ul și au primit o parte din bani.

ADVERTISEMENT

Isma Lopez vrea și el banii până la finalul contractului și a primit o decizie favorabilă, potrivit căreia Dinamo trebuie să achite 370.000 de euro. La un calcul simplu, Dinamo datorează spaniolilor puțin peste un milion de euro, mai exact 1,02 milioane.

Florin Prunea a fost extrem de deranjat de această stare de fapt și a acuzat în FANATIK pe cei din club că s-a vrut ca Dinamo să ajungă în această situație: „Și la spanioli a funcționat aceeași rețetă! Salarii mari care se întorceau din ce am înțeles înapoi în buzunarele lui Cortacero. Se vede cu ochiul liber. Toată lumea știe! Și a mai fost o șmecherie când li s-a dat drumul lui Borja Valle și Isma Lopez și nu li s-au făcut actele corect. Ei au luat două salarii în înțelegere cu DDB-ul”.

ADVERTISEMENT

Cum poate scăpa Dinamo de memoriile jucătorilor spanioli

FANATIK l-a contactat pe fostul președinte al „câinilor”, Constantin Anghelache, care a explicat cum poate Dinamo scăpa de aceste sume uriașe: „În principiu acum se suspendă. Probabil că se va ajunge la următoarea situație dacă jucătorii spanioli rezistă să aștepte trei ani. Dacă va fi un conducător cu mult creier la Dinamo va ști să ajungă la o înțelegere cu jucătorii de genul: Mai ai de luat 100.000 de la mine? Stai liniștit că își dau 20.000 dacă ești de acord și îți retragi memoriul”.

„Dacă spaniolii se înscriu la masa credală vor pierde banii! Dinamo trebuie să își protejeze jucătorii, iar primele încasări care se vor face să fie direcționate către ei! Nu vă înscrieți la masa credală că nu veți lua nimic. Dacă se înscriu și ei vor lua 3%! Asta nu se face decât după ieșirea din insolvență. Sindicul nu poate face altceva decât să respecte legea! Nu poate face plăți! Se va prezenta un plan de venituri pe care le obții din vânzarea lui Sorescu, de la DDB, de la ăia, și de acolo plătim pe restul”, a mai precizat specialistul în regulamente.

Singurii spanioli care nu au dat în judecată clubul au fost Juan Camara, Alexander Gonzalez și Abdoulaye Ba. Ultimii doi au primit de la DDB 25.000 de euro, respectiv 40.000 de euro, așa cum FANATIK a prezentat în exclusivitate.

Iuliu Mureșan e optimist că situația se va rezolva: „Avem mare speranță!”

„Sper să nu mai vină și altele. În fotbal, dacă ai semnat un contract, ți-l asumi. Dacă un jucător a stat trei luni la Dinamo și a avut un contract de 500.000 de euro pe trei ani, trebuie să-i dai banii până la finalul contractului.

Așa decide FIFA. Nu discutăm dacă e corect sau nu, e o comisie de la FIFA care hotărăște. Avem mai multe căi de atac. Tocmai am făcut niște întâmpinări la FIFA, ca ei să-și corecteze, ținând cont că unii au semnat niște contracte foarte mari și au plecat. Noi acum trebuie să facem tot posibilul să rezolvăm situația și să scoatem clubul la liman. Și o vom face.

A doua cale, unde lucrurile se judecă altfel, e la TAS. Judecătorii de la TAS au altă viziune. Judecă nu numai prin prisma regulamentului, ci se gândesc și la legile europene. Avem mare speranță. Sigur, fiecare zi care trece e o zi în care nu putem face transferuri și nu putem să întărim echipa”, a declarat Iuliu Mureșan, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT