Sport

Mihai Eșanu o îngroapă pe Dinamo și în returul barajului cu U Cluj. Seria incredibilă de gafe făcută de portarii “câinilor” în acest sezon. Video

Dusan Uhrin avea mari emoții în privința postului de portar înainte de meciul cu Universitatea Cluj, după ce Eșanu a gafat și la meciul tur. Și temerile s-au adeverit după ce goalkeeperul a comis-o din nou.
29.05.2022 | 21:29
Mihai Esanu o ingroapa pe Dinamo si in returul barajului cu U Cluj Seria incredibila de gafe facuta de portarii cainilor in acest sezon Video
Mihai Eșanu a încasat nu mai puțin de 7 goluri de la mare distanță în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT

Dinamo e cu un picior în liga a doua, iar Mihai Eșanu poartă o mare parte din vină la primul gol marcat de către Universitatea Cluj, în victoria cu 2-0, iar portarul de 23 de ani a gafat din nou decisiv și la retur, când a fost surprins de un șut de la distanță al lui Tescan.

Postul de portar, coșmar pentru Dinamo în acest sezon de Liga 1. Mihai Eșanu o îngroapă din nou pe Dinamo

Mihai Eșanu a primit un gol incredibil de la aproximativ 25 de metri și dintr-un unghi aproape imposibil, iar Universitatea Cluj a deschis scorul în Ștefan cel Mare încă din minutul 17. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Eșanu a fost surprins ieșit, iar Dragoș Teșcan a trimis un șut cu efect din partea dreaptă a terenului, care a lovit bara transversală și s-a oprit în poartă, spre surprinderea portarului, care încasează din nou un gol de la mare distanță. Suporterii de la tribuna a doua au izbucnit instant la adresa lui Eșanu, pe care l-au înjurat și amenințat: „Așa ceva nu am văzut. Nici nu a vrut să dea gol”, „Te omor”.

Mihai Eșanu a mai primit astfel de goluri spectaculoase și de la Ronaldo Deaconu (două goluri), Cristi Tănase, Claudiu Keșeru, dar și de la Jefte Betancor care a marcat de la peste 45 de metr i în poarta ghinionistului de serviciu al lui Dinamo, profitând de plasamentul său deficitar.

ADVERTISEMENT

Dinamo, îngropată de portari în acest sezon de Liga 1

Dinamo a început cu Plamen Iliev pe postul de titular, însă internaționalul bulgar a alternat evoluțiile foarte bune cu cele nesigure, mai ales când vine vorba de ieșit pe centrări. Primele erori comise de portarul bulgar s-au produs în meciul cu Universitatea Craiova, când Iliev a greșit grav la golul de 3-0, iar la golul patru a respins mingea în față.

Mircea Rednic a fost extrem de nemulțumit de evoluțiile lui Plamen Iliev și a luat decizia să îl excludă din lot, iar FANATIK a aflat în exclusivitate care au fost cele trei gafe care i-au fost fatale.

ADVERTISEMENT

Prima mare eroare a survenit în meciul cu FC U Craiova 1948, când Iliev a comis un penalty nesancționat de arbitru. Portarul bulgar i-a provocat o criză de nervi lui Mircea Rednic la meciul cu Chindia Târgoviște, când le-a făcut cadou un penalty dâmbovițenilor, ratat de Daniel Popa.

Picătura care a umplut paharul a venit în meciul cu CS Mioveni, la care portarul de 30 de ani a greșit grav la ambele goluri marcate în prelungirile partidei de argeșeni.

ADVERTISEMENT

Mihai Eșanu, ghinionistul și gafeurul de serviciu la Dinamo. Eroarea sa îi poate trimite pe „câini” în Liga a doua

Mihai Eșanu a greșit grav în debutul meciului cu Universitatea Cluj, când a ieșit total aiurea dintre buturi și putea vedea și cartonașul roșu după ce l-a placat ca la rugby pe Tescan.

Mihai Eșanu a avut un sezon cu suișuri și coborâșuri, însă portarul a încasat și unele dintre cele mai frumoase goluri din actuala ediție a Casa Pariurilor Liga 1, în frunte cu dubla lui Ronaldo Deaconu. Poziționarea deficitară a facilitat și primirea unui gol de la jumătatea terenului în meciul cu Farul Constanța, marcat de Jefte Betancour.

Tot Eșanu a fost scos țap ispășitor și după înfrângerea cu 6-0 în derby-ul cu FCSB, fiind vinovat la mai multe goluri marcate de rivali. A luat primul gol din lovitură liber pe colțul scurt, nu a ieșit pe centrare la golul doi și a provocat un penalty la ultima reușită a FCSB.

Din nou dezastru cu Universitatea Craiova. În rolul principal, portarul francez Thomas Chesneau

Crescut de Paris Saint-Germain, Thomas Chesneau a fost transferat la Dinamo ca o mare speranță, însă portarul francez a avut o evoluție de coșmar în înfrângerea din Ștefan cel Mare cu Universitatea Craiova, când a gafat la toate cele șase goluri marcate de jucătorii lui Laurențiu Reghecampf.

Acela avea să fie ultimul meci al portarului împrumutat de la Concordia Chiajna, care de atunci nici măcar nu a mai prins lotul de 22 al lui Dinamo și nu mai are nicio șansă să mai continue din vară, indiferent dacă echipa rămâne sau nu în Liga 1.

Cristiano Figuiredo, marea dezamăgire a lui Iuliu Mureșan

Portarul lui CFR Cluj a venit la Dinamo sub formă de împrumut la recomandarea lui Iuliu Mureșan și era văzut drept cel mai reușit transfer din campania de iarnă, însă portughezul s-a dovedit a fi o umbră a jucătorului care era titular în Gruia sau la AFC Hermannstadt. Extrem de nesigur, evoluțiile sale au fost dezamăgitoare, bifând doar 8 meciuri și devenind rezerva lui Mihai Eșanu. La multe partide nu a fost însă nici măcar pe bancă: „Figueiredo este un portar care nu dă niciun fel de siguranță echipei”, a declarat Ionel Dănciulescu la Digi Sport.

Cristiano Figuiredo a comis două erori incredibile împotriva Rapidului, plonjând ca în bazin la prima reușită a giuleștenilor, în timp ce ultimul gol l-a primit cu un șut pe centrul porții, la care nu a avut niciun fel de reacție. Acela avea să fie meciul care l-a costat postul de titular la Dinamo.

 

Cristiano Figuiredo a jucat ultimul meci ca titular în penultima etapă din play-out cu FC Botoșani când a încasat trei goluri. FANATIK a aflat că portarul s-a accidentat chiar înainte de plecarea la Cluj și chiar dacă este recuperat, Dusan Uhrin nu se va mai baza pe el la meciul retur cu U Cluj, unde pe banca de rezerve va fi puștiul Ștefan Fara.

În condițiile acestei avalanșe de gafe, Dusan Uhrin ar putea opta pentru trimiterea lui Ștefan Fara (20 de ani) încă din primul minut al meciului cu Universitatea Cluj, chiar dacă jucătorul are un mare minus: lipsa experienței. Cu toate acestea, avantajul său e faptul că este eligibil regulii U21, iar antrenorul ceh ar putea trimite un jucător mult mai matur în locul lui Antonio Bordușanu.

  • 4 portari a folosit Dinamo în acest sezon în care a încasat 68 de goluri în 41 de meciuri
ADVERTISEMENT