Sport

Dinamo, într-o situație critică din cauza crizei COVID-19! Ce s-a întâmplat cu celelalte echipe ale Europei care au avut fotbaliști depistați pozitiv

20.07.2020 | 18:18
Dinamo intro situatie critica din cauza crizei COVID19 Ce sa intamplat cu celelalte echipe ale Europei care au avut fotbalisti depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Dinamo este într-o situație foarte dificilă din cauza infecțiilor cu coronavirus de la club. Zece jucători au fost depistați pozitiv în ultima săptămână, iar în cursul zilei de duminică și maseurul clubului a intrat și el pe lista celor infectați. Astfel, toată lumea se întreabă când va putea echipa lui Mulțescu să își desfășoare restanțele. 

LPF a declarat că va lua o decizie în ceea ce privește clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare după testarea de marți de la club, pentru a avea mai multe date privind numărul celor infectați. În acest moment, Dinamo riscă să joace următoarele meciuri fără cei 10 jucători.

ADVERTISEMENT

Însă, cazuri asemănătoare celor de la Dinamo s-au întâmplat în toată Europa, iar de la restartul fotbalului pe “Bătrânul Continent” au existat și alte cluburi care au avut bătăi de cap cu fotbaliști depistați pozitiv, de multe ori soluționarea fiind diferită.

Dinamo, într-o situație critică din cauza crizei COVID-19! Ce s-a întâmplat cu Dynamo din Germania

Germania este primul mare campionat care s-a reluat după pandemia de coronavirus, la mijlocul lunii mai. Însă, Dinamo a Germaniei, echipa din 2. Bundesliga Dynamo Dresda a raportat trei jucători depistați pozitiv cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, Liga Profesionistă Germană a decis să amâne primele două meciuri ale lui Dynamo Dresda, cu Hannover 96 și Greuther Furth, pe care le-au disputat 14 zile mai târziu: “Nu interpretez acest lucru ca un pas înapoi. Am anunţat de la început că trebuie să ne pregătim pentru asta. Şi dacă acum sunt 14 zile de carantină, atunci trebuie să ne adaptăm.

În prezent, acest lucru nu ne schimbă programul. Nu se pot juca două meciuri ale echipei Dynamo Dresda, dar acest lucru nu ne schimbă obiectivul nostru de a încerca să terminăm sezonul pe teren”, a spus Christian Seifert, președintele Ligii Profesioniste din Germania.

ADVERTISEMENT

După cele 14 zile de pauză, Dynamo Dresda a reluat meciurile din campionatul intern. Fără succes din păcate, în condițiile în care la finalul sezonului echipa s-a aflat pe ultimul loc în 2. Bundesliga și a retrogradat în al treilea eșalon german.

Rostov a pierdut cu 1-10 după ce a fost nevoită să joace cu juniorii

În Rusia, chiar înainte de prima etapă înainte de reluarea fotbalului FC Rostov a trecut printr-o situație similară celor de la Dinamo. Șase jucători de la echipă au fost depistați pozitiv și întreaga echipă a intrat în carantină.

ADVERTISEMENT

Spre deoserbire de Dynamo Dresda, programările meciurilor au rămas neschimbate și FC Rostov a fost nevoită să joace cu juniorii meciul cu Soci. După ce tinerii au deschis scorul, oaspeții le-au administrat o corecție serioasă. S-a încheiat 10-1 pentru Soci. Ulterior, seniorii celor de la Rostov au revenit și au evoluat în următoarele meciuri.

Norwich și Parma au înregistrat câte un caz COVID-19!

Și în Premier League au fost probleme. Un jucător al celor de la Norwich City a fost depistat pozitiv. În condițiile în care ceilalți jucători au ieșit negativ la test, fotbalistul în cauză a intrat în izolare și echipa a continuat să își desfășoare activitatea în mod normal.

Parma a trecut prin emoții când un membru din staff a fost depistat pozitiv. Echipa a fost izolată la baza de pregătire de la Collechio, însă cum jucătorii și ceilalți oficiali au ieșit negativ la test, activitatea clubului nu a fost întreruptă.

Petrolul Ploiești a jucat fără cei șase jucători depistați pozitiv!

Cei 10 jucători depistați pozitiv de la Dinamo sunt:Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic şi Dan Tălmaciu.

Dintre aceștia, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Ștefan Fara, Andrei Sin și Diego Fabbrini au fost spitalizați după ce au resimțit dureri în zona capului, spatelui și sensibilități la nivelul pielii. Ei se află în continuare în spital.

Cei de la Petrolul Ploiești au avut un caz asemănător. Înainte de începutul play-off-ului din Liga 2, șase jucători ploieșteni au fost depistați pozitiv, iar Costel Enache nu a putut să îi folosească în remizele cu Rapid și UTA Arad.

 

ADVERTISEMENT