Sport

Dinamo intră într-o nouă eră la handbal! Cum se va schimba echipa din sezonul viitor

Dinamo a câştigat toate trofeele de pe plan intern la handbal masculin, însă vrea să treacă la următorul nivel alături de Xavi Pascual. În echipă se anunţă multe schimbări.
02.06.2021 | 10:33
Dinamo intra intro noua era la handbal Cum se va schimba echipa din sezonul viitor
Dinamo intră într-o nouă eră la handbal! Cum se va schimba echipa din sezonul viitor. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La două zile după câştigarea Cupei României, ultimul mare obiectiv al sezonului, Dinamo a anunţat numirea lui Xavi Pascual în funcţia de antrenor principal al clubului, informaţie oferită în exclusivitate de FANATIK.

Dinamo intră într-o nouă eră la handbal! A câştigat tot în acest sezon

Tehnicianul iberic va părăsi Barcelona după 12 ani la cârma clubului alături de care este calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor şi în acest sezon. Mutarea este una care anunţă mari pretenţii la “Dulăi”, care speră să aibă o invitaţie în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo trece printr-o perioadă excelentă pe plan intern unde a reuşit să obţină al cincilea titlu la rând (în 2020 nu s-a acordat titlul deşi Dinamo avea un avans uriaş în clasament când a îngheţat campionatul) şi Cupa României, reuşind al doilea event după cel din 2017.

Constantin Ştefan, înlocuit cu antrenorul Barcelonei: “Dinamo m-a dorit foarte mult!”

Deşi a luat tot pe plan intern în ultimii ani, “Dulăii” s-au despărţit de antrenorul Constantin Ştefan şi l-au numit pe Xavi Pascual, antrenorul Barcelonei. Este clar că pretenţiile lui Dinamo cresc şi în Europa, acolo unde acest sezon nu a fost cel mai reuşit.

ADVERTISEMENT

“Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult și vreau să mulțumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor”, Xavi Pascual

Constantin Ştefan pleacă după 3 ani şi jumătate de succes de la club alături de secundul Sebastian Bota, iar pe lângă aducerea lui Pascual, Dinamo a dat până acum două lovituri şi pe piaţa transferurilor.

Transferuri cu greutate!

Cedric Sorhaindo, câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, campion mondial şi olimpic cu naţionala Franţei a semnat cu Dinamo, care l-a convins şi pe Christian Dissinger să se alăture lotului condus de Xavi Pascual.

ADVERTISEMENT

Dissinger a jucat în ultimele trei sezoane la Vardar Skopje, alături de care a câştigat Liga Campionilor în 2019. Este campion european cu naţionala Germaniei în 2016, an în care a obţinut şi un bronz olimpic.

De asemenea, notăm întoarcerea lui Kamel Alouini la Dinamo, după un an în care a evoluat la Al Nasr, în Emiratele Arabe Unite. Jucătorul care evoluează pe postul de centru a fost unul dintre cei mai buni jucători de la “Dulăi” în perioada în care a evoluat în Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Ante Kuduz, pierdere importantă pentru “Dulăi”!

La capitolul plecări, Ante Kuduz s-a hotărât să accepte oferta lui Vardar Skopje şi pleacă după trei ani din România. Centrul Stefan Vujic va părăsi şi el formaţia alb-roşie şi va semna cu Minaur Baia Mare.

“Cu siguranţă eu îmi voi aminti totul cu zâmbetul pe buze şi voi fi mândru că am făcut parte din acea echipa care a dominat România şi Europa într-o perioadă”, Ante Kuduz

Dinamo speră la un wild card în Liga Campionilor

Cel mai probabil vor mai urma schimbări importante în lotul lui Dinamo, însă acest lucru va depinde, cel mai probabil, şi de decizia celor de la EHF în ceea ce priveşte wild card-urile pentru Liga Campionilor.

Dinamo speră să obţină o invitaţie de la forul european de a evolua în cea mai importantă competiţie intercluburi, însă anul trecut când aşteptările erau foarte mari, forul european nu le-a acordat “Dulăilor” şansa de a evolua în Liga Campionilor.

  • 5 titluri la rând are Dinamo în Liga Naţională
  • 3 ani şi 6 luni a condus Constantin Ştefan echipa
ADVERTISEMENT