Fotbal intern

DINAMO. “Stoican poate termina pe 3! CFR e de titlu!”

DINAMO. Ioan Andone, omul care este foarte aproape să preia Apollon Limassol, a cîştigat titlul atît cu Dinamo, cît şi cu CFR Cluj, însă la meciul direct dintre cele două echipe nu are în...
17.10.2014 | 09:54
DINAMO Stoican poate termina pe 3 CFR e de titlu

DINAMO. Ioan Andone, omul care este foarte aproape să preia Apollon Limassol, a cîştigat titlul atît cu Dinamo, cît şi cu CFR Cluj, însă la meciul direct dintre cele două echipe nu are în acest moment o favorită. Chiar dacă, în vestiarul “cîinilor”, şi-a petrecut 11 ani din viaţă! “Fălcosul” vorbeşte într-un interviu acordat FANATIK.RO despre şansele la titlu ale celor de la CFR şi anunţă că Stoican şi tinerii săi fotbalişti pot prinde podiumul la finalul sezonului.

Domnule Andone, cu cine ţineţi la meciul de sîmbătă?

– Nu este important cu cine ţin eu, mai mult mă interesează să văd un meci frumos, spectaculos şi încins. Aşa cum au fost de altfel mereu partidele între cele două echipe!

Totuşi, ar trebui să aveţi o favorită…

– Am jucat şi antrenat 11 ani la Dinamo, iar asta nu-mi poate lua nimeni, însă şi la CFR am avut multe satisfacţii. Prefer să fiu neutru în meciul ăsta, să nu ţin cu nimeni.

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 0-1,LIGA 1 (4.11.2012)

“Marius Alexe e foarte periculos!”

Pe cine vedeţi favorită?

– CFR Cluj cred că are prima şansă, fiindcă joacă acasă. Are suporterii de partea ei, este un mare avantaj! Doar că Dinamo are o singură înfrîngere în acest sezon şi este capabilă să ia punct sau puncte, aşa că, deşi aparent ar fi o surpriză, să nu mire pe nimeni dacă oaspeţii nu părăsesc Clujul cu mîna goală.

Cine decide meciul?

– În general jucătorii de atac ar trebui să fie decisivi. CFR va ataca poziţional mai mult ca sigur şi atunci Marius Alexe de la Dinamo poate fi foarte periculos, fiindcă este genul de jucător căruia îi plac spaţiile, e foarte bun pe contraatac. De la oaspeţi determinanţi mai pot fi Lazăr şi Matei, în timp ce clujenii îi au pe Guima şi Tade care marchează meci de meci, dar şi pe Ionuţ Rada, fotbalist experimentat, extrem de periculos la fazele fixe.

FOTBAL:ALBANIA-ROMANIA, MECI AMICAL (31.05.2014)

“CFR Cluj poate lua titlul, Dinamo pe locul 3!”

O vedeţi pe CFR campioană? Cei de acolo spun că nu se gîndesc la titlu…

– Strategia asta este aplicată, în general, pentru a nu se pune presiune pe fotbalişti, dar eu sînt convins că ei îşi doresc să devină campioni! Eu n-am folosit niciodată strategia aceasta, eu ce am vrut şi am gîndit am spus mereu, dar nu este greşit aşa. Da, CFR poate lua titlul! Chiar dacă au venit foarte mulţi jucători noi, se mişcă bine.

Pe Dinamo o vedeţi o pretendentă la titlu, în ciuda situaţiei dificile în care se află?

– Mi-e greu să cred… Punctul slab al lui Dinamo este apărarea, unde nu au fotbalişti de nivelul celor de la mijloc în sus. A plecat şi Dragoş Grigore, iar în locul lui nu a fost adus cineva de aceeaşi valoare. La titlu nu se vor bate, însă pe loc de Liga Europa consider că pot termina. Chiar pe podium, pe locul 3, la cum am văzut că joacă.

2.FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CFR CLUJ NAPOCA 0-1,LIGA 1 (5.05.2012)

“Cînd am cîştigat în <<Ştefan cel Mare>> n-am avut timp nici să mă bucur!”

Cum vedeţi duelul Miriuţă – Stoican?

– Sînt doi antrenori tineri, de mare viitor, care demonstrează că au calitate. Stoican a început bine la Dinamo, a avut rezultate bune în sezonul trecut, obţinînd calificarea în Cupele Europene. Miriuţă mai puţin anul trecut, dar iată că şi el face acum treabă bună. Pentru el presiunea este mult mai mare, fiindcă ştie şi el că la CFR nu poţi rezista decît dacă ai rezultate! La Stoican e altceva, poate că-i e un pic mai uşor, fiindcă el a jucat la Dinamo, ştie de ce este nevoie acolo, ştie care e spiritul lui Dinamo.

Ce amintiri aveţi dumneavoastră din derby-urile CFR – Dinamo?

– Prea multe nu-mi vin acum în cap, decît ce ţi-am zis, că erau mereu meciuri frumoase şi foarte intense. Nici nu aveam timp să sărbătoresc prea mult după o victorie. De exemplu, în 2012, cînd am bătut cu 1-0 pe Dinamo, prin golul lui Kapetanos de pe final, iar la final am luat titlul cu CFR Cluj, a trebuit să uităm repede victoria. Jucam din trei în trei zile şi era nevoie să ne concentrăm ca să luăm titlul. Nu puteam să ne bucurăm după un meci, deşi fusese o victorie fantastică.

5 trofee are Ioan Andone ca antrenor al lui Dinamo: un titlu, trei Cupe şi o Supercupă

2 titluri a cucerit “Fălcosul” cu CFR Cluj, dar şi o Cupă a României

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!