Sport

Dinamo își extinde hegemonia în handbalul masculin! “Dulăii” au făcut din nou eventul și domină de șase ani competițiile interne

Dinamo își extinde hegemonia în handbalul masculin românesc. "Dulăii" au completat eventul îl cel mai plăcut mod cu putință, cu două victorii împotriva rivalilor de la Steaua într-un interval de câteva zile.
16.05.2022 | 17:05
Dinamo isi extinde hegemonia in handbalul masculin Dulaii au facut din nou eventul si domina de sase ani competitiile interne
Dinamo, câştigătoarea Cupei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În săptămâna în care clubul Dinamo a împlinit 74 de ani de existență, echipa de handbal masculin din cadrul clubului s-a încoronat pentru a șasea oară consecutiv campioana României. Echipa lui Xavi Pascual a reușit al treilea event la rând în weekend.

Dinamo își extinde hegemonia în handbalul masculin! Două trofee obţinute după victorii cu Steaua

Bucuria a fost completă pentru “Dulăi”, în condițiile în care au primit ambele trofee după victorii împotriva rivalei Steaua. Dacă, miercuri, în meciul de campionat din Sala Dinamo, elevii lui Xavi Pascual au învins cu 30-24, finala de Cupa României a fost mult mai strânsă.

ADVERTISEMENT
Bucuria de titlu a dinamoviştilor. Sursa: sportpictures.eu
Bucuria de titlu a dinamoviştilor. Sursa: sportpictures.eu

Dinamo a tremurat până în finalul meciului pentru trofeu, după un joc excelent al celor de la Steaua. Roș-albaștrii au condus la pauză cu 16-13. Deși “dulăii” au revenit în partea secundă, meciul a fost echilibrat până la final.

Final tensionat în Cupa României! “Dulăii” s-au impus la un gol

În cele din urmă, Dinamo s-a impus cu 24-23 în faţa rivalei şi a câştigat pentru a treia oară la rând Cupa României. A fost săptămâna în care Xavi Pascual a câştigat primele sale trofee din România, la finalul primului său sezon pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Dinamo are şase campionate şi trei Cupe ale României obţinute consecutiv. Iar aici nu se adaugă sezonul 2020, îngheţat de FRH în momentul în care Dinamo avea un avans important în clasament.

Valentin Ghionea, alături de trofeul Cupei României. Sursa: sportpictures.eu
Valentin Ghionea, alături de trofeul Cupei României. Sursa: sportpictures.eu

Performanţa europeană, adevăratul test! Ce mutări pregăteşte Dinamo

Însă, adevăratul obiectiv pentru “Dulăi” este performanţa pe plan european. De asta au fost aduşi Xavi Pascual şi David Barrufet, iar în această vară se anunţă mişcări importante de trupe pe piaţa transferurilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo i-a transferat deja pe Stanislav Kašpárek (de la Meşkov Brest) şi Andrii Akimenko (de la Azoty), iar pe lista lui Pascual sunt şi doi jucători din Liga Naţională: Alexandru Bucătaru de la CSM Bucureşti şi Gabriel Cumpănici de la CSM Vaslui.

La capitolul plecări, Răzvan Gavriloaia va evolua la Suceava începând din sezonul viitor. “Dulăii” este posibil să se mai despartă de Christian Dissinger, Amine Bannour, Ahmed Khairy şi Alireza Mousavi.

ADVERTISEMENT

Dinamo, calificată în grupele EHF Champions League

Dinamo este calificată în următoarea ediţie din EHF Champions League, acolo unde obiectivul este să treacă de faza grupelor şi să ajungă în play-off. În actuala stagiune, “dulăii” au ratat la mustaţă obiectivul, însă investiţiile importante de la echipă au fost făcute pentru a obţine performanţa europeană.

Xavi Pascual, alături de trofeul de campion al României. Sursa: sportpictures.eu
Xavi Pascual, alături de familie şi trofeul de campion al României. Sursa: sportpictures.eu

“Ca să câștigi Champions League ai nevoie de o echipă foarte bună, să faci lucrurile într-o manieră corectă pentru o perioadă mai mare de timp și ai nevoie de noroc. În momentul în care joci împotriva celor mai bune echipe din lume, poți să câștigi sau poți să pierzi. Există echipe uriașe care nu au câștigat Champions League: Veszprem, PSG… Nu este ușor să câștigi o asemenea competiție”, Xavi Pascual într-un interviu FANATIK

  • 6 titluri la rând a câştigat Dinamo în Liga Naţională de handbal masculin
  • 50 de trofee majore a obţinut Xavi Pascual cu Barcelona
ADVERTISEMENT