Sport

Dinamo îşi schimbă sigla! Fanii, invitaţi să creeze logo-ul inovator. Fanatik a aflat care ar putea fi noul nume al echipei

Dinamo începe o campanie de rebranding după ce clubul a fost notificat să plătească 1 milion de euro despăgubiri către societatea lui Nicolae Badea care deţine numele "FC Dinamo" şi actuala siglă.
20.04.2022 | 21:12
Dinamo isi schimba sigla Fanii invitati sa creeze logoul inovator Fanatik a aflat care ar putea fi noul nume al echipei
Dinamo îşi schimbă sigla! Fanii, invitaţi să creeze logo-ul.inovator. Fanatik a aflat care ar putea fi noul nume al echipei. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo îşi schimbă numele şi sigla după ce FANATIK a prezentat documentul prin care societatea lui Nicolae Badea notifică echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare că nu are voie să mai folosească denumirea “FC Dinamo” şi logo-ul.

Dinamo îşi schimbă sigla! Fanii, invitaţi să creeze logo-ul inovator

Clubul din Casa Pariurilor Liga 1 a demarat o campanie prin care îi invită pe fani să deseneze noul logo al celor de la Dinamo, propunerile fiind votate de comisii diferite formate din suporteri, foste legende, reprezentanţi DDB şi echipa de marketing a clubului.

ADVERTISEMENT

Noul logo va conţine culorile tradiţionale ale clubului (alb-roşu), identitatea vizuală (numele Dinamo sau iniţiale), dar şi elemente de legătură cu istoria din 1948 a clubului. Dacă sigla aleasă va fi creată de un fan, acesta va primi invitaţie la toate meciurile în care logo-ul va fi folosit de Dinamo şi va primi câte un tricou oficial de joc în următorii 10 ani.

“Pe modelul marilor echipe ale fotbalului european (Juventus sau Manchester City, spre exemplu), Dinamo București are nevoie de o imagine nouă, astfel că, începând de astăzi, clubul nostru pornește o campanie de rebranding.

ADVERTISEMENT

Din sezonul următor, clubul va avea un nou logo, ales prin implicarea în acest proiect a fanilor dinamoviști din țară și din străinătate, a fostelor glorii și, bineînțeles, a suporterilor înscriși în Programul “Doar Dinamo București” (DDB).

“Vor merge în faza a doua cele mai interesante 5 modele propuse”

În perioada 20 aprilie 2022 – 5 mai 2022 vor fi concepute modele atât de agențiile partenere Dinamo București, dar și de cei mai talentați suporteri participanți la acest proces de rebranding. ⌛

ADVERTISEMENT

Noul logo va conține culorile Dinamo București (roșu-alb), identitatea vizuală a clubului (D, Dinamo, Dinamo 1948) și elemente de legătură cu istoria din 1948 până astăzi.

Propunerile pot fi făcute în creion sau în programe specifice (Phostoshop, Illustrator, Corel, etc). Ele vor fi preluate brut și vor fi prelucrate de agențiile partenere într-o versiune finală sau pot veni direct stilizate.

ADVERTISEMENT

“Prima comisie de vot va fi a suporterilor. Cele 5 logo-uri vor fi votate timp de 4 zile pe pagina oficială de Facebook a clubului”

Vor merge în faza a doua cele mai interesante 5 modele propuse. Acestea vor fi alese de trei comisii, formate din fostele glorii ale clubului, reprezentanții DDB și echipa de marketing a clubului. În faza a 2-a vor exista 5 comisii de vot și cel mai votat logo va fi ales câștigător.

ADVERTISEMENT

Prima comisie de vot va fi a suporterilor. Cele 5 logo-uri vor fi votate timp de 4 zile pe pagina oficială de Facebook a clubului, ele urmând să primească puncte de la 1 la 5, în funcție de rezultat: poziția 1 (5 puncte), poziția 2 (4 puncte), poziția 3 (3 puncte), poziția 4 (2 puncte), poziția 5 (1 punct).

A doua comisie de vot va fi din cadrul DDB, unul dintre acționarii clubului nostru. Modul de punctaj va fi același ca la prima comisie. A treia comisie va fi formată din legendele clubului. Foștii mari jucători și antrenori care au scris istoria clubului vor vota cele 5 propuneri și punctajul va fi același ca la prima comisie.

A patra comisie va fi formată din cei mai importanți jucători din lotul actual și din o parte din antrenorii de la grupele de juniori ale clubului. Același punctaj. A cincea comisie va fi formată din reprezentanții de marketing ai clubului. Modul de punctaj va fi același, ca la prima comisie.

“Noul logo va deveni oficial începând cu sezonul 2022-2023, urmând a fi prezent pe toate echipamentele de joc”

Punctajele vor fi publicate într-un comunicat oficial, împreună cu noul logo ales câștigător pe 14 mai 2022, de ziua clubului, când Dinamo București va împlini 74 de ani. 🔝

Dacă oricare din cele 5 logo-uri ajunse în faza finală provine din rândul fanilor noștri, cei mai inspirați suporteri vor primi un abonament la meciurile jucate de Dinamo pe teren propriu pe toată perioada în care sigla va fi oficială la club și, de asemenea, un tricou de joc în fiecare sezon, timp de 10 ani.

Noul logo va deveni oficial începând cu sezonul 2022-2023, urmând a fi prezent pe toate echipamentele de joc ale echipei noastre, dar și pe produsele oficiale în magazinul online și în magazinul de prezentare al clubului.

❗Toate propunerile vor fi trimise în perioada 20 aprilie 2022 – 5 mai 2022 pe adresa de e-mail marketing@dinamo1948.ro.❗ AICI E DINAMO!”, se arată în comunicatul celor de la Dinamo.

FANATIK a aflat care poate fi noul nume al echipei: “Dinamo 1948”

FANATIK a aflat că cei de la Dinamo pregătesc şi o schimbare de denumire a echipei. Din informaţiile noastre, echipa din Casa Pariurilor Liga 1 ar putea fi denumită “Dinamo 1948”, în condiţiile în care numele “FC Dinamo” aparţine societăţii lui Nicolae Badea.

Cu un nou nume şi o nouă emblemă, Dinamo speră să rămână pe prima scenă şi în stagiunea viitoare. “Câinii” vor avea de trecut printr-o “dublă” de baraj pentru a rămâne în Casa Pariurilor Liga 1. Înfrângerea cu Mioveni a spulberat toate şansele matematice de evitare a barajului.

  • 1.000.000 de euro solicită Nicolae Badea pentru folosirea numelui şi siglei Dinamo
  • 5 modele de logo vor merge în faza a doua, de unde se va alege noua siglă a clubului