Fotbal intern

Dinamo joacă după 3 săptămâni de pauză în Liga 1! Un renumit doctor explică riscurile la care se expun jucătorii: “Rezistența la efort scade foarte mult!”. Exclusiv

01.08.2020 | 20:12
Dinamo joaca dupa 3 saptamani de pauza in Liga 1 Un renumit doctor explica riscurile la care se expun jucatorii Rezistenta la efort scade foarte mult Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă pe terenul lui FC Voluntari, duminică, de la ora 21:30. Gigi Mulțescu se pregătește să își înceapă un nou mandat pe banca “roș-albilor” la aproape trei săptămâni de la numire. După ce 21 de membri ai echipei (jucători și staff) au fost depistați pozitiv, dinamoviștii par să fi scăpat de acest coșmar și pot să își dispute, în sfârșit, meciurile.

Numai că pauza jucătorilor a fost de aproape trei săptămâni, interval în care nu au avut voie să se antreneze. Elevii lui Mulțescu au revenit abia miercuri la antrenamente, cu doar patru zile înainte de meciul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci disputat de Dinamo a fost pe 12 iulie, remiza de pe teren propriu cu Poli Iași. Trei săptămâni mai târziu, “câinii” revin pe teren cu un nou antrenor, dar și cu multe îngrijorări privind forma fizică, în primul rând.

Dinamo joacă după 3 săptămâni de pauză în Liga 1! Un renumit doctor explică riscurile la care se expun jucătorii

Riscurile la care se expun dinamoviștii sunt destul de mari, în condițiile în care o mare parte din pregătire și antrenament s-a pierdut în săptămânile de pauză, iar timpul de antrenament a fost foarte scurt.

ADVERTISEMENT

Pe această temă, FANATIK a stat de vorbă cu unul dintre cei mai renumiți doctori ortopezi din țară, Ion Codorean. Medicul îi avertizează pe dinamoviști că există riscul de a avea probleme musculare și este sigur că jucătorii vor avea probleme în ceea ce privește efortul susținut:

“Scade forța, scade rezistența mușchilor, iar din punct de vedere cardio-pulmonar, rezistența la efort scade foarte mult”

“Riscurile sunt destul de mari. Este o problemă de recuperare, refacere, de antrenament și de pregătire fizică. Apoi, mai apar probleme la partea de mușchi și de locomoție. Este foarte greu dacă ai stat 2-3 săptămâni și nu te-ai antrenat deloc să fii la nivel fizic și muscular la același nivel. 

ADVERTISEMENT

În primul rând, scade forța, scade rezistența mușchilor, iar din punct de vedere cardio-pulmonar, rezistența la efort scade foarte mult, mai ales dacă nu te-ai antrenat trei săptămâni. Și atunci, ei ar trebui să facă o perioadă de pregătire de minimum o săptămână. 

“Ei sunt tineri, au fost pregătiți, este puțin trei sau patru zile de antrenament, dar asta este”

Dar, dacă ei în perioada de izolare și-au făcut măcar streching, dacă au avut un program cât de cât… Ei sunt tineri, au fost pregătiți, este puțin trei sau patru zile de antrenament, dar asta este. Acum este o situație specială.

ADVERTISEMENT

Ați văzut și în SUA. După o perioadă de repaus, în rândul sportivilor a crescut mult numărul de accidentări. Sunt niște chestii la care ne așteptam”, a explicat doctorul Ion Codorean pentru FANATIK.

Dinamo este penultima în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 cu 21 de puncte. Însă, echipa lui Gigi Mulțescu are 5 meciuri mai puțin decât Poli Iași, echipă aflată în acest moment pe locul de baraj și care a adunat 26 de puncte.

ADVERTISEMENT