Fotbal intern

Dinamo joacă riscant. Scrisoare către Comisia Centrală a Arbitrilor. Meciul cu FCSB, cap de „acuzare”

16.10.2020 | 14:04
Dinamo joaca riscant Scrisoare catre Comisia Centrala a Arbitrilor Meciul cu FCSB cap de acuzare
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost echipa cea mai dezavantajată de greșeșile de arbitraj în primele 6 etape din Casa Pariurilor Liga 1.

Nu mai puțin de 5 erori grave ale „fluierașilor” (aiurea) au afectat punctajul „câinilor”, ultima chiar în derby-ul cu FCSB, comisă de Radu Petrescu în minutul 75, la scorul de 2-2.

ADVERTISEMENT

Conducerea spaniolă a lui Dinamo, pe lângă problemele pe care le are cu plata restanțelor financiare, trebuie să facă față și acestei probleme care tinde să se cronicizeze.

Conducerea lui Dinamo a trimis o scrisoare către Comisia Centrală a Arbitrilor. Greșelile lui Radu Petrescu din meciul cu FCSB, cap de „acuzare”

Sub semnătura directorului general Alex Couto Lago, conducerea „câinilor” a trimis o scrisoare către Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA), în care își manifestă „nemulțumirea față de erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei Dinamo București de la începutul acestui sezon competițional”.

ADVERTISEMENT

Prestația lui Radu Petrescu din derby-ul cu FCSB din ultima etapă, este „punctul culminant” al greșelilor care au afectat punctajul lui Dinamo, aflată pe loc de baraj, 14, cu doar 5 puncte după 6 etape, dintr-o victorie, două egaluri și trei înfrângeri.

„Prin intermediul acestei scrisori, ne adresăm dumneavoastră cu intenția de a vă aduce la cunoștință nemulțumirea noastră față de erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei Dinamo București de la începutul acestui sezon competițional, punctul culminant fiind meciul disputat cu FCSB, etapa trecută, pe Arena Națională”

„Clubul Dinamo București apără și va apăra întotdeauna corectitudinea în fotbalul românesc, precum și imaginea Comisiei Centrale a Arbitrilor în dauna tuturor suspiciunilor reflectate în fața opiniei publice”

„Fotbalul european a atins un nivel ridicat de rigoare în aplicarea regulilor de joc și devenit un produs apreciat în întreaga lume”

„Fotbalul românesc trebuie să urce în acel tren în care legitimitatea competiției trece direct prin credibilitatea fără fisuri a echipei de arbitri”

„Ca reprezentanți ai conducerii executive a clubului, dorim să transmitem pe această cale îngrijorarea noastră față de aceste erori grave de arbitraj”

„Sperând că viitorul va da o competiție curată și deschisă pentru toate cluburile participante, vă adresăm salutările noastre cordiale”

Dinamo va juca în etapa 7 cu CS U Craiova, duminică seară, de la ora 21:30, pe „Arena Națională”. Meci deosebit de dificil, cu liderul neînvins al campionatului, 6 victorii din tot atâtea posibile, la care arbitrajul poate distruge și ultima fărâmă de echilibru.

ADVERTISEMENT
  • 4 înfrângeri a suferit Dinamo în ultimele 5 meciuri cu CS U Craiova, față de o singură victorie, două în campionatul trecut, 0-2 la București și 1-4 la Craiova