Sport

Ucrainenii anunță că amicalul FCSB – Dinamo Kiev a fost anulat din cauza ”odiosului patron”. Reacția acidă a lui Mihai Stoica: ”Lipsește ceva din comunicat”

FCSB și Dinamo Kiev ar fi trebuit să se întâlnească în meciul de deschidere al turneului european caritabil pe care îl susțin ucrainenii în această perioadă. Inițial duelul a fost reprogramat, iar ulterior anulat.
14.04.2022 | 21:34
Ucrainenii anunta ca amicalul FCSB  Dinamo Kiev a fost anulat din cauza odiosului patron Reactia acida a lui Mihai Stoica Lipseste ceva din comunicat
Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a reacționat după ce Dinamo Kiev a anunțat motivul pentru care a anulat amicalul cu gruparea roș-albastră
ADVERTISEMENT

Patronul vicecampioanei FCSB și-a pus la dispoziție baza de pregătire de la Berceni pentru a găzdui echipa U19 a clubului Dinamo Kiev. Drept mulțumire, oficialii campioanei Ucrainei au propus un amical între cele două grupări. Totul a căzut din cauza unei declarații a lui Gigi Becali.

Oficialii lui Dinamo Kiev jigniți de o declarație a lui Gigi Becali

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al fostei duble câștigătoare a Cupei Cupelor, reprezentanții campioanei Ucrainei menționează că meciul amical cu FCSB a fost anulat din cauza unei declarații făcute de finanțatorul roș-albaștrilor care susține că din informațiile sale președintele Volodimir Zelenski ar fi susținut de un miliardar care finanțează și celebrul Batalion Azov, o formațiune militară formată din voluntari cu convingeri anarhiste și extremiste.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Gigi Becali a fost preluată și de cea mai importantă platformă a suporterilor lui Dinamo Kiev – ”Dynamomania”, și prezentată sub titlul: ”Odiosul patron al Stelei ne-a spus cine a fost în spatele lui Zelenski și al regimentului Azov”.

”Managementul clubului Dinamo Kiev consideră declarația lui Gigi Becali despre regimentul Azov este inadmisibilă. În aceste condiții nu vedem cum am putea găzdui acest meci amical. Acest lucru a fost deja comunicat celor de la FCSB. 

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev vrea să îi mulțumească lui Gigi Becali pentru că a ajutat la organizarea antrenamentelor și a găzduit echipa pe teritoriul României, dar punctează că cel mai important lucru în acest moment este independența țării. 

În locul meciului cu FCSB, echipa noastră va disputa un meci amical împotriva campioanei CFR Cluj”, au transmis reprezentanții clubului Dinamo Kiev, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica consideră suspectă reacția ucrainenilor

Managerul general al clubului FCSB a intervenit în această speță și lasă să se înțeleagă că reacția ucrainenilor nu este una întru totul corectă. Mihai Stoica le-a reamintit oficialilor campioanei din Ucraina de sprijinul pe care Gigi Becali l-a acordat și consideră că declarația lui putea să fie trecută cu vederea.

”Lipsește ceva din comunicat, pentru că ar fi trebuit să adauge că au fost invitații noștri o lună, în plus nu ei găzduiau meciul, noi îl găzduiam. Așa cum nimeni nu-și poate explica cum un om de afaceri cum e Gigi, care face donații de sute de mii de euro, așa nimeni nu-și poate explica declarațiile pe care le face.

ADVERTISEMENT

Ăsta e Gigi și lumea s-a obișnuit cu el, nu văd de ce să te inflamezi atât de tare. Cred că e mai important decât un om de afaceri ucrainean care tace și nu se implică, un om de afaceri care vorbește, dar face.

Eu aș alege varianta a doua. Dacă era o chestie care nu are legătură cu realitatea, nu ar fi deranjat atât de tare. E posibil și asta”, a reacționat oficialul vicecampioanei FCSB, Mihai Stoica, la Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,60 este cota pentru ”x2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT