Sport

Dinamo Kiev a stabilit calendarul meciurilor caritabile din luna aprilie. Când se joacă partida cu CFR Cluj

Campioana Ucrainei, Dinamo Kiev, va juca încă patru meciuri caritabile în luna aprilie, printre care și împotriva campioanei României, CFR Cluj, pe data de 20 aprilie.
14.04.2022 | 09:45
Dinamo Kiev a stabilit calendarul meciurilor caritabile din luna aprilie Cand se joaca partida cu CFR Cluj
Dinamo Kiev a jucat prima partidă în 2022, cu Legia Varșovia, pierdută cu 3-1. Sursă foto: Facebook oficial Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev va face în următoarele luni înconjurul Europei pentru a ajuta refugiații din Ucraina, iar Mircea Lucescu își dorește să joace în toate țările care au fost alături de ucraineni.

Cum arată calendarul meciurilor amicale ale lui Dinamo Kiev

Apropiat al clubului Dinamo Kiev, impresarul lui Mircea Lucescu, Arcadie Zaporojanu, a anunțat programul campioanei Ucrainei din a doua jumătate a lunii aprilie, când ucrainenii vor disputa patru meciuri.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a jucat primul meci după mai bine de trei luni la Varșovia, cu Legia, pierdut cu 3-1: „Aseară, în capitala Poloniei, prin disputarea meciului de caritate LEGIA Varșovia – DYNAMO Kyiv 1-3, a demarat turneul partidelor amicale prin Europa sub lozinca “Uniți pentru Ucraina! Nu războiului!”, a anunțat pe pagina de Facebook Arcadie Zaporojanu.

Echipa lui Mircea Lucescu va mai juca cu Galatasaray, Borussia Dortmund, Dinamo Zagreb și nu în ultimul rând, campioana României, CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Pentru următoarele săptămâni programul include următoarele meciuri:

  • 14 aprilie la Istanbul cu Galatasaray
  • 20 aprilie la Cluj cu CFR
  • 26 aprilie la Dortmund cu Borussia
  • 28 aprilie la Zagreb cu Dinamo

De ce a căzut amicalul lui Dinamo Kiev cu FCSB

Dinamo Kiev a ales să o înlocuiască pe FCSB cu CFR Cluj, iar partida se va disputa pe stadionul „Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia.

ADVERTISEMENT

Președintele ardelenilor, Cristi Balaj, a dezvăluit cum s-a ajuns să se organizeze acest meci: „Luni seară am fost sunați de reprezentanți ai lui Dinamo Kiev. Aceștia ne-au solicitat dacă suntem de acord să facem cu ei un meci amical pe 20 aprilie. Am vorbit cu Dan Petrescu, a fost și el de acord, având în vedere că e vorba de Mircea Lucescu și de un meci caritabil.

Toate fondurile urmează să fie donate pentru oamenii din Ucraina. Știam și noi că urmau să joace cu FCSB, nu știm de ce și-au schimbat planul. Meciul va fi pe stadionul nostru, la Cluj, pe 20 aprilie”, a declarat președintele ardelenilor, Cristi Balaj, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev, refuzată de Barcelona și Real Madrid

Din cauza restricțiilor cu privire la Superligă, Barcelona și Real Madrid au refuzat să joace cu Dinamo Kiev, în timp ce Pep Guardiola și-a dat acordul ca Manchester City să joace cu ucrainenii.

ADVERTISEMENT
Tags: