Fotbal international

S-a încheiat telenovela Tudor Băluţă. A fost prezentat oficial la Dinamo Kiev

06.10.2020 | 23:40
Sa incheiat telenovela Tudor Baluta A fost prezentat oficial la Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT

Tudor Băluță a reușit să prindă un transfer la Dinamo Kiev. Jucătorul de 21 de ani care aparține de Brighton and Hove Albion a fost împrumutat de clubul lui Mircea Lucescu.

Băluță nu face parte din planurile lui Graham Potter, managerul formației din Premier League, și evoluează doar pentru echipa a doua a clubului.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul este dorit la Kiev de Mircea Lucescu. FANATIK a anunțat în exclusivitate că Lucescu îl dorește și pe Elvir Koljic, atacantul Universității Craiova.


UPDATE 6 octombrie, ora 23:28 / Până la urmă, toate neînțelegerile legate de transferul internaționalului român Tudor Băluță la Dinamo Kiev au fost lămurite, iar jucătorul a fost prezentat oficial la gruparea ucraineană.

ADVERTISEMENT

Băluță a fost împrumutat de la Brighton, club de care aparține, până la finalul sezonului 2020/2021 și va evolua la echipa antrenată de Mircea Lucescu având numărul 6 pe tricou.

Тудор Белуце – гравець ФК «Динамо» Київ!Футбольний клуб «Динамо» Київ підписав контракт із румунським опорним…

Geplaatst door FC Dynamo Kyiv op Dinsdag 6 oktober 2020


UPDATE 6 octombrie, ora 21:15 / Transferul lui Tudor Băluţă la Dinamo Kiev, sub formă de împrumut, este în pericol. Ucrainenii au anunţat că s-a ajuns la o înţelegere finală pe conturile de socializare ale clubului, după care au şters rapid postarea.

ADVERTISEMENT

Presa locală a aflat că motivul pentru care nu s-a finalizat încă tranzacţia ar fi pretenţiile exagerate ale agenţilor. „Transferul lui Băluţă întârzie sau e în pericol să cadă (citiţi cum doriţi) din cauza comisioanelor agenţilor. Preşedintele lui Dinamo le consideră prea mari şi refuză să le plătească“, a scris un jurnalist ucrainean pe Twitter.


UPDATE 5 octombrie, ora 11:45 / Dacă transferul lui Elvir Koljic la Dinamo Kiev a fost pus pe hold deocamdată, din cauza accidentării atacantului bosniac, nu același lucru se poate spune despre mutarea lui Tudor Băluță în capitala Ucrainei. Jucătorul care aparține de Brighton a ajuns deja la Kiev și, conform patronului Igor Surkis, a trecut vizita medicală!

ADVERTISEMENT

„Tudor Băluță a trecut vizita medicală și este jucătorul nostru. Alte transferuri nu știu dacă vor mai urma”, a anunțat patronul echipei lui Mircea Lucescu într-o conferință de presă.

Tudor Băluță, transfer la Dinamo Kiev. Anunțul ucrainienilor

După ce a obținut calificarea în grupele UEFA Champions League, Mircea Lucescu îi cere lui Igor Surkis întăriri pentru a putea obține noi rezultate bune alături de clubul ucrainian. Astfel, Lucescu și-a stabilit două ținte importante, prima dintre ele fiind Elvir Koljic.

Atacantul de 25 de ani al Universității Craiova, care și-a prelungit recent contractul cu alb-albaștrii, este ademenit la Kiev cu un salariu mai mare decât cel pe care îl primește în Bănie. Koljic câștigă 200.000 de euro anual. De asemenea, Dinamo Kiev vrea să îi plătească lui Mihai Rotaru nu mai puțin de 7 milioane de euro în schimbul vârfului.

Nu doar negocierile pentru aducerea la Kiev a bosniacului Craiovei sunt în plină desfășurare. Ucrainienii de la Glavcom informează că oficialii clubului din capitala țării vecine tratează cu Brighton aducerea lui Tudor Băluță. Publicația susține că Băluță va fi împrumutat la Kiev și va veni la cererea expresă a lui Mircea Lucescu.

De altfel, discuțiile pentru mutarea fotbalistului născut în Craiova sunt purtate chiar de către Arkady Zaporojanu, impresarul lui Mircea Lucescu. Conform surselor publicației din Ucraina, mutarea este foarte aproape de a fi anunțată oficial.

Portretul făcut de ucrainieni lui Tudor Băluță: „A învățat fotbal la școala lui Gică Popescu”

Chiar dacă transferul lui Băluță nu a fost încă anunțat de Dinamo Kiev, ucrainienii sunt convinși că mutarea se va realiza și chiar i-au făcut un portret destul de amplu lui Tudor Băluță. Aceștia menționează că fotbalistul are o înălțime de 1,91 metri și a fost crescut la Scoala de Fotbal Gică Popescu, iar apoi a trecut la Academia lui Gheorghe Hagi. Publicația amintește și că atât Popescu, cât și Hagi, au făcut parte din echipa lui Galatasaray care a câștigat Cupa UEFA în 2000, chiar sub conducerea lui Mircea Lucescu.

De asemenea, ucrainienii menționează traseul pe care l-a avut Băluță în cariera de fotbalist profesionist. El a debutat la Viitorul Constanța, iar după 62 de meciuri, un titlu de campion și o Cupă a României, a plecat la Brighton în 2019, semnând un contract valabil timp de trei ani și jumătate.

Băluță a debutat și la naționala mare a României, în 2018, după ce a fost parte din echipa U19 care ajungea până în semifinalele competiției. La echipa mare, a jucat 20 de minute în amicalul câștigat cu Chile, scor 3-2. Are, în total, 7 apariții la naționala de seniori.

 

ADVERTISEMENT