Sport

Dinamo Kiev nu va mai disputa amicalul cu FCSB. O rivală din Liga 1 a fost preferată în locul „roș-albaștrilor”

Meciul caritabil dintre Dinamo Kiev și FCSB nu va mai avea loc. Ucrainenii au ales drept adversară o rivală a roș-albaștrilor din Casa Pariurilor Liga 1.
12.04.2022 | 19:30
Dinamo Kiev nu va mai disputa amicalul cu FCSB O rivala din Liga 1 a fost preferata in locul rosalbastrilor
Dinamo Kiev a înlocuit-o pe FCSB cu o rivală din Liga 1. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Miercuri, 20 aprilie, Dinamo Kiev trebuia să înfrunte FCSB într-un amical caritabil destinat victimelor războiului din Ucraina. Acesta ar fi fost primul meci de fotbal al vicecampioanei pe stadionul „Arcul de Triumf”, dar a intervenit o schimbare de ultim moment.

Dinamo Kiev a preferat CFR Cluj în locul FCSB-ului. Când va avea loc amicalul

Deși Mircea Lucescu da asigurări, la sfârșitul săptămânii trecute, că planul inițial rămâne valabil, între timp s-a luat hotărârea ca formația din Berceni să fie înlocuită cu nimeni alta decât campioana en-titre, CFR Cluj. Meciul va avea loc tot pe 20 aprilie, între cea de-a cincea și a șasea etapă din play-off-ul Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Luni seară am fost sunați de reprezentanți ai lui Dinamo Kiev. Aceștia ne-au solicitat dacă suntem de acord să facem cu ei un meci amical pe 20 aprilie. Am vorbit cu Dan Petrescu, a fost și el de acord, având în vedere că e vorba de Mircea Lucescu și de un meci caritabil.

 Toate fondurile urmează să fie donate pentru oamenii din Ucraina. Știam și noi că urmau să joace cu FCSB, nu știm de ce și-au schimbat planul. Meciul va fi pe stadionul nostru, la Cluj, pe 20 aprilie”, a declarat președintele ardelenilor, Cristi Balaj, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu

În altă ordine de idei, Mircea Lucescu și-ar fi dorit ca turneul european al echipei sale să includă amicale de gală cu Barcelona și Real Madrid, dar acestea nu au putut răspunde prezent inițiativei din cauza restricțiilor legate de Superliga Europa.

Pentru băieţi e foarte dificil. Sunt profesionişti. Ei totuşi au avut o şansă, pentru că aducându-şi familiile alături de ei s-au stabilit oarecum în Bucureşti şi s-au antrenat la Snagov.

ADVERTISEMENT

Într-o astfel de situaţie nu te mai gândeşti la condiţii, te gândeşti la siguranţă. La siguranţă şi la posibilitatea de a-ţi desfăşura activitatea.

Se pare că Barcelona şi Real Madrid nu pot face meciuri amicale din cauza restricţiei UEFA legate de Superligă. Noi am făcut demersuri”, a declarat tehnicianul român, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Amicalele programate de Dinamo Kiev în turneul amical:

  • Legia Varşovia (12 aprilie)
  • Galatasaray Istanbul (14 aprilie)
  • CFR Cluj (20 aprilie)
  • Borussia Dortmund (26 aprilie)
  • Dinamo Zagreb (28 aprilie)
ADVERTISEMENT