Fotbal intern

Dinamo lovește sub centură înainte de derby. A cerut control anti-doping pentru FCSB! Reacția ANAD

02.02.2021 | 19:59
Dinamo loveste sub centura inainte de derby A cerut control antidoping pentru FCSB Reactia ANAD
ADVERTISEMENT

Dinamo lansează primul atac înainte de derby-ul programat miercuri seară în “Ștefan cel Mare”, cerând în mod oficial un control anti-doping pentru jucătorii de la FCSB.

Cristi Balaj, președinte ANAD: „Nu anunțăm niciodată când facem teste!”

UPDATE 2 FEBRUARIE, ora 19:44 / Cristian Balaj, președintele ANAD, a vorbit despre solicitarea suporterilor dinamoviști de a fi testați jucătorii de la FCSB înaintea derby-ului de miercuri.

ADVERTISEMENT

„Federațiile și cluburile pot să solicite teste antidoping. Nu anunțăm, niciodată nu am anunțat, dacă vom face control doping. Dacă un club cere un test doping, acesta va suporta și el testele antidoping. Există această posibilitate, de fiecare dată când un club sau o Federațiea făcut o asemnea solicitare, noi am răspuns pozitiv.

Există pentru fiecare sezon în parte, și nu doar la fotbal, ci și la celelalte discipline sportive. Noi știm în anul acesta câte controale urmează să facem, dar asta nu comunicăm cluburilor sau Federațiilor.

ADVERTISEMENT

Noi am fost la multe jocuri din Liga 1, și chiar din Liga 2, s-au făcut controale. Liga 1 e disciplina și competiția cu bugetul cel mai mare. LPF nu a făcut niciodată cereri pentru controale doping. Am fost, am discutat și am spus că este bine să fie făcute și preventiv. Doream să fie o parte din banii publici pe care îi primim încadrați și către educație, să nu mai fie cazuri de tipul Astra”, a declarat Cristi Balaj la Digisport.


ȘTIRE INIȚIALĂ 2 FEBRUARIE, ora 18:27

Suporterii din programul DDB au solicitat în mod oficial Agenției Naționale Anti-Doping o verificare a jucătorilor roș-albaștri înainte de startul partidei.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo consideră întemeiată această cerere având în vedere suspiciunile care au planat în trecut asupra practicilor folosite de Thomas Neubert în pregătirea echipei.

Dinamo lansează primul atac înainte de derby. Control anti-doping pentru FCSB

“Dinamo va solicita control Anti-doping înaintea meciului de mâine (miercuri, n.r.), în acest sens s-a făcut o cerere la Agenția Naționala Antidoping (ANAD). Dinamo pregătește foarte atent jocul împotriva rivalilor de la Fcsb, o eventuală victorie ar aduce echipa antrenată de Ionel Gane aproape de pozițiile de play-off.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când se solicită control anti-doping la meciurile contra celor de la Fcsb, în trecut existând numeroase controverse publice privind modul în care preparatorii fizici ai celor de la Fcsb au pregătit meciurile” este anunțul celor de la Radio Dinamo 1948.

Testarea anti-doping este posibil să fie efectuată mâine, la baza de antrenament a celor de la FCSB, repercursiunile în cazul în care se descoperă anumite substanțe în corpul unor jucătorii fiind extrem de grave, conform regulamentelor anti-doping în vigoare.

Descalificare și depunctare în caz de dopaj

“În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor” se arată în regulamentul ANAD publicat de Eurosport.

Thomas Neubert a negat în trecut orice legătură cu activitățile de dopaj, delimitându-se de astfel de practici: “Pot spune că nu am folosit niciodată doping, EPO (eritropoetină)… sau ce s-a mai spus că le-am dat. Eu nu sunt doctor, nu pot să le administrez jucătorilor injecții sau chestii de băgat în fund.

Eu sunt calm, nu-mi fac probleme, știu ceea ce fac în pregătire, știu ceea ce fac pentru recuperare și am demonstrat asta la Steaua, la Al Hilal, la CSKA Sofia”, a declarat cu ceva timp în urmă Neubert.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 7,10 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT