Carousel hot news

Negoiţă a început tăierile. Salarii MAI MICI cu 25%!

Insolvenţa nu a afectat doar lotul lui Flavius Stoican, ci şi pe ceilalţi angajaţi ai clubului din "Ştefan cel Mare". Administratorul judiciar le-a dat o veste proastă subalternilor lui...
14.07.2014 | 17:43
Negoiţă a început tăierile. Salarii MAI MICI cu 25%!
ADVERTISEMENT

Insolvenţa nu a afectat doar lotul lui Flavius Stoican, ci şi pe ceilalţi angajaţi ai clubului din “Ştefan cel Mare”. Administratorul judiciar le-a dat o veste proastă subalternilor lui Negoiţă, în baza planului de reorganizare.

Dacă Matei şi compania s-au aflat pînă acum în prim-planul intenţiilor dinamoviştilor privind reducerile salariale, de această dată a venit rîndul angajaţilor să treacă prin acest calvar. Astfel, şoferii din “Ştefan cel Mare”, femeile de serviciu, secretarele, team-managerii şi restul personalului auxiliare vor primi o remuneraţie “trunchiată” pînă la data ieşirii clubului din insolvenţă.

Administratorul judiciar a stabilit şi procentul de micşorare al salariului: 25 la sută. Angajaţii “cîinilor” au primit deja bani mai puţini, la salariul aferent lunii mai, cînd au încasat numai 15 milioane de lei vechi, indiferent de contract. Apoi, la salariul pe luna iunie, oamenii au încasat o sumă micşorată cu 25 %, adică s-au oprit banii de pînă la data de 11 iunie .La un simplu calcul, oamenii au realizat că au primit doar 75 la sută din suma din contracte. Au cerut socoteală la contabilitate şi au aflat oficial despre măsura impusă de reprezentantul statului în club.

ADVERTISEMENT

În urma acestor măsuri, practic, Dinamo a devenit datoare faţă de propriii angajaţi, iar păgubiţii se pot aşeza la masa credală. Totuşi, oficialii le-au promis oamenilor că-şi vor recupera restul de 25 de procente atunci cînd clubul se va redresa financiar şi că această măsură ar fi, de fapt, valabilă doar pentru luna iunie. Surse din “Ştefan cel Mare” susţin că banii vor fi consideraţi datorii către angajaţi, fiind doar o procedură caracteristică insolvenţei.

La jucători, s-a impus pragul de 5000 de euro

Elevii lui Stoican au fost primii din club chemaţi la renegocieri salariale. Cosmin Matei a şi ameninţat că nu mai joacă pentru Dinamo dacă i se reduce remuneraţia de 7000 de euro, pe lună. Din cauza refuzului i s-a transmis că va fi pus pe lista de transferuri. Altfel, noul căpitan, Laurenţiu Rus, a acceptat o micşorare a contractului, pînă la 5000 de euro, pe lună, iar restul jucătorilor cu salarii peste 5000 de euro vor fi şi ei supuşi tăierilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri