Sport

Dinamo, locul 4 în European League! Concluziile după turneul de la Hamburg: ne-am bucurat că suntem la masa bogaţilor, dar ne-au rămas doar resturile!

Dinamo a încheiat pe locul 4 sezonul European League. Turneul desfăşurat la Hamburg a fost o afacere germană şi o lecţie deschisă pentru handbalul românesc.
27.05.2024 | 03:17
Dinamo locul 4 in European League Concluziile dupa turneul de la Hamburg neam bucurat ca suntem la masa bogatilor dar neau ramas doar resturile
Dinamo, locul 4 în European League! Concluziile după turneul de la Hamburg: ne-am bucurat că suntem la masa bogaţilor, dar ne rămân doar firimiturile!
ADVERTISEMENT

Dinamo a încheiat pe locul patru turneul Final Four de la Hamburg. “Dulăii” puteau să obţină şi medaliile de bronz, dar aruncarea lui Cenic din ultimele secunde a lovit bara şi Rhein Neckar Lowen s-a impus la limită, scor 32-31.

Dinamo, locul 4 în European League! Concluziile după turneul de la Hamburg

Flensburg este câştigătoarea European League, după finala câştigată cu 36-31 împotriva deţinătoarei trofeului, Fuchse Berlin. Supremaţia germană se menţine în această competiţie, în ultimii 20 de ani doar Pick Szeged şi Benfica reuşind să stopeze hegemonia nemţilor:

ADVERTISEMENT

FANATIK a participat la turneul Final Four de la Hamburg, unul pe care Dinamo l-a pregătit cu optimism, dar s-a lovit de realitatea handbalului mare. Concluziile:

+ Experienţa jucătorilor. Pentru mulţi handbalişti români de la Dinamo, experienţa unui Final Four este memorabilă şi un punct important în cariera lor. Stanciuc, Dedu şi chiar mai experimentaţii Militaru sau Racoţea au cu ce să rămână după acest turneu.

ADVERTISEMENT

+ Dinamo, singura “intrusă”. Chiar dacă a fost pe locul 4, Dinamo a fost singura echipă din afara Germaniei în Final Four. Competiţia s-a desfăşurat la Hamburg, deci pe terenul adversarilor.

+ Lupta. Un detaliu care l-a făcut mândru pe Xavi Pascual, echipa a luptat chiar şi în dezavantaj. Atât în semifinala cu Flensburg, cât şi în finala mică împotriva lui Rhein Neckar, Dinamo a luptat să revină, iar duminică au lipsit câţiva centimetri ca meciul pentru bronz să fie trimis în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Departe de handbalul mare! Dinamo şi-a arătat limitele în Final Four

– Departe de handbalul mare. Dinamo domină pe plan intern, investeşte mulţi bani într-un proiect care să ducă clubul în elită, dar deocamdată suntem departe de handbalul adevărat. Echipe precum Fuchse sau Flensburg sunt într-o altă galaxie faţă de tot ceea ce mai înseamnă handbalul de la noi.

– Fluctuaţii şi greşeli copilăreşti. Lipsa de experienţă la acest nivel s-a simţit în Final Four prin multe greşeli personale greu explicabile, dar şi fluctuaţii în joc. Dinamo a avut momente bune, dar diferenţa s-a făcut în momentul în care echipa lui Pascual a fost vulnerabilă. Aceste aspecte au fost fructificate atât de Flensburg, cât şi Rhein Neckar.

ADVERTISEMENT

– “Victima” sigură. Dinamo a fost luată tare atât de Flensbrug, cât şi de Rhein Neckar Lowen. Drept dovadă, “dulăii” au condus pe tabelă timp de un minut în cele 120 de minute disputate (de trei ori la un gol pe Rhein Neckar). Deocamdată ne bucurăm că participăm la masa bogaţilor, dar ne rămân doar resturile!

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”