Sport

Dinamo, lovită din nou de blestemul portarilor! Gafa lui Mihai Eșanu din meciul cu FC U Craiova îi îngroapă pe „câini” pe loc de baraj

Dinamo nu scapă de blestemul portarilor nici în play-out. În meciul cu FC U Craiova (scor 1-2), echipa lui Dușan Uhrin a fost egalată după o greșeală comisă de Mihai Eșanu.
08.04.2022 | 22:55
Dinamo lovita din nou de blestemul portarilor Gafa lui Mihai Esanu din meciul cu FC U Craiova ii ingroapa pe caini pe loc de baraj
Mihai Alexandru Esanu in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC U Craiova, contand pentru Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, vineri 8 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo a început ca din tun meciul cu FC U Craiova 1948. Irobiso a deschis scorul în secunda 40, dar „câinii roșii” au început să se stingă pe parcurs și au fost pedepsiți în minutul 50, când Jeremy Huyghebaert l-a învins pe Mihai Eșanu (23 de ani).

La Dinamo continuă blestemul portarilor. Mihai Eșanu, eroare la golul egalizator al lui FC U Craiova 1948

Fundașul belgian în vârstă de 33 de ani a șutat puternic din afara careului de 16 metri, dar mingea s-a dus pe mijlocul porții și a trecut pe sub brațele goalkeeperului dinamovist, al cărui plonjon s-a dovedit a fi inutil. Portarul dinamovist n-a putut interveni nici la reușita din prelungiri, când Andrea Compagno l-a învins și a stabilit rezultatul final, 2-1 pentru FC U Craiova 1948, cu un șut la colțul scurt.

ADVERTISEMENT

Eșanu a ajuns să fie din nou titular între buturile lui Dinamo după gafele colosale făcute de colegii săi străini, Cristiano Figueiredo și Thomas Chesneau. Despre lusitan, FANATIK a anunțat în exclusivitate că a părăsit cantonamentul lui Dinamo, chiar înaintea meciului cu oltenii. Nu este prima seară neagră de care are parte Mihai Eșanu în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1. Portarul născut la București s-a abonat la gafe, dar și la goluri spectaculoase încasate.

Înaintea reușitei lui Huyghebaert, Jefte Betancor, Claudiu Keșeru, Ronaldo Deaconu sau Cristi Tănase se pot lăuda că au reușit eurogoluri în poarta tânărului dinamovist. Mai mult, Eșanu a apărat poarta lui Dinamo în cea mai drastică înfrângere din istoria derby-urilor cu FCSB, scor 0-6.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperii străini au îngropat-o pe Dinamo

Figueiredo și Chesneau nu sunt singurii portari străini care au apărat poarta lui Dinamo în acest sezon. La roș-albi a jucat și Plamen Iliev, care, după zece meciuri și 19 goluri încasate, a fost dat afară din Ștefan cel Mare. FANATIK a anunțat în premieră decizia clubului în privința bulgarului, care a comis gafe uriașe în înfrângerea cu CS Mioveni din sezonul regulat, scor 1-2. Acum, Iliev a ajuns să evolueze în Liga 2, la FC Hermannstadt.

Dacă Eșanu a apărat poarta „câinilor” la eșecul istoric cu FCSB, Thomas Chesneau a fost și el protagonistul unei contraperformanțe similare. Goalkeeperul francez a avut o prestație catastrofală în Dinamo – Universitatea Craiova 1-6, cea mai dură înfrângere înregistrată vreodată de roș-albi în fața rivalei din Bănie.

ADVERTISEMENT

Ultimul care s-a înscris pe lista gafeurilor a fost Cristiano Figueiredo. Cariera portughezului este în declin după ce a trecut pe la CFR Cluj. Portarul în vârstă de 31 de ani era unul dintre cei mai buni pe postul său în Casa Pariurilor Liga 1 pe vremea când juca la Hermannstadt, dar transferul în Gruia i-a făcut mai rău decât bine. A apărat buturile campioanei de numai două ori și a ajuns în Ștefan cel Mare liber de contract.

Transferul său a fost contestat vehement de Cornel Dinu, care a răbufnit după evoluțiile modeste ale lusitanului. Cristiano a comis ultima sa gafă în debutul play-out-ului, când Rapid a învins-o pe Dinamo cu 3-1, iar Adrian Bălan l-a învins dintr-o lovitură liberă executat de la mare distanță.

ADVERTISEMENT

„E greu să joci tot timpul venind din urmă, încercând tot timpul să repari gafele individuale și, mai ales, să joci fără portar. Acest Figueiredo adus pe baza analizelor profunde făcute cu stetoscopul de doctorul Mureșan rimează dureros cu Figurando, figurant capabil numai de figuri care ajută șuturile adversarilor să se transforme în gol”, a declarat Cornel Dinu, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 15 meciuri jucate și 30 goluri încasate are Mihai Eșanu în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1
  • 300 de mii de euro este cota de piață a lui Eșanu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT