LIVE Actualizat 16-09-2021
16:46

Dinamo – Loza Vive Kielce 32-29. „Dulăii” obțin prima victorie a sezonului din Liga Campionilor

FANATIK.RO vă prezintă informații despre meciul Dinamo - Loza Vive Kielce, din prima etapă a grupei B din Liga Campionilor la handbal masculin
16.09.2021 | 21:16
Dinamo  Loza Vive Kielce 3229 Dulaii obtin prima victorie a sezonului din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT
16-09-2021
16:46

Dinamo – Loza Vive Kielce 32-29. „Dulăii” obțin prima victorie a sezonului din Champions League

Dinamo se impune în primul meci al sezonului din Champions League, în fața lui Loza Kielce, scor 32-29. Portarul Heidarirad Saeid a avut din nou un meci bun, parând o minge grea pe final, care ar fi putut însemna un final dramatic pentru dinamoviști.

Dinamo – Loza Vive Kielce 32-29 – Final

VEZI REZUMATUL VIDEO AICI

Meciul Dinamo – Loza Vive Kielce a avut loc joi, 16 septembrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul primei runde a grupei B din noua ediție a Ligii Campionilor la handbal masculin. “Dulăii” au revenit în grupele Ligii Campionilor după ce sezonul trecut le-a fost refuzată cererea de wild-card.

Unde se joacă meciul Dinamo – Loza Vive Kielce

Confruntarea Dinamo – Loza Vive Kielce se dispută joi, 16 septembrie, de la ora 19:45 în Sala Dinamo și vestea importantă este că fanii alb-roșilor au decis să fie prezenți la meci, deși inițial anunțaseră că nu se vor afla alături de favoriți. Se speră ca având și suportul psihologic al tribunei Dinamo să reușească un pas cu dreptul în noua ediție a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Evident, nu vor avea intrare în sală decât spectatorii care vor face dovada schemei de vaccinare completă sau care vor prezenta un test negativ antiCOVID de tip PCR, valabil 72 de ore sau antigen, valabil doar pentru durata a 24 de ore. Protocolul sanitar trebuie respectat întocmai.

Cine transmite la TV partida Dinamo – Loza Vive Kielce

Partida Dinamo – Loza Vive Kielce se joacă joi, 16 septembrie, de la ora 19:45, în sala Dinamo, în prima etapă a grupei B din Liga Campionilor la handbal masculin și va fi transmisă în direct pe micile ecrane atât pe canalul Digi Sport 2, cât și de către Telekom Sport 2 și Look Plus. O mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dinamo a fost repartizată în ceea ce poate fi numită liniștit grupa morții, fără a se exagera cu ceva. Nume imense din handbalul masculin mondial, precum PSG, Barcelona, Flensburg și Veszprem, precum și cele ale unor echipe cunoscute, dar fără performanțe la nivel de trofee europene, Porto, Loza Vive Kielce și Motor Zaporoje vor fi adversarele din grupă ale “dulăilor”. Primele două clasate din cele două grupe se califică direct în sferturi, de la locul 3 la locul 6 din fiecare grupă vor fi partide eliminatorii, în cadrul optimilor.

Antrenor de top mondial pe banca lui Dinamo

S-au petrecut multe lucruri spectaculoase în această vară la campioana României la handbal masculin. Pe bancă nu se mai află Constantin Ștefan, plecat la nou promovata din Alexandria, ci spaniolul Xavier Pascual, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din handbalul masculin la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Pascual a reușit numeroase succese în Europa cu Barcelona, care acum îi va fi adversară și a pregătit naționala României în perioada 2016-2018. De altfel, ibericul va pregăti atât pe Dinamo cât și naționala masculină, în speranța că vom reuși după foarte mulți ani să obținem o calificare la un turneu final de CE.

Lotul a suferit multe modificări

Dacă există un nou tehnician era obligatoriu ca și lotul să sufere modificări importante. Au plecat sau s-au retras unii jucători (s-a retras uriașul pivot Dan Savenco) iar pierderea cea mai importantă este cea a interului sloven Ante Kuduz, care a semnat cu Vardar Skopje.

ADVERTISEMENT

Mult mai spectaculos este însă capitolul achiziții, în  număr de nouă. Două sunt reveniri după împrumuturi: interul brazilian Raul Nantes Campos de la CSM București și centrul Kamel Alouni de la  Al Ahli. Nume complet noi sunt extrema stângă Alex Pascual și pivotul Cedric Sorhaindo, ambii de la Barcelona, interii Dan Racoțea de la Bidasoa Irun, Robert Militaru de la CSM București, Christian Dissinger de la Vardar Skopje, pivotul Călin Dedu de la Poli Timișoara și conducătorul Ahmet Khairy de la Steaua.

Cote la pariuri pentru jocul Dinamo – Loza Vive Kielce

Din păcate, pentru bookmakeri “dulăii” sunt o victimă sigură, pentru că au imensa cotă 7,00 pentru a câștiga meciul de debut în grupa de Liga Campionilor. Polonezii de la Loza Vive Kielce, o formație puternică, deseori prezentă nu doar în grupe ci și în fazele superioare ale Ligii Campionilor, cu preponderență în sferturi, au primit o cotă modică, 1,18!

Este prima confruntare directă dintre Dinamo și Loza Vive Kielce, handbaliștii din Ștefan cel Mare mai având în față obstacol polonez în anii anteriori în cei de la Wisla Plock, pe care au reușit să îi învingă la București, deși favoriții clari ai caselor de pariuri nu erau “dulăii”.

ADVERTISEMENT