Fotbal intern

DINAMO. 14 lucruri neştiute despre MICUL “Cruyff”

Ultima etapă a Ligii 1, aflată în desfăşurare, a scos la suprafaţă unul dintre noile talente ale fotbalului românesc. Patrick Petre, fiul fostului internaţional Florentin Petre, a reuşit să...
10.11.2014 | 00:04

Ultima etapă a Ligii 1, aflată în desfăşurare, a scos la suprafaţă unul dintre noile talente ale fotbalului românesc. Patrick Petre, fiul fostului internaţional Florentin Petre, a reuşit să înscrie, la 17 ani, primul său gol pentru echipa de seniori a clubului Dinamo. Chiar dacă înfrîngerea cu Viitorul (2-3) a umbrit bucuria micuţului mijlocaş, colegii au ţinut să treac peste eşec şi l-au felicitat pe jucătorul care speră să depăşească performanţele tatălui său.

Citeşte şi: De la Maldini, la Târnovan! Petre, faţă-n faţă cu Petre!

Unul dintre mesajele cele mai emoţionante primite de Patrick Petre a fost din partea mult mai experimentatului său coleg, Marius Alexe. Chiar dacă dinamoviştii alergau după egalare, Alexe a dorit să îl îmbrăţişeze cîteva secunde pe puştiul de 17 ani şi să îi ureze baftă în cariera de jucător. “Patrick era emoţionat la finalul partidei. Ne-a transmis că cel mai frumos mesaj l-a primit din partea lui Alexe. În timp ce ne-a redat cuvintele fostului jucător al lui Sassuolo, Patrick avea lacrimi în ochi. Care a fost mesajul? . Asta i-a transmis Alexe lui Patrick”, au precizat, pentru FANATIK.RO, sursele din anturajul echipei dinamoviste.

patrick alexe

Citeşte şi: Trăirile lui Patrick Petre la Derby de România: “Zîmbet trist!”

Petre, idolul lui Petre

Explozia tînărului jucător i-a surprins pe oamenii din fotbal, care nu au contenit cu remarcile laudative la adresa lui Patrick Petre. “Are tupeu, nu se pierde”, a precizat Mircea Rednic, care a fost completat chiar de “Regele” fotbalului românesc, Gică Hagi. “Bravo, bravo, bravo! Are un viitor superb. Trebuie să fie sprijinit şi Patrick să aibă grijă cum creşte”, a completat antrenorul şi finanţatorul echipei Viitorul. Ceea ce nu se ştie despre tînărul jucător e că duce o viaţa extrasportivă liniştită, ocupîndu-şi timpul liber cu filme. “Unul dintre idolii mei e tocmai tatăl meu”, preciza, într-un reportaj marca FANATIK, puştiul de 17 ani.

1382319_603415989696831_129408999_n

Coleg cu Ianis la grădiniţă

Unul dintre amănuntele necunoscute despre Patrick Petre este faptul că la vîrsta de cinci ani a fost în aceeaşi grupă la grădiniţă cu Ianis Hagi şi fiul lui Didi Prodan, Povesteşte, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, Florentin Petre. “Între Ianis şi Patrick este o prietenie aparte, pornită de la vîrsta de cinci ani, cînd au fost colegi la grădiţă. Ei doi, fiul lui Didi Prodan şi cel al lui Dan Bittman. Dacă primii trei se jucau fotbal, fiul lui Bittman venea cu beţele la grădiniţă ca să bată la tobă”, rememorează, cu zîmbetul pe buze, tatăl mijlocaşului de la Dinamo.

Vezi primul gol al lui Patrick Petre la Dinamo

14 lucruri neştiute despre Patrick Petre 

– la prima vizită medicală ca fotbalist nu i s-a dat nici o şansă că o să aibă o înălţime adecvată fotbalului.

– şi-a dorit un singur lucru să facă în viaţă: să joace fotbal. “De la patru ani i s-a înfiripat acest gînd”, precizează Cătălina, mama fotbalistului.

– primul telefon mobil l-a avut la 15 ani. “Nu este un copil răsfăţat, aşa cum tind oamenii să creadă. A avut performanţe pentru fiecare lucru pe care i l-am luat”, precizează părinţii lui Patrick.

– partenerul de joacă în vacanţele la mare în perioada copilăriei era Ianis Hagi.

– face separat exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii.

– a făcut înot şi atletism în paralel cu fotbalul pentru dezvoltare

– Patrick a ales numele celui de-al doilea copil al lui Florentin Petre, Dennis.

– pleacă de la acasă la 6:30 şi se întoarce acasă în jurul orei 20:00.

– visul său e să joace în prima ligă a Franţei.

– Patrick, Dennis şi Cătălina Petre îşi petrec fiecare Paşte împreună. “Nimeni nu pleacă nicăieri, este obiceiul nostru”, puntează mama fotbalistului.

– a fost ales şeful clasei, dar şi-a dat demisia a doua zi pentru că nu îi plăcea

– cînd era copil, era pasionat de Formula 1

– jocul preferat e FIFA

– la 6 ani i-a cerut tatălui său 10 mingi de fotbal ca să aibă prima lui colecţie

“Nu cred că am văzut ceva asemănător pe-aici. Aleargă aşa uşor cu mingea la picior cum rar vezi. Este exact stilul lui Cruyff” – Ilie Balaci

Tags: