Fotbal intern

DINAMO. Mihali regretă şi acum că a dat Franţa pe România: “Am fost un tîmpit!”

DINAMO. Fost internaţional şi jucător reprezentativ al "cîinilor" în anii '90, Gheorghe Mihali a jucat şi în Franţa, timp de trei ani şi jumătate....
10.06.2016 | 16:04
DINAMO Mihali regreta si acum ca a dat Franta pe Romania Am fost un timpit

DINAMO. Fost internaţional şi jucător reprezentativ al “cîinilor” în anii ’90, Gheorghe Mihali a jucat şi în Franţa, timp de trei ani şi jumătate.

DINAMO. Ajuns acum la 50 de ani, Mihali a dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei sale. Fostul fundaş central este convins că viaţa i s-ar fi schimbat dacă în iarna lui 1998 nu s-ar fi întors la echipa din Ştefan cel Mare.

Am jucat trei sezoane şi jumătate la Guingamp iar regretul meu cel mai mare, pe care nu o să mi-l iert niciodată, este acela că, deşi mai aveam un an de contract, am fost un tîmpit şi m-am întors la Dinamo! Conducerea clubului francez mi-a spus să nu mă grăbesc, să mă mai gîndesc şi să rămîn la echipă, să-mi termin contractul că poate prelungim. Aveam 32 de ani şi jumătate atunci, deci erau şanse să rămîn după retragere în cadrul clubului.

Pentru că generaţia din care am făcut eu parte a fost una dintre cele mai bune din istoria echipei, cei din conducere i-au păstrat în funcţii de conducere. Acum, la Guingamp, lucrează nouă dintre foştii mei colegi. Puteam fi şi eu unul dintre ei”, a povestit Mihali, la un post de televiziune.

Mihali a explicat şi de ce, după ce a renunţat la cariera de fotbalist şi a devenit antrenor, nu s-a orientat către Franţa.

Nu este uşor în Franţa, pentru că sînt foarte mulţi foşti fotbalişti, care nu au contract în acest moment, deşi au licenţe de antrenor. Bine că sînt multe canale TV, unde au prins posturi de comentatori sau analişti. Ca să ajungi antrenor este destul de greu. De aceea trebuie felicitat Viorel Moldovan pentru oferta primită”, a mai spus Gică Mihali.