Fotbal intern

Se poate şi mai rău la Dinamo: “În 1990 am rămas doar cu patru jucători la echipă!”

Dinamo Bucureşti se află într-o situaţie disperată. Echipa antrenată de Vasile Miriuţă ocupă locul 7 în Liga 1 Betano, iar Ionuţ Negoiţă, patronul formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare, a anunţat că vrea să vândă clubul cât mai repede. Preţul cerut de omul de afaceri este de două milioane de euro.
14.11.2017 | 09:23
Se poate si mai rau la Dinamo In 1990 am ramas doar cu patru jucatori la echipa

Situaţia clubului i-a făcut pe fanii “câinilor roşii” să-şi piardă răbdare. Chiar şi în aceste condiţii, Gigi Mulţescu a declarat că ceea ce se întâmplă în prezent la echipă nu poate fi considerat cel mai dramatic moment din istoria clubului. Tehnicianul de 66 de ani a povestit câteva dintre clipele trăite la Dinamo, în sezonul 1990-91, atunci când a antrenat echipa pentru prima dată.

Nu este cea mai dramatică, cea mai neagră perioadă din istoria lui Dinamo. Un moment cu adevărat urât a fost cel din 1990, după ce au plecat de la echipă 8 sau 9 jucători. Întâmplător, eu eram antrenor atunci şi m-am trezit că am mai rămas doar cu patru jucători. După ce că plecase o echipă întreagă, echipa rămăsese şi fără fonduri, plus că era atacată pe toate fronturile. Şi la propriu, şi la figurat, mult mai dur ca acum. A fost greu, eram obligaţi să ne gospodărim singuri. Ne cumpăram alimente ca să ne facem de mâncare. Şi, totuşi, în acele condiţii, am încropit o echipă cu care am stat pe primele două locuri până la finalul turului de campionat”, a declarat Gigi Mulţescu pentru o televiziune de sport.

Dinamo, locul 3 în cel mai dramatic moment al clubului

În sezonul 1990-91, Dinamo Bucureşti era condusă de Vasile Ianul. În vara anului 1990, după Campionatul Mondial din Italia, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare i-a vândut, printre alţii, pe Florin Răducioiu, Dănuţ Lupu, Ioan Lupescu, Ioan Sabău sau Dorin Mateuţ, toţi fiind titulari ai echipei.

La finalul sezonului, Dinamo Bucureşti s-a clasat pe locul 3 în campionat, la şapte puncte în spatele Universităţii Craiova, echipă care a câştigat campionatul. În aceeaşi stagiune, la echipă a ajuns Vasile Miriuţă, actualul antrenor al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cu şase etape înainte de finalul campionatului, Gigi Mulţescu a fost înlocuit cu Florin Halagian.

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink