Fotbal intern

Se poate şi mai rău la Dinamo: “În 1990 am rămas doar cu patru jucători la echipă!”

Dinamo Bucureşti se află într-o situaţie disperată. Echipa antrenată de Vasile Miriuţă ocupă locul 7 în Liga 1 Betano, iar Ionuţ Negoiţă, patronul formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare, a anunţat că vrea să vândă clubul cât mai repede. Preţul cerut de omul de afaceri este de două milioane de euro.
14.11.2017 | 09:23
Se poate si mai rau la Dinamo In 1990 am ramas doar cu patru jucatori la echipa

Situaţia clubului i-a făcut pe fanii “câinilor roşii” să-şi piardă răbdare. Chiar şi în aceste condiţii, Gigi Mulţescu a declarat că ceea ce se întâmplă în prezent la echipă nu poate fi considerat cel mai dramatic moment din istoria clubului. Tehnicianul de 66 de ani a povestit câteva dintre clipele trăite la Dinamo, în sezonul 1990-91, atunci când a antrenat echipa pentru prima dată.

Nu este cea mai dramatică, cea mai neagră perioadă din istoria lui Dinamo. Un moment cu adevărat urât a fost cel din 1990, după ce au plecat de la echipă 8 sau 9 jucători. Întâmplător, eu eram antrenor atunci şi m-am trezit că am mai rămas doar cu patru jucători. După ce că plecase o echipă întreagă, echipa rămăsese şi fără fonduri, plus că era atacată pe toate fronturile. Şi la propriu, şi la figurat, mult mai dur ca acum. A fost greu, eram obligaţi să ne gospodărim singuri. Ne cumpăram alimente ca să ne facem de mâncare. Şi, totuşi, în acele condiţii, am încropit o echipă cu care am stat pe primele două locuri până la finalul turului de campionat”, a declarat Gigi Mulţescu pentru o televiziune de sport.

Dinamo, locul 3 în cel mai dramatic moment al clubului

În sezonul 1990-91, Dinamo Bucureşti era condusă de Vasile Ianul. În vara anului 1990, după Campionatul Mondial din Italia, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare i-a vândut, printre alţii, pe Florin Răducioiu, Dănuţ Lupu, Ioan Lupescu, Ioan Sabău sau Dorin Mateuţ, toţi fiind titulari ai echipei.

La finalul sezonului, Dinamo Bucureşti s-a clasat pe locul 3 în campionat, la şapte puncte în spatele Universităţii Craiova, echipă care a câştigat campionatul. În aceeaşi stagiune, la echipă a ajuns Vasile Miriuţă, actualul antrenor al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cu şase etape înainte de finalul campionatului, Gigi Mulţescu a fost înlocuit cu Florin Halagian.