Fotbal intern

Dinamo, negocieri ultrasecrete. Cât cere Ionuț Negoiță ca să vândă imediat „haita” roșie

04.07.2018 | 10:30
Dinamo negocieri ultrasecrete Cat cere Ionut Negoita ca sa vanda imediat haita rosie
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Ionuț Negoiță a vândut acțiunile unei firme de apartament care i-a plătit datoria pe care o avea la Nicolae Badea, chiar dacă președintele Alexandru David  adeclarat pentru FANATIK.RO„nu mai e nicio ofertă serioasă”, Dinamo este implicat în negocieri ultrasecrete.

S-a auzit de chinezi, de englezi, de arabi, chiar şi de ucraineanul Igor Surkis, s-au vehiculat numele lui Ion Ţiriac, Cornel Dinu, Mircea Lucescu, chiar a stelistului Victor Piţurcă, Adrian Năstase, Simon Maurer (om de afaceri din Braşov, jucător important în piaţa de imobiliare), Ioan Andone şi Marius Niculae merg pe ideea preluării clubului de suporteri, după modelele „socios” de la Bayern München, Benfica Lisabona sau FC Barcelona, unii speră să revină Nicolae Badea, Cristi Borcea plănuieşte şi el, din celulă, revenirea, prin fiul său Patrick, la clubul pe care îl iubeşte atât de mult şi care l-a nenorocit… Variante multiple, nimic concretizat, problema nerezolvată a stadionului care nu se mai face este şi ea o mare piedică în calea rezolvării situaţiei dramatice în care a ajuns Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo, negocieri ultrasecrete. Cât cere Ionuț Negoiță ca să vândă imediat „haita” roșie

Cele mai serioase negocieri pentru vânzarea lui Dinanmo le-a purtat Adrian Thiess, care a dezvăluit cu ceva timp în urmă, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, de unde pot veni banii care să scoată, la figurat, „câinii” din „groapă.  S-au speculat apoi în presă vrute și nevrute, Ionuț Negoiță a ieșit cu o serie de declarații care n-au sprijinit deloc avansarea negocierilor spre finalizare, și-au dat cu părerea mai multe persoane din club și de pe lângă club, fiecare mai mult cu varianta pe care ar dori-o, nicidecum cu cea reală, tratativele au intrat în impas și apoi într-un con de umbră, artificial creat de vânzarea acțiunilor lui Ionuț Negoiță, FANATIK.RO a aflat că, de fapt, trataivele de vânzare a lui Dinamo continuă, dar într-un mare secret, cerut de șeicii din Emirate cu care negociază în continuare același Adrian Thiess.

Omul de afaceri Adrian Thiess este cel care negociază în secret vânzarea lui Dinamo în Emirate
Adrian Thiess este cel care negociază în secret vânzarea lui Dinamo în Emirate

Acesta i-a cerut lui Ionuț Negoiță discreție maximă, potențialii cumpărători sunt deranjați că apar atâtea comentarii în presă și pe conturile de socializare, așa că impun ca și condiție priomordială pentru finalizarea negocierilor ca despre nivelul la care s-a ajuns să nu știe decât ei, Adrian Thiess și Ionuț Negoiță, absolut nimeni altcineva! Cu toate aceste măsuri de „securitate” FANATIK.RO a aflat că ultimul preț pe care îl vrea Negoiță pentru a ceda Dinamo în secunda doi este 8,5 milioane de euro. Acum mingea este în… „oaza”șeicilor din Emirate.

ADVERTISEMENT

„Haita” a plecat în Polonia

Până se va definitiva soarta lor, „câinii” au plecat duminică, 1 iulie, în Polonia, la Gniewino, într-un stagiu de pregătire care va dura până pe 12 iulie, prevăzut cu 4 meciuri amicale împotriva unor echipe poloneze.

  • 2 iulie: Olimpia Elblag (Liga 3, locul 6), victorie cu 4-0
  • 5 iulie: Arka Gdynia (Liga 1, locul 12)
  • 8 iulie: Zaglebie Lubin (Liga 1, locul 7)
  • 11 iulie: Jagiellonia (Liga 1, locul 2)
ADVERTISEMENT

În lotul deplasat în Polonia se află și cele trei achiziții din această vară ale dinamoviștilor, Mircea Axente (31 de ani, atacant), Deian Sorescu (21 de ani, mijlocaș dreapta) și ultimul sosit, Sergiu Popovici (foto, 25 de ani, jucător de bandă stânga).

Duelul dintre Filipe Teixeira şi Sergiu Popovici în meciul Gaz Metan Mediaş şi FCSB.
Filipe Teixeira şi Sergiu Popovici în meciul dintre Gaz Metan Mediaş şi FCSB.

„În momentul de faţă domnul Negoiţă decide ce vrea să facă. Decizia e exclusiv a domniei sale, dar repet: dacă până acum am avut o dezbatere publică mai activă, acum nu mai vreau să mai comenteze nimeni nimic. Negocierile cer discreție totală” – Adrian Thiess

ADVERTISEMENT

8.500.000 de euro este ultimul preț cerut de Ionuț Negoiță pentru a vinde imediat Dinamo