Sport

Dinamo, palmares înfiorător în meciurile din deplasare! E singura echipă din Liga 1 fără niciun punct pe teren străin în turul sezonului regulat

Dinamo nu a reușit să obțină niciun punct în deplasare în acest tur de campionat al sezonului regulat și a reușit să marcheze doar două goluri, cel mai slab parcurs din istoria clubului de 73 de ani.
22.11.2021 | 09:20
Dinamo palmares infiorator in meciurile din deplasare E singura echipa din Liga 1 fara niciun punct pe teren strain in turul sezonului regulat
Dinamo a fost „praf” în meciurile din deplasare, iar cea mai mare umilință a suferit-o contra rivalei FCSB. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo începe returul sezonului regulat pe terenul lui FC Voluntari, dar perspectivele nu sunt de bun augur, cel puțin din punct de vedere statistic. Echipa lui Mircea Rednic a strâns doar opt punct în acest tur de campionat din Casa Pariurilor Liga 1, însă în deplasare nu a reușit să scoată nici măcar un rezultat de egalitate în 15 partide.

Ba, mai mult, Dinamo a primit cele mai multe goluri într-un tur de campionat în 73 de ani de istorie a clubului: nu mai puțin de 36, cea mai slabă apărare din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Dinamo, meciuri de coșmar în deplasare: niciun punct, 22 de goluri primite și doar 2 înscrise

Dinamo trăiește un adevărat coșmar și a reușit să marcheze doar de două ori în șapte partide disputate în deplasare, primind nu mai puțin de 22 de goluri. Nici pe teren propriu nu stă mai bine, primind cele mai multe goluri din Liga 1: 14.

Niciodată în istoria clubului de 73 de ani nu s-a întâmplat ca Dinamo să aibă un parcurs atât de slab în meciurile disputate în deplasare.

ADVERTISEMENT

În cazul în care „câinii” ar fi reușit să obțină măcar tot atâtea puncte câte au reușit pe teren propriu, Dinamo ar fi ocupat în clasament locul 11, la nouă puncte de un loc de playofff.

Parcursul incredibil al lui Dinamo în meciurile din deplasare în Liga 1

Printre cele mai rușinoase înfrângeri ale lui Dinamo se numără cele cu Farul Constanța (0-3), FCSB (0-6), Universitatea Craiova (0-5) și Sepsi Sfântu Gheorghe (1-4).

ADVERTISEMENT

Rezultatele rușinoase ale lui Dinamo în acest tur de campionat în deplasare

  • Etapa 2: FC U Craiova 1948 – Dinamo: 1-0
  • Etapa 4: Chindia Târgoviște – Dinamo: 1-0
  • Etapa 6: Farul Constanța – Dinamo: 3-0
  • Etapa 8: FCSB – Dinamo: 6-0
  • Etapa 10: Universitatea Craiova – Dinamo: 5-0
  • Etapa 12: Gaz Metan Mediaș – Dinamo: 2-1
  • Etapa 14: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo: 4-1

La un calcul simplu, constatăm că Dinamo a primit nu mai puțin de 22 de goluri în doar șapte meciuri disputate în deplasare. Astfel, „câinii” au o medie de 3,14 goluri primite pe meci „afară”.

ADVERTISEMENT
  • 3,14 goluri pe meci a primit Dinamo în cele 7 meciuri jucate în deplasare

Mandatul lui Dario Bonetti la Dinamo, încheiat brusc după cea mai mare umilință din istorie împotriva FCSB-ului

De altfel, meciul pierdut în deplasare cu 0-6 în fața FCSB-ului, cea mai mare diferență de scor în istoria confruntărilor directe dintre cele două rivale, a înseamnat și finalul de mandat al lui Dario Bonetti.

Dinamo a făcut cel mai slab meci din acest sezon tot în deplasare în etapa a 6-a, când „câinii” pierdeau în „Derby de România” cu scorul de 6-0.

„Nu am luat bătaie niciodată, e cea mai neagră seară din viața mea! Nu m-am așteptat la acest scor. Era 1-0 pentru ei în minutul 40” – Dario Bonetti, la conferința de presă după umilința cu FCSB.

Jucătorii lui Dario Bonetti erau conduși la pauză cu scorul incredibil de 4-0, iar în repriza a doua apărarea „câinilor” a mai fost făcută șah-mat de două ori. A fost cea mai mare diferență de scor dintre cele două rivale în 182 de confruntări directe.

Astfel, FCSB dobora un record vechi de 23 de ani. Pe 4 aprilie 1998, Steaua a învins Dinamo pe teren propriu cu 5-0 grație golurilor marcate de Dănciulescu (19, 65), I. Rotariu (35), D. Șerban (57) și Ciocoiu (87).

Până și Academica Clinceni stă mai bine ca Dinamo în deplasare

Academica Clinceni are a doua cea mai slabă apărare din Liga 1 cu 35 de goluri primite. Cu toate acestea, chiar dacă a pierdut în deplasare cu Dinamo, scor 3-1, ilfovenii au reușit să aducă puncte din deplasare.

Echipa lui Ionuț Chirilă a smuls un punct în deplasare cu Gaz Metan Mediaș în etapa a 14-a, scor 1-1. Clinceniul a mai reușit un rezultat de egalitate și în etapa a 6-a, împotriva Chindiei Târgoviște, scor 2-2, și a marcat mai multe goluri decât Dinamo în deplasare (6 goluri).

Clasament Liga 1 în meciurile din deplasare
Clasament Liga 1 în meciurile din deplasare. Sursă foto: captură flashscore.ro.

Venirea lui Mircea Rednic nu a reușit să aducă puncte la meciurile din deplasare. Dinamo a început dezastruos ambele meciuri din deplasare din mandatul „Puriului”. În minutul 38, „câinii” erau conduși la Mediaș cu 2-0, iar în partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe tabela arăta 2-0 pentru covăsneni în minutul 21. În ambele partide Dinamo a primit goluri în decurs de două minute.

Dinamo a mai stabilit un record negativ absolut în Liga 1 în acest tur de campionat

„Alb-roșiii” se află pe locul 15 în Liga 1 cu doar opt puncte, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria clubului cel mai titrat din România.

Dinamo se află la cel mai slab golaveraj în 73 de ani (minus 26), ținând cont că în sezonul 1988-1989 se afla la +56.

Ultima oară când Dinamo a stat atât de rău în deplasare a fost în urmă cu nu mai puțin de 51 de ani, la doi ani distanță de când clubul a fost înființat. Dinamo primea atunci 23 de goluri în 11 etape și avea o medie de goluri primite de 2,09 la fiecare meci.

  • 0 puncte a adunat Dinamo în deplasare în acest tur de campionat
  • 22 de goluri a primit Dinamo în deplasare în acest sezon de Liga 1, adică o medie de 3,14 goluri/meci
  • 0-6 este cea mai usturătoare înfrângere în deplasare, cu FCSB, umilință care i-a semnat sentința lui Dario Bonetti
  • 2 goluri a înscris Dinamo în 7 meciuri în deplasare, câte unul cu Mediaș și Sepsi
  • 36 de goluri a primit Dinamo în acest sezon, cea mai slabă apărare din Liga 1
ADVERTISEMENT