ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Dinamo nu a scăpat de Pablo Cortacero! De ce a pierdut procesul și cum poate prelua puterea la club. Exclusiv

Autor: Marian Popovici | 19.03.2021 | 23:50
Dinamo nu a scăpat de Pablo Cortacero! De ce a pierdut procesul și cum poate prelua puterea la club. Exclusiv
Dinamo nu a scăpat de Pablo Cortacero! De ce a pierdut procesul și cum poate prelua puterea la club.

Fanii din programul DDB au obținut o victorie în instanță împotriva lui Pablo Cortacero. Tribunalul a decis că ibericul nu a fost îndepărtat abuziv din fruntea Consiliului de Administrație. Însă, Cortacero rămâne în continuare cu 72% din acțiunile clubului și are alte posibilități să revină în funcțiile de conducere. 

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat cum a pierdut Pablo Cortacero procesul pe care l-a intentat, omul de afaceri iberic fiind sigur că va fi repus în funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo, de unde a fost detronat în luna noiembrie.

Cum a pierdut Pablo Cortacero procesul: „Pe procedură, nu pe legalitate!”

Pablo Cortacero, în ciuda faptului că este acționar majoritar, “a pierdut procesul pe procedură, nu pe legalitate”, explică un apropiat al clubului Dinamo pentru FANATIK. Asta înseamnă că din punctul de vedere al procedurii în care a fost îndepărtat din fruntea CA, totul a fost corect.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Pablo Cortacero poate deschide un nou proces prin care să conteste legalitatea destituirii sale, iar în această speță, cele 72% pe care le deține din club, îi dau mari șanse de reușită. Și, sunt șanse mari ca ibericul să nu renunțe și să se adreseze din nou instanțelor.

Pablo Cortacero, imposibil de îndepărtat de la club atâta timp cât e acționar majoritar!

Din păcate pentru fanii dinamoviști, atâta timp cât Pablo Cortacero nu renunță la procentele pe care le are de la club, este aproape imposibil să îl îndepărteze de Dinamo. Victoria din instanță de joi aduce o perioadă de liniște echipei, una atât de necesară în tot acest proces de licențiere.

ADVERTISEMENT

Între timp, fanii din programul DDB sunt singurii care strâng bani și fac plăți. Suporterii susțin că mai au nevoie de 245.000 de euro pentru obținerea licenței și speră să obțină această sumă în perioada imediat următoare.

Constantin Eftimescu: „Eu nu cred că va mai călca niciodată în București”

Constantin Eftimescu i-a luat locul lui Pablo Cortacero în fruntea Consiliului de Administrație de la Dinamo. Actualul președinte al CA susține că e greu de crezut că ibericul va mai pune piciorul în București:

ADVERTISEMENT

“Aceleași minciuni! Am văzut că a anunțat că va veni în România, dar cred că toată lumea s-a obișnuit deja cu minciunile dânsului. Eu unul, cu siguranță sunt imun. Asta e.

Și dacă venea ce credeți că se putea întâmpla? Poate doar niște incidente cu suporterii, însă eu unul nici acest lucru nu îl cred. Adică să îl fi bătut sau ce să se fi întâmplat?

ADVERTISEMENT

Depinde cum să apară. Ca persoană fizică sau cu ceva gloanțe? Vom vedea. Sincer, nu ne-am gândit la acest lucru. Eu nu cred că va mai călca niciodată în București și nu sunt singurul care gândește așa!

Poate face recurs în 30 de zile. Avem avocatul care ne reprezintă și dânșii trebuie să știe ce se poate întâmpla în continuare. Nu sunt avocat de meserie”, a spus Eftimescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cortacero, mesaj ferm: „NU mă interesează și NU voi efectua niciun proces de negociere pentru vânzarea acțiunilor care reprezintă 72,8% din capitalul social”

Pablo Cortacero a transmis printr-un comunicat de presă pentru FANATIK că nu are de gând nici măcar să negocieze pentru cele 72,8% din acțiunile de la Dinamo și că, inevitabil, se va întoarce în fruntea clubului:

“Vreau să precizez absolut că, în calitate de acționar majoritar al societății FC Dinamo București 1948, NU mă interesează și NU voi efectua niciun proces de negociere pentru vânzarea acțiunilor care reprezintă 72,8% din capitalul social”, a precizat ibericul în urmă cu câteva zile pentru FANATIK.

  • 72,8% din acțiunile lui Dinamo sunt deținute de Pablo Cortacero
  • 550.000 de euro sunt singurii bani băgați în club de iberic
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!