Fotbal intern

Dinamo nu a scăpat de Pablo Cortacero! De ce a pierdut procesul și cum poate prelua puterea la club. Exclusiv

19.03.2021 | 23:50
Dinamo nu a scapat de Pablo Cortacero De ce a pierdut procesul si cum poate prelua puterea la club Exclusiv
Unul dintre fotbaliștii aduși de Pablo Cortacero la Dinamo, plătit cu 33 de mii de euro lunar, pe hârtie, a ajuns să lupte pentru evitarea retrogradării în liga a treia din Spania
ADVERTISEMENT

Fanii din programul DDB au obținut o victorie în instanță împotriva lui Pablo Cortacero. Tribunalul a decis că ibericul nu a fost îndepărtat abuziv din fruntea Consiliului de Administrație. Însă, Cortacero rămâne în continuare cu 72% din acțiunile clubului și are alte posibilități să revină în funcțiile de conducere. 

FANATIK a aflat cum a pierdut Pablo Cortacero procesul pe care l-a intentat, omul de afaceri iberic fiind sigur că va fi repus în funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo, de unde a fost detronat în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Cum a pierdut Pablo Cortacero procesul: „Pe procedură, nu pe legalitate!”

Pablo Cortacero, în ciuda faptului că este acționar majoritar, “a pierdut procesul pe procedură, nu pe legalitate”, explică un apropiat al clubului Dinamo pentru FANATIK. Asta înseamnă că din punctul de vedere al procedurii în care a fost îndepărtat din fruntea CA, totul a fost corect.

Pe de altă parte, Pablo Cortacero poate deschide un nou proces prin care să conteste legalitatea destituirii sale, iar în această speță, cele 72% pe care le deține din club, îi dau mari șanse de reușită. Și, sunt șanse mari ca ibericul să nu renunțe și să se adreseze din nou instanțelor.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero, imposibil de îndepărtat de la club atâta timp cât e acționar majoritar!

Din păcate pentru fanii dinamoviști, atâta timp cât Pablo Cortacero nu renunță la procentele pe care le are de la club, este aproape imposibil să îl îndepărteze de Dinamo. Victoria din instanță de joi aduce o perioadă de liniște echipei, una atât de necesară în tot acest proces de licențiere.

Între timp, fanii din programul DDB sunt singurii care strâng bani și fac plăți. Suporterii susțin că mai au nevoie de 245.000 de euro pentru obținerea licenței și speră să obțină această sumă în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu: „Eu nu cred că va mai călca niciodată în București”

Constantin Eftimescu i-a luat locul lui Pablo Cortacero în fruntea Consiliului de Administrație de la Dinamo. Actualul președinte al CA susține că e greu de crezut că ibericul va mai pune piciorul în București:

“Aceleași minciuni! Am văzut că a anunțat că va veni în România, dar cred că toată lumea s-a obișnuit deja cu minciunile dânsului. Eu unul, cu siguranță sunt imun. Asta e.

ADVERTISEMENT

Și dacă venea ce credeți că se putea întâmpla? Poate doar niște incidente cu suporterii, însă eu unul nici acest lucru nu îl cred. Adică să îl fi bătut sau ce să se fi întâmplat?

Depinde cum să apară. Ca persoană fizică sau cu ceva gloanțe? Vom vedea. Sincer, nu ne-am gândit la acest lucru. Eu nu cred că va mai călca niciodată în București și nu sunt singurul care gândește așa!

Poate face recurs în 30 de zile. Avem avocatul care ne reprezintă și dânșii trebuie să știe ce se poate întâmpla în continuare. Nu sunt avocat de meserie”, a spus Eftimescu pentru FANATIK.

Cortacero, mesaj ferm: „NU mă interesează și NU voi efectua niciun proces de negociere pentru vânzarea acțiunilor care reprezintă 72,8% din capitalul social”

Pablo Cortacero a transmis printr-un comunicat de presă pentru FANATIK că nu are de gând nici măcar să negocieze pentru cele 72,8% din acțiunile de la Dinamo și că, inevitabil, se va întoarce în fruntea clubului:

“Vreau să precizez absolut că, în calitate de acționar majoritar al societății FC Dinamo București 1948, NU mă interesează și NU voi efectua niciun proces de negociere pentru vânzarea acțiunilor care reprezintă 72,8% din capitalul social”, a precizat ibericul în urmă cu câteva zile pentru FANATIK.

  • 72,8% din acțiunile lui Dinamo sunt deținute de Pablo Cortacero
  • 550.000 de euro sunt singurii bani băgați în club de iberic
ADVERTISEMENT