Sport

Dinamo nu vrea să joace în „Ștefan cel Mare” barajul pentru menținerea în Liga 1. Stadion surpriză ales de „câini”

Reprezentantul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a dezvăluit că a trimis o cerere oficială pentru a juca barajul de menținere în Casa Pariurilor Liga 1 pe stadionul Arcul de Triumf.
06.05.2022 | 10:36
Dinamo nu vrea sa joace in Stefan cel Mare barajul pentru mentinerea in Liga 1 Stadion surpriza ales de caini
Dinamo mai are două meciuri de disputat până la barajul de menținere în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo va juca barajul de menținere în Casa Pariurilor Liga 1 cu Universitatea Cluj sau FC Hermannstadt, însă „câinii” nu vor să joace pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Dinamo a făcut cerere să joace pe stadionul Arcul de Triumf

Gazonul din Ștefan cel Mare nu se prezintă în condiții extraordinare, iar bătrâna arenă nu mai atrage suporterii dinamoviști nici măcar la meciurile importante. Așa că cei din conducerea clubului s-au gândit să mute meciul de baraj din „Groapă”.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar fi vrut să joace barajul pe Național Arena, însă acolo va avea loc un festival de muzică, lucru care o împiedică și pe FCSB să joace acolo derby-ul pentru titlu din Casa Pariurilor Liga 1.

„Am avut în vedere să jucăm barajul pe Arena Națională, dar nu se poate, pentru că va fi un concert. Giuleștiul iese din discuție, cred că e o discuție puerilă”, a explicat administratorul judiciar al lui Dinamo la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a cerut ajutorul MTS: „Ne-am adresat domnului ministru al Sportului”

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, se opune ca pe stadionul „Arcul de Triumf” să aibă loc meciuri de fotbal, însă Dinamo a făcut o solicitare în acest sens: „Am făcut o solicitare pentru Arcul de Triumf, deși sunt discuții despre folosirea acestei arene”.

În cazul în care nu vor reuși să închirieze acest stadion, Dinamo va rămâne în Ștefan cel Mare: „Dacă nu vom reuși pe Arcul de Triumf, probabil vom juca pe Dinamo. Da, ne-am adresat domnului ministru al Sportului.

ADVERTISEMENT

N-am primit încă un răspuns. La Voluntari se schimbă gazonul, iar plecarea din București nu e o opțiune pentru noi”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la Digi Sport Special.

Dinamo are mare nevoie de un investitor: „Trebuie să începem să plătim ratele pentru datorii”

Răzvan Zăvăleanu a explicat că Dinamo nu va mai rezista în Casa Pariurilor Liga 1 fără un investitor, mai ales că alb-roșiii vor trebui să înceapă să își plătească din datorii: „Dacă nu găsim un investitor pentru Dinamo, faptul că Dinamo rămâne sau nu în prima ligă nu are nicio importanță. Probabil ne-am mai descurca cu banii din drepturile TV și sponsori încă un an, dar anul următor ar veni momentul în care să plătim datoriilor din urmă.

ADVERTISEMENT

Din decembrie 2022, trebuie să începem să plătim ratele pentru datoriile de dinainte de începerea procedurii. Avem de plătit 7-8 milioane de euro la diferite date. Această sumă este maximă, sunt sumele care trebuie plătite conform planului de reorganizare. Investitorul trebuie să aibă 8 milioane și să suporte cheltuielile curente ale clubului”.

Dinamo, negocieri avansate cu mai mulți investitori: „Sunt oameni serioşi, cu resurse”

Într-un interviu pentru FANATIK, Răzvan Zăvăleanu a explicat că în lipsa unui investitor Dinamo nu va reuși să iasă din insolvență până în 2025, însă oficialul „câinilor” a explicat că există negocieri avansate cu mai mulți oameni de afaceri: „Sunt foarte optimist că va veni un investitor. Mă ocup în principal de această problemă. Nu le mai pot considera simple discuții, alte amănunte nu vă pot da. E vorba despre niște oameni foarte serioși, cu resurse, și îmi pun mari speranțe că vom concretiza ceva.

Mă încânta modul în care dumnealor pun problema în privința potențialelor performanțe ale lui Dinamo. E vorba de oameni cu experiență în domeniul sportiv. Va fi foarte bine pentru Dinamo dacă vor veni. Nu e condiționată venirea dumnealor de rămânerea în Liga 1, dar ar fi un atu rămânerea în Liga 1.

N-am stat la masă cu oricine, am stat la masă cu diferiți oameni care au vrut la Dinamo. I-am verificat și i-am ignorat pe cei pe care am simțit că nu sunt ce trebuie cu Dinamo”.

ADVERTISEMENT