Fotbal intern

Dinamo nu vrea VAR. Anunțul lui Marius Nicolae: „Nu există susținere financiară reală”

04.03.2021 | 20:47
Dinamo nu vrea VAR Anuntul lui Marius Nicolae Nu exista sustinere financiara reala
ADVERTISEMENT

Se discută tot mai intens despre posibilitatea introducerii sistemului VAR în Liga 1, iar LPF și FRF își pasează responsabilitatea. Dintre cluburile care doresc implementarea tehnologiei nu face parte și Dinamo.

Alb-roșiii au anunțat că nu sunt interesați de această variantă, în principal din cauza implicațiilor financiare pe care le-ar presupune. De altfel, acest detaliu este și motivul conflictului dintre FRF și LPF.

ADVERTISEMENT

Marius Nicolae, managerul sportiv al alb-roșiilor, susține că nu se poate pune problema ca cluburile să suporte consturile necesare pregătirii arbitrilor pentru utilizarea noului sistem, deja popular în Europa.

Dinamo nu vrea VAR. Marius Nicolae, deranjat de implicațiile financiare pentru cluburi

„Granzii” României se întrec în declarații prin care cer implementarea sistemului de arbitraj video în Liga 1. Prin vocea lui Gigi Becali, FCSB a solicitat în repetate rânduri introducerea tehnologiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova a solicitat implementarea VAR-ului. Nici Edi Iordănescu, tehnicianul campioanei CFR Cluj nu s-a lăsat mai prejos și a făcut lobby pentru tehnologia video.

Dinamo, în schimb, adoptă o poziție conservatoare și anunță că nu este interesată de introducerea sistemului de arbitraj video. Asta deoarece managerul sportiv Marius Nicolae nu crede că majoritatea cluburilor din România sunt pregătite să sprijine financiar acest proces.

ADVERTISEMENT

„Eu am o mentalitate clasică, deși am doar 36 de ani și, teoretic, ar trebui să fiu deschis la nou. Cred că fotbalul ar trebui să fie lăsat cum era. Mai ales că în fotbalul românesc – nu doar la Dinamo – sunt probleme financiare foarte mari. E prea mult, zic eu, să cerem cluburilor să plătească alți bani. 

Vor fi costuri suportate de club, mă refer la cei 2-3 asistenți în plus și așa mai departe. Să ne gândim că o echipă din Liga 1 cheltuie undeva la 3-4.000 de euro la două săptămâni numai pe testele COVID-19. Nu e ușor.

ADVERTISEMENT

Acest conflict între LPF și FRF nu are cum să facă bine fotbalului românesc. Dacă tot vrei să implementezi un sistem nou, hai să ne punem cu toții de acord, să încercăm să găsim soluții, să atragem sponsori. Nu să ne bălăcărim public, asta nu ajută. 

E foarte simplu să vii cu o propunere care nu are în spate o susținere financiară reală. Am urmărit fotbalul zeci de ani, a funcționat foarte bine și fără VAR. Lasă-l așa dacă nu poți implementa ceva nou! 

La copii și juniori nu ne gândim, mai bine ar merge acolo banii dedicați pentru VAR. Sunt lucruri mai importante decât arbitrajul video, iar academiile de fotbal sunt un exemplu elocvent. E părerea mea”, a spus Marius Nicolae pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: