Fotbal intern

DINAMO. Ion Nunweiller, ÎNMORMÎNTAT cu onoruri militare la Albota!

DINAMO. Ion Nunweiller a fost înmormântat cu onoruri militare, cortegiul funerar fiind întâmpinat la biserica din Albota de o gardă a jandarmilor, care la cimitir a tras salve de foc, anunţă...
05.02.2015 | 19:51
DINAMO Ion Nunweiller INMORMINTAT cu onoruri militare la Albota

DINAMO. Ion Nunweiller a fost înmormântat cu onoruri militare, cortegiul funerar fiind întâmpinat la biserica din Albota de o gardă a jandarmilor, care la cimitir a tras salve de foc, anunţă realitatea.net.

DINAMO. La funeralii au participat foşti fotbalişti, conducători şi suporteri ai celor două grupări.

DINAMO. Alături de familia fostului internaţional au fost Ionel Augustin, Costel Orac, Marin Dragnea, Iulian Mihăescu, Ion Marin, Ion Moldovan, Constantin Eftimescu, Lică Movilă, Ion Anuţei, Nicuşor Vlad, Constantin David, Iuliu Uţu, Vasile Ghiţă, Eftimie Haralambie, Virgil Crăciunescu, Ion Dinu, Vasile Florea, Nicoale Badea şi Adalbert Kassai.

DINAMO. De asemenea, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Ion Nunweiller au venit şi reprezentanţii Asociaţiei Suporterilor clubului Fenerbahce din România. “Cele mai frumoase amintiri pe care le am cu el sunt de la meciurile cu Galatasaray. A fost un om mare şi un fotbalist care a rămas în memoria noastră. A fost unul de-al nostru, a fost iubit si apreciat de toata lumea, Fenerbahce a fost primul şi ultimul club străin unde a activat. Nu l-a uitat lumea, încă e în familia clubului Fenerbahce. Eram copil când juca”, a declarat preşedintele asociaţiei, Tuncay Eryurek, care a depus şi o coroană în culorile clubului Fenerbahce.

DINAMO. Ionel Augustin a declarat că Ion Nunweiller, care i-a fost antrenor, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria clubului Dinamo. “A însemnat foarte mult pentru mine Nelu Nunweiller. E foarte dureros ce s-a întâmplat. A fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai noştri. Din fericire i-am fost elev şi pot spune că a fost pentru mine şi tată, şi frate. Ascensiunea mea se leagă de numele lui. Era o plăcere să-l vezi jucând… o făcea cu o determinare deosebită şi asta am luat şi noi de la el. De numele acestui mare şi minunat om se leagă şi performanţele mari ale mele şi ale clubului“, a afirmat Augustin.

DINAMO. Fostul fotbalist al formaţiei Dinamo Bucureşti şi al echipei naţionale a României, Ion Nunweiller, a încetat din viaţă, marţi dimineaţă, la Piteşti, la vârsta de 79 de ani, în urma unui atac cerebral.

DINAMO. Ion Nunweiller a început fotbalul la clubul Progresul, dar la seniori a evoluat de-a lungul carierei la Dinamo (1951-1968 şi 1970-1972) şi Fenerbahce (1968-1970). El a câştigat de cinci ori campionatul cu Dinamo şi o dată cu Fenerbahce ca jucător. Ca antrenor, el a obţinut trei titluri cu Dinamo.

DINAMO. Ion Nunweiller a avut şase fraţi, toţi practicând fotbalul, însă doar doi, Lică şi Radu, au mai evoluat la nivel înalt. Titulatura de “câini roşii” folosită de jucătorii şi suporterii echipei Dinamo, provine de la cei doi fraţi Ion şi Lică Nunweiller, porecliţi astfel de jucătorii formaţiei Rapid din acea perioadă, pentru agresivitatea lor.

SURSA: realitatea.net

Tags: