Fotbal intern

Dinamo îl ADUCE pe noul “Torje”. “E INCREDIBIL”

Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache au început negocierile pentru sezonul următor. Primele două mutări, ale lui Traian Marc şi Wanderson Miranda, anunţate în exclusivitate de către...
01.05.2014 | 15:51
Dinamo il ADUCE pe noul Torje E INCREDIBIL

Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache au început negocierile pentru sezonul următor. Primele două mutări, ale lui Traian Marc şi Wanderson Miranda, anunţate în exclusivitate de către FANATIK.RO, sînt continuate de negocierile cu una dintre speranţele fotbalului românesc, Cristian Bărbuţ, jucătorul de 19 ani al lui ACS Poli Timişoara.

Dorit din pauza competiţională de iarnă de şefii lui Dinamo, Bărbuţ continuă să trezească interesul grupării din “Groapă”, chiar dacă acesta a suferit o accidentare musculară în returul campionatului, fiind şi în acest moment indisponibil.

Ofertă de 250.000 de euro! Bănăţenii cer dublu!

Conform surselor din cadrul clubului dinamovist, Negoiţă a făcut o ofertă concretă pentru Bărbuţ, de aproximativ un sfert de milion de euro, salariul mijlocaşului dreapta urmînd să fie de 3000 de euro, cu o clauză prin care acesta va mai încasa anual 500 de euro! “Sîntem încantaţi de el, a făcut meciuri bune atîta timp cît a jucat şi putem profita de perioada în care este pentru a obţine o sumă de transfer bună. Este un jucător incredibil, cu o viteză foarte bună. Şi-a dominat cam toţi adversarii pe care i-a întîlnit”, au concluzionat oficiali ai clubului dinamovist. Dintre cifrele pe care oficialii lui Dinamo le-au stipulat, singura problemă este reprezentată de dorinţa bănăţenilor de a primi cel puţin dublu pentru serviciile mijlocaşului de 19 ani. “Momentan nu sînt dispuşi să lase sub 500.000 de euro, însă negocierile continuă şi important e ca cele două părţi să ajungă la un acord. Cel mai probabil, clubul o să îi vîndă pe Cosmin Matei şi Bălgrădean şi vor fi bani pentru transferurile dorite”, au completat oficiali ai lui Dinamo.

Cheia e la Marian Iancu

Chiar dacă joacă momentan la ACS Poli, Bărbuţ aparţine vechii echipe, aflate momentan în insolvenţă şi care a mai colaborat cu Dinamo la alte transferuri importante precum cele ale lui Alexandru Curtean sau Dorin Rotariu. De aceea, conducătorii “cîinilor” speră inclusiv la un transfer asemănător cu cel al lui Dorin Rotariu, care să nu implice o cheltuială imediată, ci coproprietate, urmînd ca bănăţenii să primească mai mulţi bani în cazul unui viitor transfer. “Părţile au o relaţie foarte bună, iar domnul Iancu are tot interesul să-l dea să joace la Dinamo, pentru că acolo îi creşte cota. Şansele ca el să ajungă acolo din vară sînt bune”, au punctat apropiaţi de-ai fotbalistului pentru FANATIK.RO.

Primul salariu al lui Bărbuţ: 50 de euro!

Primul venit al fotbalistului de 19 ani a fost de 180 lei, aproximativ 50 de euro, în prezent cîştigînd în oraşul de pe Bega 1500 de euro. “Provine dintr-o familie modestă, s-a chinuit mult să ajungă aici. El doreşte să joace fotbal şi să progreseze, partea financiară este pe plan secund pentru el. Dinamo ar fi echipa potrivită pentru a exploda ca fotbalist”, au comentat apropiaţii jucătorului pentru FANATIK.RO.

“Nu ştiu nimic despre posibila ofertă, însă gîndul meu este să revin pe teren. O să vedem ce o să fie, eu mă concentrez pe fotbal”

Cristian Bărbuţ, mijlocaş dreapta Bărbuţ

barbut