Fotbal intern

Dinamo, OUT din play-off pentru al treilea an la rând! Toate speranțele “câinilor” s-au spulberat după victoria Botoşaniului

10.02.2020 | 19:24
Dinamo OUT din playoff pentru al treilea an la rand Toate sperantele cainilor sau spulberat dupa victoria Botosaniului
Dinamo, OUT din play-off pentru al treilea an la rând! Toate speranțele "câinilor" s-au spulberat după victoria Botoşaniului. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După ce în sezonul 2016-2017 a prins in-extremis poziția a 6-a, ultima care ducea în play-off, pentru Dinamo a urmat o ”triplă neagră”. Trei sezoane la rând, trupa din ”Ștefan cel Mare” s-a clasat în afara pozițiilor care vor lupta pentru titlu și Europa. Odată cu meciul Botoșani – Hermannstadt, Dinamo (2-1) a pierdut și matematic ultima șansă pentru evitarea zonei ”roșii” a campionatului.

Dinamo ratează play-off pentru al treilea an la rând! Toate speranțele “câinilor” s-au spulberat după victoria Botoşaniului

Dinamo a învins pe Astra, scor 2-0, în prima rundă jucată în 2020, iar ”câinii” începeau să viseze la un miracol: calificarea în play-off. Ulterior, pentru dinamoviști a venit eșecul cu FC Voluntari și șansele s-au apropiat de zero.

ADVERTISEMENT

Luni, 10 februarie, odată cu meciul FC Botoșani – Hermannstadt (scor 2-1), echipa lui Dusan Uhrin a ratat și matematic orice șansă la pozițiile de play-off.

După etapa a 24-a, trupa lui Marius Croitorul a acumulat 39 de puncte și a urcat pe locul 5 în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Viitorul, ocupanta locului 6, ultima care duce în play-off, are 38, cu 7 puncte peste ”câinii”.

În aceste condiții, și cu 6 puncte strânse din meciurile cu FCSB și Gaz Metan Mediaș, ultimele din sezonul regulat, Dinamo nu mai poate urca în top 6.

ADVERTISEMENT

Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1, top 6, după 24 de etape:

  1. CFR Cluj: 48 de puncte
  2. Universitatea Craiova: 43 de puncte
  3. FCSB: 42 de puncte (23 jocuri)
  4. Astra Giurgiu: 40 de puncte
  5. FC Botoșani: 39 de puncte
  6. Viitorul: 38 de puncte 
  7. Gaz Metan Mediaș: 37 de puncte
  8. Sepsi: 32 de puncte
  9. Dinamo: 31 de puncte

Dinamo, trei sezoane la rând de play-out

Seria neagră pentru dinamoviști în play-out a început în sezonul 2017-2018. La finele sezonului regular, ”câinii” pierdeau cu Astra, la Giurgiu, și ratau, într-un clasament în trei cu Poli Iași și Botoșani, primele șase poziții.

ADVERTISEMENT

Apoi, în sezonul trecut, Dinamo a avut o prestație și mai modestă. După 26 de runde, echipa din ”Ștefan cel Mare” se clasa pe locul 9, cu 32 de puncte, la 5 în spatele celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

În sezonul curent, Dinamo a strâns, până în runda a 24-a, 31 de puncte, fiind plasată deja la 7 distanță de Viitorul lui Gică Hagi, echipa de pe locul 6.

ADVERTISEMENT