Sport

Dinamo, pericol de faliment! Anunţul apocaliptic al lui Vlad Iacob: “Riscăm să nu luăm licenţa!”

Dinamo este într-o situaţie foarte dificilă. Administratorul special Vlad Iacob anunţă că echipa are nevoie de 1,5 milioane de euro până în aprilie pentru a lua licenţa.
07.01.2023 | 15:45
Dinamo pericol de faliment Anuntul apocaliptic al lui Vlad Iacob Riscam sa nu luam licenta
Imagine din meciul FC Braşov - DInamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo se luptă pentru play-off în liga secundă, dar situaţia financiară a clubului este una disperată. Fără un investitor care să bage bani, clubul riscă să intre în faliment, în condiţiile în care planul de reorganizare iniţial nu mai este fezabil.

Dinamo, pericol de faliment! Anunţul apocaliptic al lui Vlad Iacob: “De acum și până la 30 aprilie avem nevoie de 1,5 milioane de euro pentru a funcționa”

Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo, a declarat că echipa are nevoie de 1,5 milioane de euro până în aprilie pentru a putea lua licenţa pentru sezonul viitor:

ADVERTISEMENT

“Termenul limită e 30 aprilie. Până atunci trebuie plătite datoriile pentru a lua licența. Vorbim de 1 milion de euro. Pe lângă această sumă, e nevoie de bani și pentru cheltuielile curente. De acum și până la 30 aprilie avem nevoie de 1,5 milioane de euro pentru a funcționa. Altfel, riscăm să nu luăm licența.

Dinamo are nevoie de o sumă de 100-150.000 de euro lunar, pentru a funcționa normal. Singura soluție e cooptarea unui nou investitor. Dar nu există niciun investitor care să vină acum la Dinamo. Eu am fost la discuții. Investitorii vor veni doar după tăierea datoriilor.

ADVERTISEMENT

“Ce investitor ar veni când datoriile sunt de aproximativ 9 milioane de euro?”

Am avut discuții clare, dar ni s-au cerut anumite condiții. Și pentru asta trebuie un nou plan de reorganizare. Trebuie să avem o situație juridică clară și să ajungem cu datoriile la 1,5 milioane de euro. Ce investitor ar veni când datoriile sunt de aproximativ 9 milioane de euro?

Am discutat cu o firmă de management al unui fond de investiții. Pe 21 septembrie, firma RTZ și Asociația Peluza Cătălin Hîldan erau așteptați la o întâlnire pentru formarea unui grup mixt care să alcătuiască un nou plan de reorganizare.

ADVERTISEMENT

“Apelul nu e o soluție valabilă. Are cele mai mici șanse de a fi aprobat”

Au întârziat o oră și au spus că un plan de reorganizare a fost depus. Acel plan nu a fost văzut de firma de management sau de mine. E nevoie de un nou plan. E nevoie urgent, în zilele viitoare.

Apelul nu e o soluție valabilă. Are cele mai mici șanse de a fi aprobat. E nevoie de unul nou și trebuie să discutăm cât mai repede”, a spus Vlad Iacob la Radio Dinamo 1948.

ADVERTISEMENT

Dinamo este pe locul opt în liga secundă, la doar două lungimi de un loc de play-off, cu trei etape înainte de final. Liga 2 Casa Pariurilor se reia în finalul lunii februarie.

ADVERTISEMENT