Sport

Dinamo, perioadă dificilă și din punct de vedere financiar! Urmează trei luni critice pentru echipă. Exclusiv

Dinamo se pregătește de barajul pentru evitarea retrogradării, însă vor urma luni critice pentru club și din punct de vedere financiar, chiar dacă echipa rămâne sau nu în prima ligă.
29.04.2022 | 20:44
Dinamo perioada dificila si din punct de vedere financiar Urmeaza trei luni critice pentru echipa Exclusiv
Dinamo, perioadă dificilă și din punct de vedere financiar! Urmează trei luni critice pentru echipă. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă sâmbătă, de la ora 12:30, cu Academica Clinceni, într-un meci de play-out fără miză. Adversarii sunt deja retrogradaţi, în timp ce “câinii” se pregătesc pentru barajul de menţinere în Casa Pariurilor Liga 1.

Dinamo, perioadă dificilă și din punct de vedere financiar! Urmează trei luni critice

Echipa nu trece doar din punct de vedere sportiv prin dificultăţi, iar din informaţiile FANATIK urmează trei luni critice la echipă, din punct de vedere financiar, în condiţiile în care următoarea tranşă din drepturi tv va fi încasată abia în luna iulie.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, oficialii echipei solicită mai mult ca oricând aportul fanilor din DDB şi a sponsorilor pentru a putea strânge lună de lună banii necesari pentru plata salariilor atât la echipă, cât şi oamenilor de la club.

Oficialii lui Dinamo trebuie să adune 500.000 de euro de la fanii din DDB şi de la sponsori

Cum bugetul de salarii de la Dinamo este de aproximativ 150.000 de euro lunar, oficialii lui Dinamo ar trebui să aibă la dispoziţie aproximativ 500.000 de euro ca să poată menţine plăţile la zi până la următoarea tranşă din drepturile tv, care nu este sigur dacă o să vină sau nu.

ADVERTISEMENT

De asta depinde menţinerea echipei în Casa Pariurilor Liga 1, iar peste câteva săptămâni soarta lui Dinamo va fi hotărâtă într-o “dublă” de baraj. Retrogradarea ar fi şi o lovitură devastatoare din punct de vedere financiar pentru că ar lăsa echipa fără principala sursă de venit, banii din drepturile tv.

Nici dacă Dinamo scapă lucrurile nu sunt simple. Foarte mulţi jucători au contracte până la 30 iunie 2022 cu clubul şi chiar dacă nu vor continua la Dinamo, clubul va avea nevoie de jucători plătiţi la nivelul primei ligi, adică bugetul de salarii va fi cam acelaşi.

ADVERTISEMENT

“Este greu în această perioadă pentru că următoarele drepturi tv se încasează în luna iulie și este complicat”

Cum Dinamo nu are un patron, oficialii se bazează pe contribuţiile de la DDB şi de la oamenii de afaceri care sponsorizează echipa ca sumele necesare să fie adunate. Însă, vorbim de aproximativ 500.000 de euro pentru următoarele trei luni, o sumă importantă:

“Este greu în această perioadă pentru că următoarele drepturi tv se încasează în luna iulie și este complicat. Sper în ajutorul susținut al sponsorilor și al fanilor din programul DDB, din această perioadă și până în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Mă gândesc cu optimism la evitarea retrogradării, dar avem trei luni care sunt foarte dificile și fac un apel către fani să ajute Dinamo, așa cum au făcut-o de nenumărate ori”, a precizat Răzvan Zăvăleanu pentru FANATIK în urmă cu câteva săptămâni.

Oficialii iau în calcul şi scenariul retrogradării!

Chiar dacă retrogradarea este un scenariu de coşmar atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar, oficialii lui Dinamo iau în calcul un asemenea scenariu şi au declarat că echipa va supravieţui, urmând să fie o remaniere masivă a lotului care să scadă bugetul de salarii la nivelul ligii secunde.

  • 9.000.000 de euro sunt datoriile raportate de Dinamo în sezonul trecut
  • 150.000 de euro este bugetul lunar de salarii de la echipă
ADVERTISEMENT