Fotbal intern

Negoiţă a vândut playoff-ul lui Dinamo! Câţi bani a luat

Dinamo va juca în play-out după ce a pierdut la Giurgiu, scor 0-2, iar fanii caută vinovaţi. Politica de transferuri din iarnă a slăbit echipa.
25.02.2018 | 21:38
Negoita a vandut playofful lui Dinamo Cati bani a luat
ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuia să fie cea mai impresionantă perioadă de transferuri a lui Dinamo din ultimii doi ani, cu Torje, Nistor şi Palic reveniţi în Ştefan cel Mare, s-a dovedit un dezastru total. În realitate, cedarea mai multor jucători cu aport defensiv important, fără a exista înlocuitori viabili, s-a dovedit o mutare falimentară. Chiar la propriu, este posibil.

Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu, Paul Anton, Rivaldinho, Bokila, Nascimento şi Maxi Oliva. La capitolul achiziţii, trebuie remarcat că defensiva nu a fost mai deloc întărită. Au venit Ivan Pesic, Dan Nistor, Gabi Torje şi Aitor Monroy, plus Daniel Popa, Mihai Popescu şi Vlad Olteanu, reveniţi după împrumuturi. Practic, spaniolul Monroy, care nu a mai jucat de şase luni, plus Popescu şi Olteanu, care nu au impresionat nici la Voluntari, echipă de play-out, sunt singurii de profil devensiv.

ADVERTISEMENT

Popescu şi Olteanu, gropari

Dinamo nu a avut o defensivă sigură în toamna lui 2017, dar de la realuarea campionatului a devenit chiar comică. În cele patru partide pe care roş-albii le-au disputat în 2018 în Liga 1, Dinamo a încasat nu mai puţin de 9 goluri. Iar gafeurii de serviciu au fost cei doi jucători aduşi de Dinamo în această iarnă de la FC Voluntari, Vlad Olteanu şi Mihai Popescu. Contra Craiovei, Popescu a comis un fault stupid la Mitriţă, în propriul careu, şi Gustavo a deschis scorul.Cuplul Popescu / Maric, axul central al defensivei, a fost sub orice critică în faţa Astrei, cu marcaj inexistent la golurile marcate de Matei şi Balaure. În plus, la golul de 2-0, Olteanu a fost cel care a uitat să facă pasul la ofsaid, alături de colegi. 

Cei doi au intrat în echipă doar pentru că Ionuţ Negoiţă a ales să îi vândă în această iarnă pe Steliano Filip şi Ionuţ Nedelcearu. Pe cei doi s-au încasat 1,1 milioane de euro, sumă care însă a costat-o pe Dinamo prezenţa în play-off.

ADVERTISEMENT

Anton – Monroy, ca între play-off şi play-out

Tot în această iarnă, Dinamo l-a cedat pe Paul Anton, în Rusia, pentru 400.000 de euro, iar la schimb a fost adus Aitor Monroy, liber de contract. Chiar dacă Anton nu traversa cea mai bună perioadă a carierei, Monroy nu a avut nici o şansă să îl facă uitat pe internaţionalul român. Nici nu avea perspective pentru asta, în condiţiile în care nu mai jucase de jumătate de an. Spaniolul a fost titular în prima etapă şi a mai jucat şi prima repriză a meciului contra Chiajnei. Atât de tare l-a dezamăgit pe Miriuţă, singurul care crezuse în el, încât la meciul cu FCSB, deşi Dinamo avea 2-0, antrenorul a preferat să-l bage pe Popa, un atacant, în locul lui Nistor, care era epuizat. Apoi, în doar câteva minute, FCSB a făcut 2-0.

Greii din ofensivă, toţi în urmă cu pregătirea

Dacă în privinţa defensivei era clar că Dinamo a slăbit, se spera că ofensiva va face diferenţa. Teoretic, aşa a fost, cel puţin până în minutul 84 al partidei cu FCSB. Atunci când totul a început să se rupă. O mare problemă a fotbaliştilor de atac aduşi de Dinamo în iarnă a fost pregătirea fizică. Fără meciuri în Belgia, Palic a fost doar o umbră a jucătorului care pleca de la Dinamo. Nistor a dat impresia că este omul căutat de “câini”, mai ales în prima etapă, contra Craiovei. A jucat bine şi cu FCSB, dar o răceală puternică l-a tras în joc în meciurile decisive. Torje, şi el fără meciuri în picioare, nu a jucat contra Craiovei, iar în celelalte trei partide a fost de fiecare dată înlocuit. Jocul lui Nemec a rămas crucial pentru Dinamo, iar absenţa slovacului la Giurgiu a contat decisiv.

ADVERTISEMENT

1,5 milioane de euro a încasat Negoiţă pe Filip, Nedelcearu şi Anton, jucători a căror absenţă a costat-o pe Dinamo locul în play-off