Sport

Dinamo – FC Porto 32-27, în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Victorie de senzație pentru „dulăii” lui Xavi Pascual

Dinamo a evoluat senzațional în meciul cu FC Porto din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin și a obținut prima victorie din acest sezon, cu scorul de 32-27.
05.10.2022 | 21:18
Dinamo  FC Porto 3227 in etapa a 4a din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin Victorie de senzatie pentru dulaii lui Xavi Pascual
Dinamo a învins la 5 goluri diferență pe FC Porto în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
05-10-2022
16:45

FINAL: Dinamo - FC Porto 32-27

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL: 32-27. Dinamo face o repriză secundă de vis și se impune la 5 goluri diferență. E prima victorie pentru băieții lui Xavi Pascual în această ediție a Ligii Campionilor.

Min. 57: 29-25. „Dulăii” sunt foarte aproape de a bifa prima victorie din această ediție a grupelor Ligii Campionilor. Cu 3 minute înainte de final, au un avans de 4 goluri și doar o catastrofă ar putea întoarce soarta partidei.

Min. 52: 25-23. Dinamo continuă să conducă, dar diferența este de numai două goluri. Mai sunt 8 minute de joc și orice se poate întâmpla.

Min. 45: 21-18. Cu un sfert de oră înainte de final, Dinamo se menține la conducere, dar finalul de meci se anunță incendiar.

Min. 40: 18-14. „Dulăii” lui Xavi Pascual au un start de repriză secundă foarte bun și reușeșc să se desprindă la 4 goluri.

Min. 34: 14-12. Dinamo înscrie primul gol al reprizei secunde și are pentru prima dată în acest meci avantaj de două „lungimi” pe tabelă.

Min. 30: 13-12. Dinamo înscrie de două ori la rând și intră la cabine cu un avantaj de un gol. Se anunță o repriză secundă de „foc”.

Min. 25: 11-11. Condusă la un moment dat pe tabelă, Dinamo reușește să revină și egalează. Meci foarte echilibrat în prima repriză, soarta partidei nu e decisă.

Min. 20: 9-9. Dinamo nu reușește să pună stăpânire pe joc și să se desprindă pe tabela de marcaj.

Min. 15: 7-6. „Dulăii” lui Xavi Pascual au un avans de un gol, însă meciul este foarte echilibrat până în acest moment.

Min. 8: 5-4. Echlibru în acest început de meci, cele două wchipe  merg practic cap la cap.

Min. 1: 0-0. A început partida dintre Dinamo și FC Porto, contând pentru etapa a 4-a din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin.

05-10-2022
16:36

Xavi Pascual a lăsat patru jucători în afara lotului

De la ora 19:45, în „Sala Polivalentă” din Capitală, Dinamo caută prima victorie din actuala ediție a Ligii Campionilor la handbal masculin în meciul contra celor de la FC Porto

Antrenorul spaniol Xavi Pascual s-a decis asupra jucătorilor cu care va aborda partida contra lusitanilor, iar printre cei care nu au prins lotul se numără Dedu, Bizău, Bucătaru și Humet.

Meciul Dinamo – FC Porto are loc miercuri, 5 octombrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 4-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Este duelul ultimelor două clasate, ambele țintind prima victorie. Dinamo are un punct, din egalul de la Gudme, cu GOG, lusitanii nu au luat încă nici un punct și sperăm să rămânâ așa și după jocul de la București.

Unde se joacă meciul Dinamo – FC Porto, în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin

Întâlnirea Dinamo – FC Porto se dispută miercuri, 5 octombrie, de la ora 19:45, în „Sala Polivalentă” din București, în etapa a 3-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Ambele echipe caută prima victorie în această ediție, Dinamo având evoluții foarte bune, cum a fost la egalul din Danemarca, unde cu puțină șansă putea câștiga la ultima fază sau mulțumitoare, în eșecul de acasă cu Magdeburg și la Veszprem.

ADVERTISEMENT

Este de așteptat ca fanii „alb-roșii” să vină în număr mare la „Sala Polivalentă”, pentru a crea o atmosferă specială jucătorilor antrenați de Xavier Pascual. Jucătorii dinamoviști au declarat mereu că suporterii crează un cadru cu totul special la meciuri, care îi încarcă enorm cu o energie uriașă în momentele cele mai delicate.

Cine transmite la TV partida Dinamo – FC Porto

Partida Dinamo – FC Porto se joacă miercuri, 5 octombrie, de la ora 19:45, în „Sala Polivalentă”, în etapa a 3-a din grupa A a Ligii Campionilor. Este televizată în direct pe posturile Digi Sport 3, Orange Sport 4 și Prima Sport 3, dar o puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dinamo a făcut o primă repriză de vis în  Ungaria, unde a condus la pauză cu două goluri pe terenul uneia dintre cele mai puternice echipe de handbal masculin din Europa, Veszprem, dar în a doua parte gazdele au jucat mult mai bine și ajutate destul de consistent de brigada de arbitri au întors scorul, impunându-se la trei lungimi.

Cine este FC Porto, adversara lui Dinamo din etapa a 3-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin

FC Porto este denumirea completă a clubului cu multiple secții, alături de fotbal, unde s-a câștigat și trofeul Ligii Campionilor Europeni, iar handbalul masculin joacă un rol important. Aceasta deoarece „alb-albaștrii” au câștigat de 23 de ori campionatul, de 9 ori Cupa Portugaliei, de 3 ori Cupa Ligii Portugaliei și de 8 ori Supercupa Portugaliei. Cu toate acestea, lusitanii nu au reușit nimic notabil în cupele europene. Secția de handbal a fost fondată în 1932 în 11, apoi din 1974 a rămas numai cea de handbal în șapte.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei este suedezul Per Magnus Andersson, un fost mare handbalist nordic, prezent cu naționala țării sale la JO de la Londra 2012 și Atena 2016. Lotul este alcătuit majoritar din jucători autohtoni, pe lângâ care avem trei danezi: portarul Frandsen, interul Laese și extrema Mikkelsen. Mai sunt un maecedonean, un spaniol, un cubanez și un spaniol.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – FC Porto din etapa a 3-a a grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin

De mult nu a mai avut Dinamo o cotă atât de favorabilă în meciurile internaționale de handbal. „Dulăii” au primit cota de 1,30 la victorie în acest meci, iar oaspeții portughezi au cotă 5,00 pentru a ieși ei învingători. Egalul e cotat cel mai bine, ca de obicei, pentru că este rar în handbal: 10.00. „Total goluri peste 52,5” are cotă 1,85.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii se știu cu cei de la FC Porto din sezonul anterior al grupelor Ligii Campionilor. Atunci, la capătul unui meci perfect, ei câștigau cu 32-31 la Porto, dar apoi, la București, lusitanii au reușit să se revanșeze după un scenariu asemănător, victorie la un gol, 26-27.

ADVERTISEMENT